Egan Bernal niet in Ronde van Burgos, nog geen duidelijkheid rond Vuelta-deelname

dinsdag 2 augustus 2022 om 12:47
Egan Bernal niet in Ronde van Burgos, nog geen duidelijkheid rond Vuelta-deelname

foto: Cor Vos

Wanneer maakt Egan Bernal zijn rentree in het wielerpeloton? Die zou mogelijk plaatsvinden in de Ronde van Burgos (2-6 augustus), maar inmiddels is duidelijk dat Bernal geen deel uitmaakt van de definitieve selectie voor de Spaanse ronde.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport liet eerder weten dat de klassementsrenner van INEOS Grenadiers van 5 tot 25 juli in Andorra verbleef voor een hoogtestage. Bernal hoopt dit jaar weer een rugnummer op te spelden en de Ronde van Burgos leek een wedstrijd om naartoe te werken voor de winnaar van de Tour de France (in 2019) en Giro d’Italia (2021).

Wel of geen Vuelta a España? 
Zijn ploeg INEOS Grenadiers kwam gisteren met de definitieve selectie voor de Ronde van Burgos naar buiten en wat vooral opvalt: Bernal staat er niet tussen. Carlos Rodríguez, Pavel Sivakov, Tao Geoghegan Hart, Laurens De Plus, Omar Fraile, Andrey Amador en Brandon Rivera maken wel hun opwachting. Over een eventuele Vuelta-deelname van Bernal valt op dit moment weinig te zeggen. De Vuelta begint op vrijdag 19 augustus in Utrecht.

Bernal raakte op 24 januari tijdens een trainingsritje op zijn tijdritfiets zwaargewond bij een botsing met een bus. Daarbij brak hij zijn dijbeen, knieschijf en verschillende rugwervels. Ook liep hij een klaplong op. De winnaar van twee grote rondes onderging meerdere operaties, maar is ondertussen weer aan het trainen en hoopt op termijn terug te keren op zijn oude niveau.

Dit artikel delen:

10 Reacties

hjjanssen1973 2 augustus 2022 om 12:58

Dat zal dan wel niet gebeuren.

0
AnderJ 2 augustus 2022 om 13:17

Wat is “dat”? Deelname aan deze Vuelta, terugkeren op oud niveau of nog iets anders?

0
hjjanssen1973 2 augustus 2022 om 14:49

Geen Vuelta. Ik zie hem wel weer terugkomen op topniveau, maar pas in 2023. Volgend jaar in de Tour top 3 met Pogacar en Vingegaard.

0
lo squalo dello Stretto 2 augustus 2022 om 13:29

Zonder competitie naar de Vuelta gaan? Dat is een beetje zoals Remco vorig jaar in de Giro maar ik zie het toch niet gebeuren. Hopelijk wel wat kleinere wedstrijden; dan kunnen we/ze toch beter inschatten hoe het met hem gesteld is.

0
bswinkelss 2 augustus 2022 om 14:15

Ik zie ineos toch beter in staat om hun renner in topvorm aan de start te krijgen zonder wedstrijdritme dan quickstep.

0
hartstikkebedankt 2 augustus 2022 om 13:52

Lijkt me geen Vuelta dan. Wat zou daar mee te winnen zijn, zeker voor een ploeg als Ineos. Niet de Vuelta in ieder geval, lijkt me. En ook voor Bernal zelf lijkt het me beter om bijvoorbeeld nog 2 kleinere rondjes te rijden en een Italiaans najaar.

0
Al Phila 2 augustus 2022 om 14:55

Eens (mee eens om aan minimaal 10 karakters te komen)

0
Valvuillerdemoz 2 augustus 2022 om 13:52

Om weer terug te keren in het peloton en dan drie weken Vuelta on te beginnen lijkt niet zo’n heel goed plan. En bovendien hebben ze ook al Carapaz voor de Vuelta.

0
Shinzawai 2 augustus 2022 om 15:58

Dat wordt zeker geen Vuelta voor Bernal. Hooguit nog Deutschland Tour/Tour of Britain en wat Italiaanse eendagskoersen.

0
Wielermop 2 augustus 2022 om 20:57

Die gaat natuurlijk geen Vuelta rijden. Ze hebben meer dan voldoende sterke renners bij Ineos en je gaat iemand na zo’n horrorblessure niet opnieuw laten aanvangen tijdens een loodzware Vuelta.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone