Eli Iserbyt verrast door Pidcock: “Ik dacht dat hij mijn lijn zou volgen”

zaterdag 18 december 2021 om 16:59
Eli Iserbyt verrast door Pidcock: “Ik dacht dat hij mijn lijn zou volgen”

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt moest zaterdag in extremis het hoofd buigen voor Tom Pidcock. Na afloop laat de Belg weten verrast te zijn door de late inhaalmanoeuvre van zijn rivaal: “Ik dacht eigenlijk dat hij mijn lijn zou volgen bij de balken, zodat we een langzame sprint naar de meet zouden krijgen.”

“Maar hij ging sneller en zat ineens niet meer in mijn wiel”, gaat hij verder. “De laatste ronde was me gewoon net iets teveel. Ik heb ervoor gestreden. Soms win je en soms verlies je. Op sommige delen van het parcours was ik de betere, op sommige delen Pidcock.”

Desalniettemin overheerst de teleurstelling. “Het is heel jammer dat ik hier tweede word. Ik voelde me namelijk heel goed en het parcours lag me ook echt wel. Als ik hier tactisch had willen rijden, dan had Michael een obstakel moeten vormen voor de anderen. Dat heeft alleen geen nut, vind ik.”

Zondag kan Iserbyt zich revancheren in Namen, als hij en Pidcock opnieuw aan de start staan. Het parcours lijkt op maat van de Brit, maar dat wil niet zeggen dat Iserbyt het daar bij laat. “Het is mogelijk om hem te kloppen. Ik wil er een mooie race van maken”, eindigt hij.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Maillot à Pois 18 december 2021 om 17:20

@redactie
Hij zei niet dat het geen nut had om een obstakel te vormen voor de rest.
Hij zei dat je daarvoor op dit parcours echt zou moeten remmen en dat dat niet de bedoeling van een wedstrijd kon zijn. Niet fair dus.
Althans in het interview dat ik hoorde.

xistnc 18 december 2021 om 20:20

Als je 100 punten voor staat, kun je ook zelf een keer je belofte inlossen.

C de Vries 18 december 2021 om 23:47

Wel leuk voor Ieserbietje dat ie op sommige delen van het circuit beter was.

Headlines

Materiaalzone