Egan Bernal predikt geduld: “Ik denk nog niet aan koersen”

zaterdag 21 mei 2022 om 09:40
Egan Bernal predikt geduld: “Ik denk nog niet aan koersen”

foto: Cor Vos

Egan Bernal heeft al enkele belangrijke stappen gezet in zijn revalidatie, nadat hij eind januari bij een trainingsongeval zwaargewond raakte. Toch probeert de renner van INEOS Grenadiers de verwachtingen te temperen. “In mijn gedachten is koersen nog ver weg”, citeert La Gazzetta dello Sport.

De 25-jarige Colombiaan laat in gesprek met de Italiaanse sportkrant weten dat hij nog geen datum heeft geprikt voor een rentree in het wielerpeloton. “Meedoen aan wedstrijden zit nog niet in mijn hoofd. We hebben nog geen datum op het oog. Het is lastig om te bepalen wanneer ik weer een rugnummer kan opspelden en kan terugkeren in het peloton.”

Giro-ambities  
Eind april liet Gustavo Uriza, neurochirurg aan de kliniek waar Bernal na zijn val behandeld werd, optekenen dat de winnaar van twee Grote Rondes binnen een maand alweer zou kunnen koersen. Uriza noemde in een online persconferentie de breuken van Bernal ‘genezen’. De Tourwinnaar van 2019 predikt echter geduld en kijkt vooral naar 2023. “Ik wil volgend jaar alle wedstrijden rijden die ik dit jaar niet heb kunnen doen.”

Bernal doelt onder meer op de Giro d’Italia, de koers die hij vorig jaar nog wist te winnen. “Het is een van de mooiste koersen die ik ooit heb gewonnen. Dat zal ik nooit meer vergeten.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Martino87 21 mei 2022 om 09:46

“Ik wil volgend jaar alle wedstrijden rijden die ik dit jaar niet heb kunnen doen.”

Dat wordt een vol jaar!

Kartouche 21 mei 2022 om 09:58

Stiekem hoop ik dat we hem al dit jaar een rit ergens in een grote ronde zien winnen. En volgend jaar meestrijden om de bovenste plek op het podium.

Veleta 21 mei 2022 om 10:52

Die Giro was idd een prachtzege, maar volgens mij doelt hij daar niet op aangezien die voor dit jaar niet op het programma stond. Niettemin, hoe sneller deze man terug is in het peloton, hoe beter. Prachtcoureur, plus nog eens superaardig!

PietFriet 21 mei 2022 om 11:05

Het was een lullig ongeval met vrij grote gevolgen. Gelukkig is hij nog en jong en hopelijk herstelt hij voorspoedig. Voor de sport is het goed als er een brede top is.

de adelaar 21 mei 2022 om 12:57

Ik voel bij hem altijd de gunfactor, mooie renner

Volg hier

Headlines

Materiaalzone