Elia Viviani de snelste in GP de Fourmies
foto: Cor Vos (archief)
zondag 12 september 2021 om 16:44

Elia Viviani de snelste in GP de Fourmies

Elia Viviani heeft de Grand Prix de Fourmies gewonnen. Na bijna 200 kilometer tussen Fourmies en Fourmies was de Italiaan van Cofidis de beste sprinter in deze UCI ProSeries-wedstrijd. Hij versloeg Pascal Ackermann, die uit was op zijn derde overwinning op rij, en Fernando Gaviria.

Het was lang wachten op een kopgroep in deze Coupe de France-wedstrijd, die de laatste edities steevast in een massasprint eindigde. Ayco Bastiaens (Alpecin-Fenix) wist uiteindelijk met Marlon Gaillard (TotalEnergies), Samuel Leroux (Xelliss-Roubaix Lille Métropole) en Alexis Gougeard (AG2R Citroën) weg te rijden. Achter hen controleerden UAE Emirates, BORA-hansgrohe, Lotto Soudal en Deceuninck-Quick-Step het peloton.

De sprintersploegen hadden de timing op orde en pakten de koplopers tien kilometer voor de finish in. Het draaide uiteindelijk uit op de verwachte massasprint, waarin Elia Viviani in extremis Pascal Ackermann van zijn hattrick in Fourmies hield. Gaviria moest genoegen nemen met de derde plaats.

Bij de vrouwen ging de overwinning in de GP Fourmies (UCI 1.2) naar Pfeiffer Georgi van Team DSM. De Britse was na ruim 117 kilometer koers de beste van een kopgroep en bleef Rachel Neylan (Parkhotel Valkenburg) en Sylvia Zanardi (BePink) voor.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
12 september 2021 17:03
Niet gezien, maar eindelijk klopt Viviani nog eens andere betere spurters? Al zijn het blijkbaar wel de andere net-niet spurters van dit seizoen (Ackerman, Hodeg, Gaviria, Degenkolb mss ook)
12 september 2021 17:10
Ineos zal wel blij zijn met zo’n topper
    12 september 2021 17:15
    al zie ik viviani het toch niet redden tegen Merlier, Ewan, Van Aert, Groenewegen, Jakobsen en nog wel enkele anderen
12 september 2021 17:11
Het welbekende Ineos effect.
    12 september 2021 18:09
    't zou de eerste keer zijn in lange tijd, dat dat op een sprinter een positief effect heeft
12 september 2021 17:38
Tesson toch ook weer een top tien

Reacties zijn gesloten.