EK baanwielrennen 2021 in Minsk

maandag 11 januari 2021 om 14:59
EK baanwielrennen 2021 in Minsk

foto: Cor Vos

De Europese wielerunie heeft het EK baanwielrennen van 2021 toegewezen aan Minsk. Dat heeft de UEC bekendgemaakt op haar website. Het toernooi wordt van 23-27 juni afgewerkt in de Minsk Arena Velodrome in Wit-Rusland.

Het plan om het EK baan dit jaar in Minsk te organiseren bestond al langer. De Wit-Russische hoofdstad was de belangrijkste gegadigde om een zogenaamd Super-EK te organiseren, met naast baanwielrennen ook kampioenschappen in het wegwielrennen, mountainbike, BMX freestyle, BMX Racing en Gran Fondo. Dat hele spektakel gaat niet door, maar het EK baanwielrennen dus wel.

Het is niet voor het eerst dat Minsk de baantop ontvangt. In 2019 was de stad het decor voor de eerste Wereldbeker-manche van het winterseizoen. Eerder dat jaar waren in Minsk ook de Europese Spelen.

Ook Apeldoorn was in beeld om het EK baanwielrennen dit jaar te organiseren. Het team achter het Omnisport onderzocht de mogelijkheden om de titelstrijd naar Nederland te halen, maar de keuze is uiteindelijk gevallen op Minsk.

Dit artikel delen:

4 Reacties

AWestie 11 januari 2021 om 15:47

Wit Rusland, gezellig #not

HoofdIsVrij 11 januari 2021 om 16:45

Rondjes om de gevangen genomen protestanten fietsen?

David Janssens 11 januari 2021 om 18:35

Geweldig besluit weer van de UCI! Lezen die mensen niet wat er in de wereld gaande is? De dictator van Wit Rusland laat in Minsk zijn troepen de protesten tegen zijn bewind keihard neerslaan. Protesterende burgers en journalisten worden opgepakt en gemarteld, oppositieleiders leven in ballingschap en de grenzen zijn gesloten. Dus ja: waarom gaan we het EK niet in Minsk houden?

David Janssens 18 januari 2021 om 17:13

Update: de IIHF heeft besloten het WK ijshockey uit Minsk weg te halen vanwege de gevaarlijke situatie daar. Dit WK was overigens al ruim voor de recente problemen in Wit Rusland aan Minsk (en Riga) toegewezen. Bij de IIHF zitten overduidelijk slimmere mensen dan bij de UCI.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair