Elia Viviani twijfelt nog tussen Giro d’Italia en Tour de France

vrijdag 8 januari 2021 om 09:19
Elia Viviani twijfelt nog tussen Giro d’Italia en Tour de France

foto: Cor Vos

Elia Viviani gaat in 2021 voor sportieve revanche, na een tegenvallend seizoen bij Cofidis. De Italiaan richt zich uiteraard weer op de nodige wegkoersen, maar heeft ook Olympische baanambities. En dus moet hij waarschijnlijk kiezen tussen de Giro d’Italia en de Tour de France.

De Olympische Spelen vinden dit jaar plaats van 23 juli tot en met 8 augustus in Tokio, mits het coronavirus niet nog een keer roet in het eten gooit. Viviani hoopt tegen die tijd te schitteren op enkele baannummers en dus is de Italiaan al bezig om een ideaal programma uit te stippelen richting de Spelen in Tokio.

De 31-jarige renner zal voor de Olympische Spelen nog een grote ronde betwisten, maar heeft nog geen keuze kunnen maken tussen de Giro (8-30 mei) en de Tour (26 juni-18 juli). “We hebben nog niks besloten, dat zullen we pas later doen. De ploeg geeft natuurlijk de voorkeur aan de Tour, zeker omdat er dit jaar veel sprintkansen zijn.”

Olympisch perspectief 
“Maar als je het vanuit Olympisch perspectief bekijkt, is het kalendertechnisch beter om de Giro te betwisten. Er is dan nog voldoende tijd om te herstellen richting de Spelen”, zo laat Viviani weten aan Corriere dello Sport. Over zijn seizoensbegin kan Viviani al wel het nodige vertellen. De spurter zal het nieuwe wielerjaar op gang trekken in Spanje.

Vervolgens reist Viviani naar het Midden-Oosten voor de UAE Tour, gevolgd door Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo, Driedaagse Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem. Na deze wedstrijden richt Viviani zich weer op het baanwielrennen met de Nations Cup in Newport en de Europese kampioenschappen in Minsk.

Dit artikel delen:

7 Reacties

VespavanBern 8 januari 2021 om 09:24

Weet iemand of het giro parcours al bekend is? Kan er niks over vinden maar dacht dat altijd eind nov al bekend was?

FDJ 8 januari 2021 om 10:14

Als hij slim is kiest hij voor de Giro. Heeft in het verleden vooral in Giro en Vuelta goed gescoord en de Tour, tegen de absolute toppers, toch vaak net niet.

Boasson en Hagen 8 januari 2021 om 11:33

Precies, plus de gunstigere voorbereiding op de Spelen en als Italiaan naar de Giro blijft het mooist. De enige reden om voor de Tour te kiezen zou onder druk van Cofidis moeten komen.

FDJ 8 januari 2021 om 12:19

Klopt al biedt Viviani in de Giro mogelijk weer kansen voor een fitte Laporte. Dat is een Franse renner en behaalde afgelopen jaren ook menig toptien plek in de Tour.

Etio 8 januari 2021 om 12:05

Hij zou ook (opnieuw) voor beide rondes kunnen kiezen. Eerst de Giro, dan twee weken de Tour, dan afstappen en naar de Spelen.

CechRepublic 8 januari 2021 om 12:46

Maakt het wat uit? Af en toe een top 5 plek lijkt het hoogst haalbare met Cofodis.

Titaantje 8 januari 2021 om 16:02

Laat de 4 italianen van cofidis maar de Giro doen en dan naar de Tour met G. Martin, Laporte, Barcelo, Drucker, Geschke, Herrada x1 en 2 anderen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair