Eli Iserbyt over modderig EK veldrijden: “Een b-cross in België is mooier”

zaterdag 9 november 2019 om 12:20
Eli Iserbyt over modderig EK veldrijden: “Een b-cross in België is mooier”

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Eli Iserbyt is niet te spreken over de staat van het parcours van het EK veldrijden in Silvelle. De Belgische crosser die dit seizoen al de Amerikaanse Wereldbekers wist te winnen, deed zijn verkenning en constateerde dat de ondergrond al vrijwel kapot is gereden.

“Een b-cross in België is mooier”, vertelde Iserbyt vanochtend aan WielerFlits, nadat hij het parcours grondig getest had. “Het is raar dat er voor een Europees kampioenschap zoveel op gereden wordt, het parcours is nu al bijna kapot. Als de boel opdroogt wordt het meer lopen dan fietsen, en dat is niet de bedoeling. Het is spijtig dat er gisteren en vandaag de hele dag gereden wordt, en voor morgen staan veel categorieën op het programma. Tegen de tijd dat wij gaan rijden, is het parcours helemaal om zeep.”

Wat de Belgische crosser betreft, die zowel bij de junioren als bij de beloften al eens Europees kampioen werd, wordt het parcours een stukje verlegd. “Dan kan het nog een mooie cross worden, want naast de route ligt niet echt modder meer. Mathieu (Van der Poel) en Toon (Aerts) zijn hier in het voordeel, ikzelf zak niet genoeg door de modder om veel grip te hebben. In Waterloo waren de omstandigheden weliswaar hetzelfde, en als ik goed ben, kan ik het ook wel. Maar het zou goed zijn als ze sommige stroken verleggen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Jowinho 9 november 2019 om 13:01

edit wf: niet doen

assen 9 november 2019 om 13:09

Eli is gebaat bij iets meer mediatraining – kan wellicht in de leer bij Aerts, Van Aert of MvdP (NIET Pauwels, met alle respect). Bij zeuren en klagen over omstandigheden of anderen is eigenlijk niemand gebaat.

Barry Batsbak 9 november 2019 om 14:06

Pauwels was fantastisch. Blij toe dat die nooit een mediatraining gehad heeft, zo puur en compleet zichzelf. Laat Eli maar lekker klagen, die merkt vanzelf dat je daar ook niet sneller van gaat rijden. Hoe meer hij klaagt, hoe meer dat een opsteker is voor de rest.

west 9 november 2019 om 13:33

Ga je toch een b-cross in België rijden. Dikke doei.

john 9 november 2019 om 14:48

Ik was al lang vertrokken ,en ging een top cross rijden in Luxemburg staat goed op je cv een cross winnen van B renners

Erik J 9 november 2019 om 16:04

Eli, it’s a lie……. klinkt als een gezonde portie uitvluchten zoeken van iemand die zich geïntimideerd voelt.

vanSpringel 9 november 2019 om 18:11

Eli zegt niet dat ie het parcours niks vindt. Hij zegt dat ie een b-cross in B ‘mooier’ vindt.
Dat betekent dat het EK parcours ook mooi is ! (mooi-mooier-mooist). En niet dat hij het een slecht parcours vindt. Mediatraining vind ik niks. Dat haalt alleen maar die onderbuikgevoelens eruit, waardoor commentaren en antwoorden saai worden.

Samlambeej 9 november 2019 om 21:18

Eli is officieel de nieuwe pispaal van de flauwste onder de wielerflitsers.
En waarom? Omdat de media hem tegen beter weten in en puur vanuit commercieel oogpunt hebben gebombardeerd tot VdP-uitdager. Hoe durft hij zich niet "volledig van zijn verantwoordelijkheid te ontdoen en compleet (zoals het iedere Belg typeert) in de underdogrol te kruipen"?!

zielige mensen… kan je nooit goed voor doen.

Jeroom 10 november 2019 om 09:28

Het is ook wel weer een redelijk provocerende titel, terwijl hij het in de tekst prima nuanceert. Hij zegt namelijk nergens dat het parcours op zich zelf of de organisatie slecht is, de titel doet dit echter wel zo overkomen.. Een B-Cross in België zou natuurlijk hetzelfde probleem hebben door de vele ren(st)ers die er in enkele dagen op moeten trainen en wedstrijden moeten rijden.

Dus het is een beetje lullig dat hij meteen weer het pispaaltje is natuurlijk. Ik zou me niet te veel aan ergeren aan de reacties, dat doet Iserbyt ook niet ga ik van uit.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair