Eli Iserbyt wint meteen na terugkeer uit VS: “Het was het beste parcours om terug te komen”

zaterdag 23 oktober 2021 om 18:07
Eli Iserbyt wint meteen na terugkeer uit VS: “Het was het beste parcours om terug te komen”

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt heeft de terugkeer van de veldritten in de Verenigde Staten goed verteerd. De Europees kampioen bepaalde in Ruddervoorde lange tijd het koersbeeld samen met Quinten Hermans, die net na halfkoers struikelde over de balken. De 24-jarige crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal reed alleen verder en stelde zijn zesde zege van het seizoen veilig.

Iserbyt voelde zich over het algemeen wel goed na de trip naar de Verenigde Staten, waar hij de zeges pakte in Waterloo en Iowa City. “Het was wel een lastig gevoel. Ik had een loom hoofd. Het voelde alsof ik nog in mijn bed lag, ik was er nog niet helemaal bij. Maar ik vind hier wel een parcours dat ik heel graag doe, dus ik denk dat dit het best mogelijke parcours was om terug te komen met zo’n gevoel.”

“Ik denk dat Quinten net iets beter was in het begin”, vertelde Iserbyt na afloop van de wedstrijd. De Europees kampioen had het zelf in eerste instantie wat moeilijk in het zand. “Quinten reed een heel sterke wedstrijd en vroeg ook niet om over te nemen, dus ik bleef maar volgen. Ik maakte ook wat foutjes. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam ik er steeds meer in en zag ik dat Quinten fout na fout begon te maken. Toen hij viel op de balken, wist ik dat het mijn moment was om iets te versnellen.”

Iserbyt heeft zich geamuseerd in Ruddervoorde – foto: Cor Vos

Dat hij zijn voorsprong vooral op de technische stukken pakte, zei Iserbyt verder. “Ik amuseerde me wel. Het kostte niet echt veel moeite in de bochten, maar de rechte stukken waren wel iets moeilijker. Naar morgen (Zonhoven, red.) toe denk ik dat ik net iets beter moet zijn omdat het daar iets meer rechtdoor is.”

‘Vandaag wilde ik op reserve meerijden’
Of hij met het oog op de Wereldbeker van Zonhoven met de rem erop had gereden, werd hem nog gevraagd. “Ja, toch wel. Daarom drong ik in het begin niet aan om over te nemen. Een normale Eli zou zeker wel overgenomen hebben, maar vandaag wilde ik op reserve meerijden. Dat is gelukt. In de laatste vier, vijf ronden moest ik wel iets rapper rijden, maar het was plezant en dan voel je het ook wat minder.”

Na zijn derde plaats in Gieten en zijn overwinning in Ruddervoorde heeft Iserbyt 28 punten in de strijd om de Superprestige, waar hij samen met Toon Aerts en Quinten Hermans gedeeld aan de top staat. “Het is nog een lange weg naar eind februari. Nu mik ik vooralsnog meer op dagoverwinningen. Een klassement zien we in december wel.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Franco Ballerini 23 oktober 2021 om 18:17

Ben ik de enige die in Iserbyt de Evenepoel van het veldrijden ziet?

Murcia 23 oktober 2021 om 18:42

Ja en Nee
Ja omdat hij net als Evenepoel tot nu toe onder het niveau van de allergrootsten (in zijn tak van de wielersport) is gebleven. Hij deelt met Remco een gevoel van bravoure en stevige uitspraken zijn hem ook niet vreemd. Maar waar Remco echt vanuit het niets de weg op katapulteerde en meteen begon te winnen was Eli in de cross al jarenlang het grootste Vlaamse talent dus van een verrassing kon je bij hem niet spreken.

Wheely 23 oktober 2021 om 18:47

Qua aversie die hij oproept bij Nederlandse fans komt hij zeker in de buurt.

Barry Batsbak 23 oktober 2021 om 23:32

Vorige seizoenen wel, dit seizoen vooralsnog niet.

Arie den Blanken 23 oktober 2021 om 18:51

Ik hoop toch een beetje dat hij . Toon Aerts en Quinten Hermans het hele seizoen blijven domineren.

C de Vries 23 oktober 2021 om 22:30

Lijkt me toch vervelend als je wint dat er nog steeds twee anderen ergens rondfietsen die hem helemaal de moeder fietsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair