Egan Bernal: “Ik verwacht grote verschillen op de slotklim”

vrijdag 11 september 2020 om 11:30
Egan Bernal: “Ik verwacht grote verschillen op de slotklim”

foto: Cor Vos

Arthur van Dongen, een van de ploegleiders bij Jumbo-Visma, verwacht vandaag een Colombiaanse alliantie op weg naar Puy Mary. Egan Bernal heeft het niet over een mogelijke samenwerking met enkele landgenoten, maar verwacht aan de streep wel grote verschillen.

Zeven beklimmingen die meetellen voor het bergklassement, meer dan 4.000 hoogtemeters en een aankomst op de steile Puy Mary. De dertiende etappe van de Tour de France belooft een loodzware onderneming te worden. Bernal over de rit van vandaag: “We hebben het parcours al eens verkend en het zijn hele lastige beklimmingen.”

“We zullen vandaag echt alles moeten geven. Het is moeilijk om de tijdsverschillen in te schatten, maar het is zaak om ons zo goed mogelijk voor te bereiden en klaar te zijn. Ook de afstand (de etappe is 191,5 kilometer lang) is belangrijk. Ik verwacht grote verschillen aan het einde van de rit.”

De renner van INEOS Grenadiers staat op dit moment tweede in het klassement, 21 seconden achter leider Primož Roglič.

Dit artikel delen:

7 Reacties

AnderJ 11 september 2020 om 11:37

Benieuwd of dit ook een manier is om TJV op te fokken…

Kraken 11 september 2020 om 11:38

Heeft van Dongen het gehad over een alliantie? Ik dacht zelf te lezen dat hij van de Colombianen aanvullen verwacht, maar samenwerking?

LaurentJalabert 11 september 2020 om 11:42

Ik verwacht minimale verschillen. Dus ik hoop dat (v)Egan gelijk heeft.

Limal 11 september 2020 om 11:47

Ik verwacht dat de groep der favorieten uiteenspat op de voorlaatste klim, dus ben het eens met de eindconclusie van Bernal.

vincenzo 11 september 2020 om 12:27

Hij zegt "Ik verwacht grote verschillen aan het einde van de rit.” Hij zegt níet: ik verwacht grote verschillen op de slotklim. Hij zegt dus ook niet dat er grote tijdsverschillen tussen de de renners die in de top 10 staan zullen ontstaan de slotklim. Hij duidt vooral op de zwaarte van de etappe en de strijd, waardoor veel renners tegen de tijdslimiet zullen moeten vechten.

Gonzalez_de_Galdeano 11 september 2020 om 12:42

Ja of Gesink.

Dr op en dr over 11 september 2020 om 14:09

Ik verwacht ook wel grote verschillen, Ewan rijd nu al op een kwartier met nog 100km te gaan. ;)

Tussen de toppers zal het een seconde spel worden.

Jody begint al wanhopig te worden, moooooooooi :)

Headlines

Materiaalzone

Populair