Eigenaar INEOS: “Dave Brailsford heeft mijn volledige steun”

woensdag 24 maart 2021 om 10:46
Eigenaar INEOS: “Dave Brailsford heeft mijn volledige steun”

Jim Ratcliffe en Dave Brailsford - foto: Cor Vos (archief)

INEOS-topman Jim Ratcliffe heeft zich in gesprek met The Telegraph uitgelaten over de zaak-Freeman. Dave Brailsford, ploegbaas van INEOS Grenadiers, ligt onder vuur vanwege de zaak, maar Ratcliffe blijft achter hem staan.

Richard Freeman, de voormalige ploegarts van Team Sky en British Cycling, werd onlangs schuldig bevonden aan het bestellen van doping (testosteron) met het doel om renners te behandelen. Als gevolg hiervan is hij uit het officiële register van artsen geschrapt.

Er zijn mensen die vinden dat Brailsford, destijds ook actief bij beide partijen, dat hij in afwachting van verder onderzoek geschorst zou moeten worden, maar Ratcliffe zegt tegen de Britse krant dat hij vertrouwen heeft in Brailsford. “Mijn antenne slaat niet aan als ik met Dave praat. Integendeel. Hij heeft mijn volledige steun, tenzij er iets schokkends naar buiten komt. Maar ik ken Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas en ik zou verbijsterd zijn als zulke praktijken gaande zouden zijn.”

De baas van de petrochemiereus bevestigt nogmaals dat hij uit de wielersport stapt als het duidelijk wordt dat zijn team heeft valsgespeeld. “Daar ben ik vanaf het begin duidelijk over geweest en daar is niets in veranderd. Je hebt niets bereikt als je hebt valsgespeeld.”

Na de uitspraak in de zaak-Freeman heeft INEOS Grenadiers een statement naar buiten gebracht waarin ze dopinggebruik binnen de ploeg ontkennen. Verder onthouden de wielerformatie en Brailsford zich van commentaar.

Dit artikel delen:

6 Reacties

André Hilgersom 24 maart 2021 om 11:25

Gelukkig is dit wielrennen. Wanneer dit in het voetbal wordt gezegd wordt hij binnen een week ontslagen. Begrijp sowieso niet dat het vertrouwen moet worden uitgesproken. Vertrouwen heb je, of je hebt het niet.

Dahu 24 maart 2021 om 12:54

Ik ging hier zeggen “oh oh, dit ziet er slecht uit voor Brailsford…”

UrbanSteel 24 maart 2021 om 11:27

“Maar ik ken Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas en ik zou verbijsterd zijn als zulke praktijken gaande zouden zijn.”

Dat riepen ze ook allemaal vanaf 1995 tot 2008 en misschien (in mijn ogen nog) tot nu toe.

Romāns Vainšteins 24 maart 2021 om 11:35

Het is ook een disclaimer meteen, als het kingsize pakhazen blijken zegt ie gewoon ‘ik ben nu verbijsterd!’ en klaar.

debarreman 24 maart 2021 om 12:09

Brailsford voelt het vertrouwen helemaal. Echt.

Dahu 24 maart 2021 om 12:55

Cynici zouden zeggen dat Freeman moest vallen om de rest overeind te houden, anders is de sponsor weg…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair