Elia Viviani: “Beschik over de beste lead-out”

maandag 14 januari 2019 om 11:41

foto: Cor Vos

Elia Viviani kan terugkijken op een geweldig jaar met maar liefst achttien zeges. “Lefevere had gelijk dat ik met de juiste hulp mijn aantal zeges kon verdubbelen”, kan hij alleen maar tevreden zijn met zijn overstap naar (destijds) Quick-Step Floors.


Over deze juiste hulp is de Italiaan zeer te spreken. “Mijn teamgenoten zorgen ervoor dat ik in de best mogelijke positie voor de overwinning kan strijden”, is Viviani dankbaar. “Alle tweede plaatsen kwamen door of een fout van mezelf of omdat er simpelweg iemand sterker was.”

Komend jaar komt er met Fernando Gaviria mogelijk een extra concurrent bij voor Viviani. “Het is voor mij wel beter zonder hem, zo ontstaat er bijvoorbeeld geen situatie dat we tot de Poggio af moeten wachten wie zich het beste voelt”, prefereert de sprinter op de een volledige focus op hem.

Betekent het vertrek van de Colombiaan automatisch dat Viviani de Tour de France zal rijden? “Dat zien we na Gent-Wevelgem pas. Maar voorwaarde voor mij is dat ik wel minstens twee man mee krijg”, sluit hij af tegenover Cyclingnews. “Eerst doen we de Giro, daarna zien we wel.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

tdcbolide 14 januari 2019 om 11:55

Tuurlijk krijgt hij minstens twee man mee, Mas zal zo veel helpers niet krijgen/opeisen

Mwielerfan 14 januari 2019 om 13:05

Inderdaad beetje dom om hem naar de tour te sturen zonder 2 man. Alleen als je een gedoodverfde podium kandidaat hebt is dat te overwegen

vanSpringel 14 januari 2019 om 13:18

Dan weten we aan wie het ligt wanneer ie niet wint.

Witte Trui 14 januari 2019 om 14:46

Ik denk vooral dat Viviani in grote rondes de beste lead-out zal hebben, omdat zij nauwelijks een ploeg voor het klassement hebben. Weliswaar een goede renner voor het podium (Mas), maar niet de ondersteuning om hem een hele ploeg mee te geven (Vakoc/Capecchi, Alaphilipe (vrije rol), Jungels).

Denk dat Viviani goed geholpen zal zijn met Sabatini/Richeze, Keisse en Lampaert) en dan een knappe lead-out heeft. Wanneer de hele ploeg op een sprint is gericht, zie ik niet veel betere ploegen inderdaad.

Risico is wel dat Flip en Jungels wellicht een eigen agenda hebben.

west 14 januari 2019 om 14:46

Ze krijgen het bij Qst denk ik niet eens voor elkaar om meer dan 5 klimmers/klimknechten bij elkaar te schrapen.. Mas/Allaphillipe/Jungels/Cavagna/Knox… Dus hou je in het ergste geval toch altijd minimaal 2 knechten voor Viviani over? ;)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.