Elia Viviani na tegenvallende start bij Cofidis: “Ik geloof nog altijd in het project”

donderdag 12 november 2020 om 16:01
Elia Viviani na tegenvallende start bij Cofidis: “Ik geloof nog altijd in het project”

foto: Cor Vos

Elia Viviani werd eind 2019 met veel tromgeroffel binnengehaald door Cofidis, maar de Italiaanse sprinter wist dit jaar helemaal geen overwinningen te boeken voor zijn nieuwe werkgever. “Waar het aan ligt? Er is sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid”, zo laat Viviani weten aan La Gazzetta dello Sport.

De 31-jarige Viviani was in het tenue van Deceuninck-Quick-Step nog een veelwinnaar, maar het wil vooralsnog niet lukken in het truitje van Cofidis. “Ik voelde me nooit echt super, maar ik heb het ontwikkelen van een sprinttrein ook onderschat. Ik dacht dat het sneller zou klikken, maar dat is niet het geval. We kunnen wel spreken van een slecht seizoen.”

“We waren in de Tour Down Under al op zoek naar de winnende formule en we bleven vervolgens maar dingen veranderen en najagen. We konden de rust niet bewaren en dan is het moeilijk om resultaten te boeken. Ik heb dit jaar ook niet kunnen trainen op de baan en dat heb ik toch wel gemist”, aldus Viviani, die nog wel vertrouwen heeft richting 2021.

Chemie
“Ik geloof nu nog meer in het Cofidis-project. We zijn er dit jaar niet in geslaagd om een bepaalde chemie te creëren, maar ik geef absoluut niet op. We moeten volgend seizoen altijd samen koersen om zo een team te smeden. Zo moet Fabio Sabatini altijd deel uitmaken van de selectie, aangezien wij enorm goed op elkaar zijn ingespeeld en elkaar aanvullen. Dat staat buiten kijf.”

Zien we Elia Viviani in 2021 weer eens juichen? – foto: Cor Vos

“Verder heeft Simone Consonni weer een stap gezet. Wat ik in 2021 allemaal wil bereiken? Ik wil als eerste over de streep komen, het maakt niet uit waar. We willen gewoon alles geven en opnieuw succesvol zijn.” Viviani zal volgend seizoen ook kunnen rekenen op nieuwkomers als hardrijders Tom Bohli en Jelly Wallays en sprinter Szymon Sajnok.

Dit artikel delen:

7 Reacties

lander luypaert 12 november 2020 om 16:07

Was er een project?

Dikke Vrouw 12 november 2020 om 16:10

Ja, ‘project Viviani’

Rawolf 12 november 2020 om 16:18

Sabatini kan beter met pensioen gaan, dat hij nog leuke grappen kan vertellen in de teambus betekent niet dat hij nog een goede lead out is meneer Elia

Murcia 12 november 2020 om 16:18

De ene sprinttrein is de andere niet, die van DQS is top die van Cofidis niet. Iemand als Viviani heeft een supertrein nodig om het verschil te maken. Gelukkig is zijn bankrekening wel beter gevuld. Cofidis had twee grote aanwinsten, waarvan Guillaume het echt waar maakte en Elia nog een jaar heeft om de investering eruit te halen.

Titaantje 12 november 2020 om 17:53

de vraag is hoe lang het project nog in viviani gelooft.
verzachtende omstandigheid dit jaar is wel dat hij tijdens de tour door blessures geplaagd werd en in de giro nog niet helemaal fit was. ik denk dat hij volgend jaar wel wat zal winnen, maar allicht niet de grote vissen. sabatini is inmiddels te oud, viviani kan beter consonni helpen zich te ontwikkelen tot een top leadout.

Panache 12 november 2020 om 19:33

Het was sowieso onhandig om Consonni zo vaak op te offeren. Laat hem lekker heuvelritten op subtopniveau rijden (en hier en daar winnen). Nu is het helemaal niets.

Veloburto 12 november 2020 om 22:39

Dit consonni langer doorgaan

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair