EK baanwielrennen krijgt gedroomde sprintfinale: Hoogland versus Lavreysen

vrijdag 18 oktober 2019 om 19:23
EK baanwielrennen krijgt gedroomde sprintfinale: Hoogland versus Lavreysen

Harrie Lavreysen - foto: Cor Vos

Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen strijden vanavond tijdens het EK baanwielrennen om de titel beste sprinter. De twee topfavorieten wisten voor eigen volk overtuigend de finale te halen. Eerder dit jaar zagen we ook een duel tussen Hoogland en Lavreysen, toen tijdens het WK in het Poolse Pruszków.

Titelverdediger Hoogland moest het in de halve finale opnemen tegen Denis Dmitriev, twee jaar geleden nog wereldkampioen op dit onderdeel. De 33-jarige Rus werd in 2010, 2012 en 2013 ook al eens Europees kampioen sprint. Alleen, de zeven jaar jongere Hoogland bleek in beide halve finales de snelste, waardoor hij zich als eerste plaatste voor de finale.

Het was vervolgens wachten op de 22-jarige Lavreysen, die het moest opnemen tegen de ervaren Pool Mateusz Rudyk. Beide mannen troffen elkaar dit jaar ook al tijdens de halve finales van het WK en de Europese Spelen en beide keren bleek de regerend wereldkampioen de beste. En Lavreysen had eerder op de avond ook al de eerste halve finale gewonnen.

In de tweede halve finale bleek de renner uit Luyksgestel opnieuw duidelijk de betere, waardoor we ons mogen opmaken voor een koninklijk duel tussen Hoogland en Lavreysen. Later vanavond zullen we weten wie zich Europees kampioen mag noemen.

Jeffrey Hoogland hoopt zijn Europese titel te verdedigen – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jan 18 oktober 2019 om 22:17

Mooi
Een voormalig BMX-r gaat dus winnen
Wat een luxe deze tournooien

Borsje 18 oktober 2019 om 22:49

Afloop vast al bekend.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair