Eli Iserbyt na eindwinst in X2O Trofee: “Mijn doelen voor dit seizoen bereikt”

zondag 14 februari 2021 om 18:14
Eli Iserbyt na eindwinst in X2O Trofee: “Mijn doelen voor dit seizoen bereikt”

foto: Cor Vos

Voor Eli Iserbyt was het winnen van het X2O Trofee-eindklassement een van zijn grote doelen dit seizoen. Dat hij de overwinning in Brussel over de streep trok, stemt hem dan ook tevreden. “Ik heb mijn doelen voor dit seizoen bereikt: een trui pakken, een paar mooie zeges behalen en een eindklassement winnen”, reageert de Europese kampioen.

In Brussel kon Iserbyt niet meedoen om de winst. Hij eindigde op een minuut van Toon Aerts als zesde. “In het begin zat ik vrij snel à bloc. Ik zag de seconden er elke ronde bijkomen, maar gelukkig was mijn voorsprong op Toon Aerts groot genoeg. Zo heb ik de eindzege in het klassement toch relatief makkelijk kunnen veilig stellen”, zegt de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Op het eindpodium werd Iserbyt geflankeerd door Aerts en ploeggenoot Michael Vanthourenhout. Aerts had na acht manches een achterstand van 1.55 minuut en Vanthourenhout een achterstand van 2.55 minuut.

“Maar ik voel wel dat het op is. Ik rijd elke cross op de limiet rond. Deze week ga ik het rustig aan doen en me vooral mentaal nog eens proberen opladen voor dat laatste weekend”, aldus Iserbyt, die komende week nog in Sint-Niklaas en Oostmalle in actie komt.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

5 Reacties

ProfrondeZevenbergen 14 februari 2021 om 21:30

Die had niet bepaald hoge doelen blijkbaar.

meun 14 februari 2021 om 23:00

Europees kampioen en eindwinnaar van het X2O klassement. Verre van slecht toch in het VDP- VA tijdperk, niet ?

Flanders 14 februari 2021 om 23:13

Meer doelen kon hij zich niet stellen ,als ene Van Aert meedoet aan BK en aan alle manches van WB , en VDP naar het WK lonkt. De SP verloor Eli enkel door elleboogblessure.

Michelangelo 15 februari 2021 om 09:14

Vorig jaar had dit kleine ventje nog de grote woorden dat hij het “VDP” lastig zou maken. Maar blijkbaar heeft hij na vorig seizoen een paar lepels realiteitszin bij zijn eten gekregen. En daarom heeft hij zich tot doel gesteld om zoveel mogelijk te winnen in de periode zonder Wout en Mathieu.

En daar is hij ruimschoots in geslaagd. Compliment daarvoor. Maar neemt niet weg dat ik liever anderen zie winnen dan deze egotripper.

Peter Lippens 15 februari 2021 om 09:47

Tja, gepiekt naar de eerste maanden zonder Matje en Wout en voor de rest het vies ventje uithangen zoals gewoonlijk

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair