EK Baan 2019: Medailles voor Lavreysen, Van Schip en Buchli op vierde dag

zaterdag 19 oktober 2019 om 22:21
EK Baan 2019: Medailles voor Lavreysen, Van Schip en Buchli op vierde dag

Nederland heeft op de vierde dag van het EK Baanwielrennen drie medailles geoogst. Harrie Lavreysen pakte het goud op de keirin voor de Rus Denis Dmitriev en zijn landgenoot Matthijs Büchli, terwijl Jan-Willem van Schip alleen Bryan Coquard voor moest laten op de puntenkoers.

Lavreysen was zaterdag niet te stoppen in Apeldoorn. De Nederlander kwam gemakkelijk de eerste ronde door door de vierde heat te winnen voor Rayan Helal en Krzysztof Melan. Ook in de halve finale stond er geen maat op de sprinter uit Luykgestel. Daarin moesten Sebastien Vigier en Tomas Babek het afleggen.

In de finale flitste Lavreysen vervolgens voor Dmitriev en Büchli naar de Europese titel. Büchli had zich net als Lavreysen zonder al te veel problemen geplaatst voor de finale. Zo won hij de eerste ronde, terwijl hij in de halve nipt geklopt werd door Dmitriev.

Puntenkoers
Jan-Willem van Schip behaalde een zilveren plak op de puntenkoers. De regerend wereldkampioen op de puntenkoers moest alleen Bryan Coquard voor laten gaan. In Apeldoorn moest Van Schip aan een heuse inhaalslag beginnen, maar kwam hij uiteindelijk nipt te kort om de gouden medaille te winnen.

Jan-Willem van Schip op de puntenkoers – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

Jan 19 oktober 2019 om 22:29

Schitterend machtsvertoon van Lavreijsen

0
007 19 oktober 2019 om 22:56

Man man man, van Schip moet toch wel een bij ploeg kunnen komen volgend jaar?! Wat een sterke renner, zo wel mentaal als fysiek.

Verder weer geweldige dag met goede Nederlandse resultaten

0
$kedel 19 oktober 2019 om 23:23

Word juist lastig omdat het een olympisch jaar is waar hij op de baan wil schitteren, alleen daar hebben ploegen/sponsoren niets aan.
Sowieso is een olympische medaille voor mij weinig waard, laat staan in het baanwielrennen.

0
west 20 oktober 2019 om 02:02

Denk nog steeds dat Van Schip voor 2020 niet echt een wegploeg wil. Als hij complete vrijheid krijgt voor Tokio is het mooi meegenomen, maar anders gaat ie het gewoon zelf doen.
En dan vindt ie in 2021 wel weer makkelijk een ploeg omdat ie een olympische medaille heeft en er geen “absurde eisen” meer zijn mbt zijn baan/wegprogramma.

0
Merlinappa 20 oktober 2019 om 07:56

@West:

Hij heeft in een interview met de NOS gezegd dat ie juist wel graag een wegploeg wil, want met veel wegkoersen kan je veel beter conditie opbouwen dan zonder.
Misschien is t wel wat voor BEAT, die hebben zowel een baan- als wegploeg, en die laatste rijdt veel Vlaamse koersen waar hij ook goed in is

0
Lennimator 19 oktober 2019 om 23:13

Was schitterend om weer in Apeldoorn te zijn. Van Schip en Lavreysen, wat een fenomenen…

0
ddjong67 20 oktober 2019 om 07:43

@skedel, nee, olympische medaille is ook geen zak waard en zegt ook niks…. vonden zij ook: bradley wiggins, peter kennaugh, geraint thomas, ed glancy, rohan dennis, owain doull, jack bobridge, norman hanssen, Hepburn, Morkov, Viviani, Cavendish, Gaviria, Oliveira.

0
dani 20 oktober 2019 om 08:43

Echt genoten van Jan-Willem van Schip. snap niet dat hij nog geen ploeg heeft…… Je wilt hem toch als sponsor in je ploeg hebben. klasse renner

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone