Eindejaarslijstjes: De mooiste zege van Remco Evenepoel van 2021

Eindejaarslijstjes: De mooiste zege van Remco Evenepoel van 2021

Foto: Cor Vos

woensdag 22 december 2021 om 14:00
Eindejaarslijstjes

In de maand december blikt WielerFlits traditioneel terug op het afgelopen wielerseizoen met de reeks Eindejaarslijstjes. Wat waren de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar en welke renners verdienen nog een eervolle vermelding voor 2021? Elke werkdag is er een nieuwe lijst met bijbehorende poll. Vandaag staat centraal: de mooiste zege van Remco Evenepoel van 2021.

Wil je de tussenstand of uitslag van de Eindejaarslijstjes-poll bekijken? Check dan elke dag de Instagram Stories van @WielerFlits!


flag-be 299 dagen na de val: tijdritwinst in Baloise Belgium Tour

Foto: Cor Vos

De zege van de wederopstanding, dat betekende de tijdritwinst in de Baloise Belgium Tour. De prognoses waren nochtans niet best, na zijn spectaculaire valpartij in de afdaling van de Muro di Sormano tijdens de Ronde van Lombardije van 2020. Evenepoel brak zijn bekken en zag de rest van zijn seizoen in rook opgaan. Aan koersen moest hij de volgende maanden niet denken. Pas in de Giro van 2021 was dat weer het geval, na een revalidatie van bijna 300 dagen.

En kijk, nog geen maand later was de ‘aërokogel van Schepdaal’ weer aan de winnende hand in de Baloise Belgium Tour, de rittenkoers waar hij twee jaar eerder al zijn eerste zege bij de profs had geboekt. Evenepoel trof er een biljartvlakke rit tegen de klok van 11 kilometer. Op papier niet volledig zijn ding, maar Evenepoel kwam stilaan in vorm. Daags voordien had hij in de Vlaamse Ardennenrit immers ook al indruk gemaakt.

Evenepoel mocht dan ook als voorlaatste van start, en hield de gehele rit gelijke tred met ploegmaat Yves Lampaert. In de slotkilometers zat er bij de 21-jarige alleskunner iets meer in de tank, waardoor hij Lampi twee seconden voorbleef. Evenepoel legde zo de basis voor zijn latere eindzege, maar – nog belangrijker – had na een dikke negen maanden eindelijk weer dat winnende gevoel te pakken.


flag-dk Het peloton dubbelen in Denemarken

Foto: Cor Vos

“Hij rijdt vijf per uur te rap voor ons”, foeterde Frans Verbeeck ooit over Eddy Merckx. Maar in de Ronde van Denemarken kon dat ook van Evenepoel gezegd worden. Na een Olympische Spelen waarin het toptalent nog de basis miste om voor de prijzen mee te doen, probeerde hij zijn topvorm dan maar terug te vinden op Deense bodem.

Evenepoel pikte er de koninginnenrit uit: 219 kilometer tussen Tønder en Velje, met in de finale een aantal keer de gevreesde Kiddesvej. Met stroken tot 21% was die kuitenbijter wel spek naar de bek van Remco. Op vijftig kilometer van de streep namen ploegmaats Steimle en Mørkøv hun jonge kopman op sleeptouw, met in hun spoor nog een tiental renners. Helemaal perfect verliep de dag van Evenepoel echter niet. De Schepdaalnaar miste een bocht en ging neer, maar kon de scheve situatie gelukkig snel herstellen.

Op de voorlaatste Kiddesvej gaf Evenepoel er dan ook een flinke lap op. Niemand bleek in staat om te volgen, Evenepoel zette de rest zelfs snel op een minuut. Het peloton volgde nog een pak verder en op een lokaal rondje van amper vijf kilometer was de Belg zelfs in staat om hen te dubbelen. Echte concurrentie was er voor Evenepoel niet, waardoor hij al bij al gemakkelijk deze solozege pakte. Ook de tijdrit- en eindzege zouden later in de week nog op zijn palmares komen.


flag-be Oppermachtig in door brand ontsierde Druivenkoers

foto: Cor Vos

Met dat goede gevoel op zak, maakte Evenepoel zich twee weken later op voor een tweeluik in eigen land. Met naast Evenepoel ook Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Caleb Ewan, Christophe Laporte en Marc Hirschi, betrof het een uiterst sterk bezette Druivenkoers. In en rond Leuven mochten de renners dan ook voor het eerst kennismaken met de Flandrienlus van het aanstaande WK wielrennen.

Ditmaal achtte Evenepoel zijn moment gekomen op zestig kilometer van het einde. Op de uitloper van de gevreesde Smeysberg had de kopman van Deceuninck-Quick-Step nog iets over, waarna hij er dan maar alleen op uittrok. In geen tijd had de solist al een minuut bij elkaar gereden. Boeken dicht, zou je dan denken, tot Evenepoel op 28 kilometer van het einde tot kalmte werd aangemaand door koersdirecteur Scott Sunderland. Hij moest halt houden, omdat een autobrand even verderop het parcours versperde. Evenepoel moest ruim een kwartier halt houden, maar mocht wel met voorgift van een veertigtal seconden weer op pad trekken.

Gek genoeg bleef Evenepoel na de hervatting alleen maar uitlopen. Zelfs de verenigde krachten van Uno-X, Lotto Soudal en UAE Emirates brachten het peloton geen meter dichter. Evenepoel had dus alle tijd om te genieten van de winst, wat hem aan de aankomst zelfs tot tranen toe beroerde. “Ik heb het gevoel dat ik nu stilaan écht helemaal terug ben”, sprak de jongeling achteraf.


flag-be Twee op twee in eigen land na wegvergissing tegenstanders

Foto: Cor Vos

Solo’s van Evenepoel worden bijna een gewoonte, want daags nadien was het weer prijs in de Brussels Cycling Classic. Op een dikke twintig kilometer van de aankomst zagen de kansen van de Schepdaalnaar er nochtans niet al te best uit. Hij was immers op pad met Victor Campenaerts, Aimé De Gendt en de duo’s Tosh Van der Sande-Philippe Gilbert en Brandon McNulty-Marc Hirschi. Dat zevental was al vroeg weggereden op de Muur van Geraardsbergen, maar de finale was verder tamelijk vlak. In een eventuele sprint zou Evenepoel door Van der Sande, Gilbert of Hirschi altijd geklopt zijn…

Tot op twintig kilometer van de streep Campenaerts en co bij een splitsing verkeerd reden. Zij volgden een motorrijder naar rechts, terwijl Evenepoel als régionale de l’étape perfect wist dat het traject eigenlijk linksaf voortging. Samen met Aimé De Gendt had hij uit het niets plots een knappe kloof te pakken, maar het leverde wel een vreemd tafereel op.

Op 11 kilometer van de streep moest ook De Gendt eraan geloven. Evenepoel had genoeg aan een licht oplopende strook op de Ninoofsesteenweg om de man van Intermarché-Wanty-Gobert dood te pitsen. Solo nummer drie was een feit en wederom kwam Evenepoel nooit nog in de problemen. De Gendt volgde aan de aankomst op een minuut, Van der Sande en co zelfs op meer dan twee minuten.


flag-it 40 kilometer solo in kletsnatte Coppa Bernocchi

Foto: Cor Vos

In de daaropvolgende kampioenschappen heerste Evenepoel, maar was het anderzijds ook telkens net niet. Brons op de Europese en wereldkampioenschappen tijdrijden, en op het EK op de weg wilde die dekselse Sonny Colbrelli zijn achterwiel maar niet lossen. Zilver dus, en na het WK kreeg hij er nog een relletje met Wout van Aert bovenop na een wel erg vroege aanval.

Remco had dus iets goed te maken in het Italiaanse najaarsdrieluik. Van de drie eendagsklassiekers leek deze Coppa Bernocchi vooraf degene die hem het minste lag, met een biljartvlakke laatste dertig kilometer. “Normaal gezien is dat niets voor mij. Ik heb het profiel eens bekeken en het is vooral een sprintkoers. Ik rij ze vooral om niet te moeten trainen, misschien geef ik onderweg al op”, liet Evenepoel dan ook in de aanloop naar de Coppa optekenen.

Echter viel op de dag van de wedstrijd de regen met bakken uit de lucht, wat Evenepoel inspireerde om er op 140 (!) kilometer van de streep op uit te trekken. Onder andere Alessandro Covi en Thibaut Pinot waren bij de pinken. Het zestal degradeerde het peloton, maar Evenepoel wachtte tot op een dikke veertig kilometer van de streep om zijn ultieme bommetje te droppen. Zijn inmiddels beproefde recept pakte ook nu weer optimaal uit. In die mate dat de 21-jarige hardrijder, net als in Denemarken, het peloton aan de kant dwong. Zege nummer acht.


Stem hier op jouw favoriet!

Dit artikel delen:

72 Reacties

Dikke Man 22 december 2021 om 07:14

Ik hou wel van satire

0
platteprijs 22 december 2021 om 08:22

Sterker, ik dacht even dat Vlaanderen vannacht Nederland had geannexeerd en dat Wf.nl automatisch Wf.be was geworden …

0
Michelangelo 22 december 2021 om 09:03

Ik krijg ook een beetje het vermoeden dat de meligheid bij WF-redacteuren is toegeslagen, en dat ze vandaag met een bakje popcorn voor hun scherm zitten.

Voor mij had deze ook niet gehoeven. Zeker ook omdat vooral het ventje spraakmakend is, en niet zozeer de wedstrijden die hij won. Een beetje als “de mooiste zege van Mathieu… in een dikkebandenrace”

Dan nog liever de mooiste ronde van een week, de mooiste GT, de spannendste klassieker, de strafste valpartij of het strafste nummertje in de koers. Waarbij die laatste natuurlijk ook weer aanleiding kan geven tot hilarische reacties.

0
Dikke Man 22 december 2021 om 09:20

Hopelijk komt morgen ‘De mooiste ex van Iserbyt’, of ‘De beste tuinkabouter’ langs.

0
LaDoyenne 22 december 2021 om 09:25

@Dikke man

+10

0
Turtlehead 22 december 2021 om 19:16

@Dikke, hè, niet wéér Evenepoel … :)

0
meestre 22 december 2021 om 07:44

Totaal overbodig lijstje aangezien deze jongen hier al zo vaak bekritiseerd is..

0
Turbopizza 22 december 2021 om 07:48

Neem aan dat morgen lijstje van Taco vd Hoorn komt, die heeft specialere wedstrijden gewonnen.

0
Panache 22 december 2021 om 07:50

Evenepoel wint bijna nooit op een lelijke manier. Hij heeft buiten heel hard kunnen trappen geen wapens of tactisch vernuft in huis. Zijn overwinningen zijn dan ook stuk voor stuk momenten waar de tegenstander gedegradeerd werd. De mooiste en meest aansprekende is dan de kletsnatte Coppa Bernocchi.
Dat wat Evenepoel een aantrekkelijke renner maakt voor het publiek (dominant zijn, lef tonen, ergens aan beginnen zonder te weten waar het eindigt, niet kunnen schakelen naar andere tactiek [ek]), zijn helaas ook de eigenschappen die hij naast de fiets laat zien. Hoe de man zijn leven leidt moet hij zelf weten, maar zijn gedrag als teamspeler in Tokio en Leuven mag zeker benoemd worden. Want het is ook een hele grote prestatie, misschien zelfs de prestatie van het jaar, om brave gasten als Van Aert en Stuyven helemaal over de zeik te krijgen, puur omdat hij de harmonie in het team verstoort en zich opstelt als een valse wolfskwint. Muzikanten losten de wolfskwint simpelweg op door deze noot niet te spelen. Laat dat een waarschuwing zijn voor deze renner wiens kleine aerodynamisch lijf te klein is om zijn ego in te laten huizen.
Het is bijna kerst en Evenepoel is nog steeds een jonge renner. Laat ik daarom positief afsluiten en uit gaan van het goede. Natuurlijke groei, wat minder over de top bewijsdrang en een renner die zijn wattagekracht met wat hulp van ervaren teamgenoten op de juiste slimme wijze in gaat zetten. Zowel om zelf grote koersen te winnen, als om een andere kopman (ploeggenoot) als Alaphilippe, Van Aert naar een grootse zege te loodsen. Als Evenepoel die stappen fysiek en mentaal zet, dan zie ik hem uitgroeien tot een van de populairste renners van het peloton.

0
Kopinkas 22 december 2021 om 09:30

De ‘wolfskwint’, heerlijk is dat, en alweer iets bijgeleerd. Dankuwel Panache, dankuwel Wielerflits, dankuwel Remco!

0
Klein Verzet 22 december 2021 om 12:11

Een zeldzame combinatie van ego en IQ in omgekeerd evenredigheidsverband, maar dat is evident. De koning van klein bier in een heus eigen lijstje. Ach, onze eigen Willie kreeg zelfs van zijn eigen vrouw te horen dat ie een beetje dom was. Iemand moet ’t zeggen, niet waar? Ik vraag me in deze barre tijden nog maar een ding af: hoeveel dagen nog tot Het Volk?

0
Romāns Vainšteins 22 december 2021 om 08:02

Waarom een REVKET lijst? Neem dan Pogacar, Flip of Roglic.

Dit waren allemaal leuke uitspattingen van een bekend goed solist maar het zal moeten zijn welk lijstje er aankomend jaar gepresenteerd worden kan. Dat hij tot 2 maal toe een peloton dubbelt geeft wel aan dat het niveau omhoog kan qua type koers om te winnen.

0
Lalsacien 22 december 2021 om 08:06

Net zoals de voorgaande dagen kun je van mening verschillen over wat mooiste inhoudt. Bij mij gaat het om het koersverloop. Wat dat betreft vind dan de Coppa Bernocchi de mooiste. Grappig om later te lezen dat hij nog aan Pinot vroeg of hij nog van plan was om aan te vallen.
Morgen: de mooiste zege van Mollema!

0
Michelangelo 22 december 2021 om 08:26

De bonisprint in de giro… zonder twijfel verreweg zijn grootste zege in een topwedstrijd.

0
Aart van Woud 22 december 2021 om 11:23

Haha jij wilt gewoon graag de backlash he Michel ? :)

0
peter s 22 december 2021 om 15:04

Hoho Michel….Ben je de ” Belgium (s) Waffle Ride” vergeten ? Daar werd REVKET 6e in een niet te onderschatten deelnemersveld

0
LaDoyenne 22 december 2021 om 15:12

@peter s

Niet vergeten dat het de verkorte versie van die wedstrijd betrof!

0
peter s 22 december 2021 om 15:30

@ LaDoyenne …..Verhip je hebt gelijk, dus dan natuurlijk wel de bonisprint

0
Mwielerfan 22 december 2021 om 08:46

De affaire met Bennett, omdat Lefevre hem toen een tijdlang met rust liet

0
Alfons Haavers 22 december 2021 om 09:01

Vreemde keuze van de redactie, je maakt toch ook geen lijstje Mooiste overwinning van Dumoulin of Groenewegen in 2021? Neem dan inderdaad Pogacar, maar dat levert vast niet genoeg gehoon en gezeik op…

Moeilijk jaar voor Evenepoel, die pas midden het seizoen is ingestapt en met de neus op de feiten werd gedrukt in de Giro. Mirakels bestaan niet.

Naar het najaar toe zich nog wat herpakt maar niet echt een constante in zijn prestaties kunnen leggen.

Uiteindelijk wel nog knap 5 medailles gepakt op de kampioenschappen en een paar kleinere koersen gewonnen waaruit ik niet echt eentje kan kiezen vanwege allen knappe maar vrij onbelangrijke zeges.

Evenepoel is deze winter grotendeels uit de aandacht gebleven, dus heel benieuwd hoe hij begin volgend jaar voor de dag komt. Toch 1 van dé renners waar de wielervolger naar uitkijkt, zowel voor- als tegenstanders.

0
Lalsacien 22 december 2021 om 09:17

Aan de andere kant, dit is een Nederlandstalige website en Evenepoel hoort daar gewoon bij.

0
Alfons Haavers 22 december 2021 om 09:27

Ik vind de manier waarop de site hier met Evenepoel omgaat soms wat dubieus. Het gezeik hier slaat soms echt door, met hele accounts die niks anders doen dan afgeven op deze jonge renner.

Dit wordt niet alleen zelden gemodereerd, je hebt soms zelfs het gevoel dat de redactie het in de hand werkt met bepaalde artikels zoals dit. Het zorgt dan ook voor advertentie-inkomsten, maar wel op de kap van een renner die voor alles en nog wat mag worden uitgescholden.

Bij wereldtoppers WvA en MvdP begrijp ik nog dat er een lijstje wordt gemaakt, maar waarom er van Evenepoel dit jaar zo’n top moet worden gemaakt? Hij heeft geen enkele grote koers gewonnen.

0
Romāns Vainšteins 22 december 2021 om 10:01

'dit is een Nederlandstalige website dus dan hoort het er bij'

Dat is wat mij betreft een minpunt van WF en daarnaast ook een zichzelf vervullende waarheid : Wanneer je je star aan 'hij lult onze taal dus hij moet extra aandacht!' vastklampt en de wil &skills mist om wat dieper in de levens en resultaten van anderstaligen te duiken…. Tja, dan blijft dat ook zo.

Anders dan POG, ROG, FLIP, MVDP & WVA is REVKET nog géén oppertopper wiens resultaten in een los topic op reetveerregens getrakteerd moeten worden. Het nu van hem opvoeren in deze reeks is een grof gebrek aan creativiteit vanuit de redactie.

0
Michelangelo 22 december 2021 om 10:01

@Alfons,
Over welke renner je nu een lijstje maakt, er zijn altijd zeikerds. Open het draadje over VdP, Van Aert, of wie weet Pog of Rog of Flip. En zelfs Mollema krijgt gezeik.

Zolang het “afzeiken” binnen de huisregels gebeurt (dus on topic, geen oneliners, onderbouwd met argumenten e.d.), dan moet dat gewoon kunnen. Ook al prikt en schuurt het af en toe. Dat maakt discussie tussen voor- en tegenstanders levendig. En zelfs een kwinkslag moet gewoon kunnen.

Maar helaas zijn er hier vervolgens mensen die menen dat kritische reacties op hun lieveling moet worden gevolgd door vileine persoonlijke aanvallen op de poster. De beruchte forum politie die dan iedere discussie bederft, of als een malle op het uitroeptekentje begint te duwen omdat kritiek op hun lieveling niet kan of mag.

Ik vind het goed dat er gemodereerd wordt op deze vileine, op de man gespeelde reacties. Maar als we niet meer zouden kunnen discussieren over wat we vinden van een bepaalde renner/ploegbaas (positief of negatief), dan worden we hier niet meer dan het verlengstuk van de PR-machines van de betreffende renner. Da’s prima op de site van de betreffende ploeg of de fanpage van een een renner, maar niet op een open, “neutraal” forum als Wielerflits.

En in het specifieke geval van Evenepoel: hoge bomen vangen veel wind, en sommige kleintjes ook. Evenepoel gedraagt zich als een grote boom, en zijn gedrag roept ook gewoon bepaalde reacties op. Zeker als je niet blind mee gaat in het juichverhaal om die jongen heen, of enkel kijkt hoe hard hij kan trappen. En zolang hij dat gedrag blijft vertonen, blijven mensen zoals ik daar ook wat van vinden. Als Evenepoel daar niet mee om kan gaan, dan moet hij gewoon niet op WF kijken, of zijn gedrag aanpassen…

En stiekem vinden we het allemaal leuk, gezien het aantal reacties dat er over en weer wordt geplaatst bij artikelen over de Sjotter van Schepdaal/REVKET of hoe je het beestje ook mag noemen.

0
Romāns Vainšteins 22 december 2021 om 10:05

En hoe flexibel M hierin staat was gisteren goed te zien toen MwoahvdP even lekker de maat genomen werd. Beetje zeiken af en toe prima, zo lang het maar wel richting het goede object gaat.

0
Lalsacien 22 december 2021 om 10:10

@RV er gaat nou eenmaal meer aandacht uit naar Nederlandstaligen (vooral Nederlanders). Die staan dichter bij de bezoekers van deze site. Dat heeft vooral met het publiek te maken en minder met Wielerflits. Onbekend maakt onbemind.
Wat dat betreft ben ik het met je eens dat er wat meer aandacht mag uittgaan naar buitenlandse renners.
Daarom kijk ik ook regelmatig op buitenlandse wielersites voor meer nieuws over andere renners.

0
Dikke Man 22 december 2021 om 10:11

De redactie wist dondersgoed wat ze hiermee begonnen. Zelfs het tekstje zit vol dubbelzinnigheden om aan te tonen dat het allemaal niet je van het was dit jaar. De toon is gezet en de censuur gaat nu met samengeknepen billetjes alles door de vingers moeten zien. Er gebeurt op wielervlak geen hol vandaag dus laat ons lekker zeiken als we dat willen.

0
Alfons Haavers 22 december 2021 om 10:13

@Michelangelo: jij lijkt er hier in te staan met de visie: over renners mag je alles zeggen, maar de users onderling moeten wel netjes blijven naar elkaar toe. Ik denk dat velen dat anders zien, want uiteindelijk zijn de renners de helden en wij maar gewoon de criticasters aan de zijlijn.

En kritiek mag zeker, wat leuke spot heb ik evenmin iets tegen. Alleen slaat het bij deze ene renner door, vind ik. In sommige onderwerpen wordt Evenepoel aangepakt en uitgescholden alsof hij een zware crimineel is.

Het is maar een wielrenner. In de ogen van sommigen misschien geen sympathieke, maar wat je hier soms leest gaat gewoon vaak veel te ver.

Dat net die bagger dan uit financieel oogpunt heel interessant is voor de site en het schijnbaar soms wordt gestimuleerd met allerlei artikeltjes, is dubieus in mijn ogen.

0
Michelangelo 22 december 2021 om 10:25

@RV,
(off topic), ik had gisteren totaal geen moeite met de mening van Dantiest, maar ik begreep gewoon bar weinig van zijn gebrabbel.
(on topic): ik zou hier een lijstje van Roglic, Flip, Pogi of een andere anderstalige veelvraat veel passender gevonden hebben. Of zeges van Van Vleuten, Vos, VdBreggen… Die zijn veel aansprekender dan de zeges in c-koersen van San Remco.

@Alfons,
Ook van mij mag je niet alles zeggen als het over een renner gaat, maar de bandbreedte is wat mij betreft een stuk groter bij het doen en laten van renners dan wanneer het gaat om het leven van een forumridder. Bedreigingen of termen als moordenaar (casus Groenewegen) gaan mij te ver. “Landverrader” vind ik op het randje. Maar bijna alles wat minder erg is moet wat mij betreft gewoon kunnen, mits onderbouwd en niet in een oneliner. En als het je niet aan staat, dan heb je ook altijd de keuze om er niet op te reageren.

En dat het bij deze ene renner doorslaat, heeft denk ik alles te maken met het gedrag van de renner in kwestie. Waarbij je hetzelfde ziet gebeuren bij artikelen over pakweg Moscon. Als je als renner respectvol bejegend wilt worden, moet je vooral beginnen met jezelf respectvol gedragen. Het is niet voor niets dat renners als Flip, Pogacar, Roglic, Van Aert of VdP een stuk minder heftige reacties oproepen.

0
Alfons Haavers 22 december 2021 om 10:31

Je gaat de reacties op Moscon toch niet vergelijken met die op Evenepoel hier? Dat is nog niet 0,1% schat ik.

En ikzelf heb weinig problemen met Moscon. Een beetje een heethoofd maar niet de Duivel in persoon, en gewoon een goeie renner. Zeg ik er wel bij dat Moscon al meerdere malen is geschorst en gediskwalificeerd vanwege zijn gedrag in koers, met vechtpartijen en zelfs een racisme-rel.

Toch wel eventjes een verschil met Evenepoel.

0
Cochise 22 december 2021 om 10:37

@Alfons: helemaal akkoord. Nodeloos extra polarisatie zoeken, net zoals dat gedrocht van een poll over het beste relletje in de wielerwereld dit seizoen.

Oke, het is komkommertijd maar dan heb ik liever interviews met het oog op komend seizoen zoals dat uitstekende stuk met Aike Visbeek dan dit oneindig herkauwen van topics die voor extra clicks hebben gezorgd doorheen het jaar. Dan zwijg ik nog over de – niet eens verdoken – publiciteit voor alles wat Jumbo en Van Aert proberen te verkopen.

0
Romāns Vainšteins 22 december 2021 om 10:45

Altijd maar dat hoe een renner zich ‘moet’ gedragen, wat mij betreft ‘moeten’ renners gewoon zichzelf blijven. Als je van nature een uitgekauwde immer respectvolle bol papier marché bent is dat fijn mocht ‘respect’ van sommige volgers je boeien maar ga dat vooral niet met pijn en moeite forceren.

Moscon en Evenepoel zijn wat mij betreft juist oprecht.

0
Murcia 22 december 2021 om 10:54

Als renners zichzelf willen blijven, prima maar ga dan ook niet het slachtoffer uithangen als je weerwerk krijgt op je uitlatingen en/of gedrag. De manier waarop Moscon bv zijn uitspattingen allemaal op het bordje van de media legde die hem de arme Italiaan niet goed begrepen was van een treurigheid van heb ik jou daar. Daar bleef van zijn vermeende oprechtheid niet veel over.

0
Romāns Vainšteins 22 december 2021 om 10:57

Dat is gewoon weer exact hetzelfde, men moet kennelijk reageren op die algemeen gewenste manier. Waarom mag Moscon nou precies niet vinden dat de media er een circus van gemaakt heeft?

0
Michelangelo 22 december 2021 om 11:00

Van mij mogen ze zich blijven gedragen zoals ze zich gedragen. Het hoeven niet allemaal uitgekauwde papiermasjeebollen te zijn. Maar dan moet je ook niet huilen als mensen daar wat van vinden…

En vwb oprechtheid:
Of Moscon zo heel oprecht is als hij in de slachtofferrol kruipt weet ik niet. Het komt op mij in ieder geval niet over als een oprechte spijtoptant. En ook Evenepoel heb ik heel vaak betrapt op tegenstrijdige uitspraken en gedragingen (in vorm zijn terwijl hij het niet is, zeggen in dienst willen rijden terwijl hij dat niet wil/doet, etc). Dus echt oprecht….?? mwah!

Ze zijn vooral spraakmakend…

0
Murcia 22 december 2021 om 11:04

@RV
Omdat hij zichzelf dan tegenspreekt zo moeilijk is dat toch niet. Hij heeft eerder verklaard dat hij te ver ging in zijn racistische bejegening tegen Reza. Ging akkoord met de persverklaring van INEOS over het hele geval, kreeg een schorsing en gaat nu dan roepen dat het een media dingetje was? Sta dan op tegen je werkgever voor je recht om apengeluiden te maken en neem geen genoegen met de schorsing. Dan ben je pas echt oprecht en sta je voor je mening. Eerst alles accepteren en later wat mompelen over de boze mannetjes van de pers is niet een teken van kracht.

0
Romāns Vainšteins 22 december 2021 om 11:04

'Het komt op mij in ieder geval niet over als een oprechte spijtoptant. En ook Evenepoel heb ik heel vaak betrapt op tegenstrijdige uitspraken en gedragingen'

Waarmee je ze niks anders dan spiegelt aan je eigen opvattingen, hoe verder ze jou worden des te beter je ze pruimt.

Overigens heb ik het bericht : 'Oorzaak conflict bekend, Moscon maakte knetterharde apengeluiden richting Réza' kennelijk gemist. Die bron ben ik wel benieuwd naar eigenlijk.

0
Panache 22 december 2021 om 11:55

Ik begrijp je in deze ook niet Romāns Vainšteins.

Renner X demarreert: klapvee applaudisseert.
Renner X helpt ploeggenoot aan zege: klapvee moedigt aan.
Renner X haalt een grote zege: klapvee staat op de banken.

Maar als het anders gaat:
Renner X naait ploeggenoot: daar moet je over zwijgen, die kerel is zichzelf.
Renner X schept op: laat hem zich lekker oppeppen, daar hoeven wij niks van te vinden.
Renner X wint koers vanaf de bank thuis: daar hoeven we toch geen mening over te hebben.

Zo'n forum lijkt mij echt een gruwel. Forumleden hier die van alle markten thuis zijn en zowel op positieve als kritische wijze hun mening kleurrijk en onderbouwd kunnen formuleren dát is de reden dat ik wielerflits bezoek.

0
Michelangelo 22 december 2021 om 11:57

@vainsteins,
Renners hoeven helemaal niet op mij te lijken voordat ik ze fantastisch vind. Sterker nog, het zou een raar peloton worden als er ineens allemaal gasten van 1.95 en ruim 100 kg zouden rondrijden.

Ik zou zelf ook nooit een Porsche kopen. Of op mijn nieuwe handloopschoenen op mijn handen de hoteltrap afkomen. Ik ga ook niet drummen of zingen, en ik ben ook geen filosoof. Plat Westvlaams lul ik ook niet. En toch ben ik fan van renners die dat allemaal doen of kunnen.

Maar er zijn gewoon enkele karaktereigenschappen die maken dat ik mensen niet leuk of aangenaam vind. Racisme, agressie, de schuld van eigen falen elders neerleggen, of jezelf te grote schoenen aanmeten terwijl je die nog niet passen. Waar ik kan genieten van de grootheidswaanzin van Ibrahimovic, vind ik het niet passen bij een jonge voetballer (of wielrenner) die net komt kijken.

En wie weet past structureel een dwarse mening verkondigen om daarmee aandacht te zoeken ook wel in dit rijtje…

0
Alfons Haavers 22 december 2021 om 16:21

Dat Evenepoel (en zijn entourage) met wat grootheidswaanzin kampt terwijl hij eigenlijk nog veel te bewijzen heeft, daar kan ik je wel ergens in volgen.

Qua persoonlijkheid is het (als ik de verhalen mag geloven, want wie hier kent hem persoonlijk?) ook niet echt het soort van mens waar ik in het dagelijkse leven goeie vrienden mee zou worden, vermoed ik.

Maar het blijft gewoon een wielrenner, die net als veel andere grote talenten barst van de ambitie. Dat zijn wel vaker niet de meest aangename mensen.

Dat ga je ook niet veranderen door de site hier continu vol te plamuren met levenslessen voor die ene kleine man, vrees ik. Wanneer wordt een wielersite een afzeikforum?

0
Marik 22 december 2021 om 09:07

Als ik braaf meega in het lijstje dan was het peloton dubbelen natuurlijk wel opzienbarend. Maar kijk eens naar de koersen die hij won en welke tegenstand hij had. Allemaal B of C koersen tegen B of C tegenstand. Niets bijzonders en ook niets om aan het einde van het jaar nog eens op terug te kijken en aandacht aan te geven.
Zijn meest indrukwekkende wedstrijd vond ik het EK waar hij 2e werd. Echter zijn tactisch onvermogen en grote bewijsdrang zaten hem daar in de weg.

0
Kopinkas 22 december 2021 om 09:29

Komt er ook nog een ‘Eindejaarslijstjes: het mooiste eindejaarslijstje van Wielerflits van 2021’? Dan weet ik al op welke plek deze gaat eindigen…

0
Murcia 22 december 2021 om 09:30

Slim van de redactie vanwege de reacties die altijd in overvloede gegarandeerd zijn met elk artikel over Evenepoel maar zijn zeges dit jaar zijn allemaal onder het niveau van de World Tour en om hier in het illustere rijtje van renners met memorabele zeges te komen lijkt mij dat wel een eerste vereiste.

0
LaDoyenne 22 december 2021 om 09:44

De Ronde van Lombardije 2021 of de Giro 2021. Beide hebben aangetoond dat de "groupies" gelijk hadden. Mocht Remco niet gevallen zijn in de Ronde van Lombardije 2020, dan zou hij die gewonnen hebben. En de Giro 2020 zou hij zelfs gewonnen hebben mocht hij die gewoon aangevangen hebben. Toch?

0
Maillot à Pois 22 december 2021 om 09:51

Opletten LaDoyenne, het gaat over 2021!

0
LaDoyenne 22 december 2021 om 14:56

@Maillot à Pois

Dat bedoel ik ook. Dit jaar toonden de Ronde van Lombardije en de Giro toch perfect aan dat de groupies gelijk hadden toen ze zeiden dat Remco zonder valpartij die wedstrijden zeker en vast al zou hebben gewonnen, niet?

0
Westland95 22 december 2021 om 09:48

Zoveel grote vissen, ik kan niet kiezen.

0
Aart van Woud 22 december 2021 om 10:32

Haha ik vond het ook lastiger dan gedacht :)

0
Turtlehead 22 december 2021 om 19:17

Ik dacht even dat hij weer bij de junioren was gaan koersen, aan de race-namen te zien.

0
Aart van Woud 22 december 2021 om 10:31

Voor mij Denemarken. Het peloton dubbelen, dat is toch dé droom!

0
Tuubke 22 december 2021 om 11:44

De vraag is natuurlijk wel over wie dat dubbelen meer zegt: over Evenepoel of over het peloton.

0
Aart van Woud 22 december 2021 om 14:36

Daar heb je wel een punt. Laat ik zeggen dat ik denk het dat het een beetje met beide te maken heeft.

0
Edwin Jansen 22 december 2021 om 10:47

Natuurlijk staan deze overwinningen in geen verhouding tot San Sebastián en zijn overwinningen in kleinere rondes met een hoger niveau deelnemersveld. Gaan we ook nog beste momenten van Pogacar, Roglic en andere toppers krijgen?

0
Edwin Jansen 22 december 2021 om 10:47

Natuurlijk staan deze overwinningen in geen verhouding tot San Sebastián en zijn overwinningen in kleinere rondes met een hoger niveau deelnemersveld. Gaan we ook nog beste momenten van Pogacar, Roglic en andere toppers krijgen?

0
Wheely 22 december 2021 om 11:13

Ik moet bekennen dat ik me niet kan herinneren deze wedstrijden überhaupt te hebben gezien. Na het lezen van dit stukje kies ik voor de prachtige zege na de vergissing van zijn medevluchters. Prachtige slapstick om in te lijsten!

0
FDJ 22 december 2021 om 11:16

Ik sla dit lijstje over. Die jongen heeft enkel B koersen gewonnen en je kunt lijstjes maken van renners die mooiere koersen hebben gewonnen in 2021 en dan ben je tot Pasen bezig. De naam Evenepoel levert clicks op, maar dit lijstjes slaat de plank volledig mis. Ik dacht even dat ik de Speld opende.

0
Jean Dumas 22 december 2021 om 12:51

Ik weet ook niet op welke koers ik moet stemmen. Schat zijn tijdritprestaties op de kampioenschappen hoger in.

0
Mystery Rider 22 december 2021 om 16:39

Ik wacht alvast op het volgende lijstje, mooiste overwinning van Tom Dumoulin dit jaar was het nou zijn NL tijdrit titel of KOM op Strava met zijn hond op de markt van Maastricht :)

0
Lalsacien 22 december 2021 om 18:03

@MR het was zijn tweede plek bij de 10Km hardloopwedstrijd.

0
Dantiest 22 december 2021 om 14:22

299 dagen na de bijna verlammende bekkenbreuk: tijdritwinst in Baloise Belgium Tour
Het peloton dubbelen in Denemarken
Minuten voor in door brand ontsierde Druivenkoers
2 keer op rij gewonnen
40km solo in kletsnatte Coppa Bernocchi

in een jaar … bizar.

0
11 na 11 22 december 2021 om 14:34

Ik neem aan dat je de Druivenkoers dus niet gezien hebt. Of je bedoelde "in door brand ontsierde Druivenkoers".

0
Marik 22 december 2021 om 14:42

Inderdaad bizar dat er geen grotere overwinningen bij zitten. Een renner van zijn kaliber met zijn exceptionele wapen zal komend jaar echt uit een ander vaatje moeten tappen.

0
Dantiest 22 december 2021 om 14:55

grootse overwinningen spreken meer tot de verbeelding en worden langer herinnerd dan "grote overwinningen" zoals pakweg 15 seconde sprintje in Tirreno-Adriatico.

0
Marik 22 december 2021 om 15:06

Je hebt gelijk Dantiest, ik ben dan ook benieuwd wanneer Evenepoel weer eens eindelijk een grootse overwinning behaald. Komend seizoen al? Zou top zijn toch?

0
Dantiest 22 december 2021 om 18:20

Ik kijk er net zoveel naar uit als jij Mark :)

0
Tyzie 22 december 2021 om 14:38

Dit lijstje is net zo suf als die ‘ranking’ van de uci teams…

0
Geit in mijn Kelderman 22 december 2021 om 15:13

Hahaha Wielerflits is echt een meme aan het worden met al die suffe lijstjes. Accepteer gewoon dat wielrennen een seizoenssport is, dat er tussen oktober en februari geen klap te beleven valt en stuur je redacteuren op vakantie. Wellicht her en der nog wat gezever over veldrijden en c’est ca. Dit wordt echt potsierlijk hoezeer deze onnozele lijstjes maar worden uitgemolken voor wat extra kliks in de winterstop.

0
Mystery Rider 22 december 2021 om 16:36

Ik denk dat WF nu effe mag gaan bezinnen, de commentaren op het forum zijn duidelijk…wat krijgen we morgen, de mooiste overwinningen van Daan Hoole, spoiler alert, het was er maar eentje!

0
Handige Harry 22 december 2021 om 18:27

Morgen de beste quote van Lefevre?

0
Murcia 22 december 2021 om 18:39

Asgreen mag niet achter Asgreen aan rijden. De ‘hypo’ quote van het jaar wat mij betreft.

0
Turtlehead 22 december 2021 om 19:18

Komt er ook zo’n lijstje van Colbrelli en Alaphilippe ? ;)

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone