Eli Iserbyt wint WK-goud voor gewone mensen: “Om dit naar later mee te nemen, is uniek”

zondag 5 februari 2023 om 17:19

Eli Iserbyt pakte vanmiddag een bronzen medaille op het WK veldrijden. Daarmee toonde de Belg zich na afloop zeer content. “Dit doet me heel veel deugd. Ik ben blij om de derde plaats mee naar huis te nemen.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Toch ben ik ook ontgoocheld dat Wout niet kon winnen. Hij had het echt verdiend”, gaat hij verder. “Mijn taak was om Wout vanuit de start meteen mee te krijgen met Mathieu, omdat we wisten dat hij in de eerste ronde meteen zou versnellen, wat uiteindelijk ook het geval was.”

“Iedereen startte in het begin hard. Ik kon vanuit de achtergrond het gevecht bekijken en kwam uiteindelijk meer in de wedstrijd. Het was uiteindelijk mijn geluk dat Lars bleef rijden.”

In de laatste ronde ontdeed Iserbyt zich uiteindelijk van Van der Haar. “Hij liet mij op kop in de laatste ronde. Ik verwachtte nog een demarrage, maar die kwam er niet. Op de balken heb ik uiteindelijk versneld. Die paar seconden die ik daar pakte hield ik vol tot de streep.”

“Dit had ik nodig”, eindigt Iserbyt. “De derde plek en medaille neem en medaille neem ik toch mee. Een medaille op een kampioenschap pakken ze me niet meer af.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

10 Reacties

11 na 11 6 februari 2023 om 04:04

Vreemde reacties. Ik vermoed voornamelijk van mensen die 2 crossen per jaar bekijken, het WK dames en het WK heren. Want wie de cross elk jaar, de hele winter volgt, zou weten dat in het wiel hangen en “slim” koersen, net iets is wat Lars niet vreemd is.

Los daarvan reden er meer dan de helft van de wedstrijd 2 Belgen voorop (achter Van der Poel en Van Aert) en was het dus niet aan Iserbyt om daar over te nemen.

2
Maillot à Pois 6 februari 2023 om 11:26

Zelfs als je alleen naar het WK kijkt zou je dat moeten weten.
De ironie is namelijk dat Van der Haar vorig jaar in Fayetteville naar het zilver reed met net dezelfde tactiek. Door Iserbyt zijn bordje eerst leeg te eten en dan in de sprint te verslaan. En daar is in beide gevallen niets lafs aan, dat hoort bij de cross en het wielrennen in het algemeen. Net zoals Van der Haar vorig jaar dubbel en dik zijn medaille verdiende, verdient Iserbyt die dit jaar ook.

3
Posterix 5 februari 2023 om 17:35

Antwoord:”ja, een medaille op een kampioenschap nemen ze mij niet af”

0
Posterix 6 februari 2023 om 11:11

Gelukkig neemt hij het nog mee, niemand weet over een week nog wie derde was achter de echte attracties van de mannencross.

0
Motta 5 februari 2023 om 18:20

Ja was niet zo moeilijk om in die positie achter Lars derde te worden.

-1
Michael Bianchi 6 februari 2023 om 01:21

Iserbyt laffe renner.

-1
Fast Freddy 5 februari 2023 om 20:56

Niet slim gereden van vd Haar. Het is al de zoveelste keer dat Iserbyt hem dit flikt. Laf.

-3
Boomie1 5 februari 2023 om 22:01

Laf? Want? Omdat Iserbyt gewoon mee werkte voor p3 en slimmer was?

2
mokum the best 6 februari 2023 om 06:32

Iserbytje wint WK voor dwergen.

-4
Reutemeteut 5 februari 2023 om 17:57

Esi Lillibyt.

-7

Headlines

Populair

Materiaalzone