Egan Bernal: “Het is tijd om er weer bij te zijn in de Tour de France”

vrijdag 5 november 2021 om 18:42
Egan Bernal: “Het is tijd om er weer bij te zijn in de Tour de France”

foto: Cor Vos

Egan Bernal zou volgend jaar graag de Tour de France weer willen rijden. Dat zegt de 24-jarige renner van INEOS Grenadiers in gesprek met Cyclingnews, in aanloop naar het Giro d’Italia Criterium in Dubai. Bernal won de Tour in 2019, maar staakte een jaar later vroegtijdig de strijd. Afgelopen seizoen verscheen de Colombiaan niet aan de start.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Hopelijk zal ik de Tour rijden. Ik zou er graag weer bij zijn en het opnieuw goed doen”, vertelt de Colombiaan. Hij won afgelopen seizoen twee etappes en het eindklassement van de Giro d’Italia en reed vervolgens naar de zesde plaats in de Vuelta a España, maar de Tour deed hij niet. “Ik weet niet of ik de Giro zal doen, want het zal afhangen van het parcours. Dit jaar heb ik de Giro gedaan, dus het is tijd om er weer bij te zijn in de Tour de France.”

Wel wil hij ooit in de toekomst terugkeren naar de Giro, nadat hij de ronde dit jaar bij zijn eerste optreden meteen wist te winnen. Op het eindpodium in Milaan werd hij geflankeerd door Damiano Caruso en Simon Yates. “Ik wil zeker terug naar de Giro, want het is een van mijn favoriete wedstrijden. Ik heb namelijk eerder in Italië gewoond en ik heb er een aantal vrienden, dus ik zou echt graag terug willen.”

Rugproblemen
De rugproblemen waar Bernal de afgelopen jaren mee kampte zijn niet verdwenen, maar de 24-jarige renner hoopt op beterschap in 2022. “Om eerlijk te zijn, had ik zelfs dit jaar problemen. Maar inmiddels voel ik me veel beter. We weten dat het wat tijd kost om 100 procent te herstellen van de blessure die ik heb. Maar wat we willen doen is naar de wedstrijden gaan en proberen vol gas te gaan met wat pijn.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Denderdenbal 5 november 2021 om 21:02

Mooie renner. Hoop dat hij tegenwicht kan geven aan de Slovenen.

Turtlehead 5 november 2021 om 21:15

Nou, zo te lezen is het grote haantje-de-voorste weer begonnen bij INEOS. Vanaf nu elke week een ander?
Ik hoop dat ze Bernal als absolute kopman meenemen, met Carapaz als schaduw-man en verder alleen mannen in een dienende rol. Dat zou het mooiste vuurwerk voor het GC opleveren denk ik.

VerstandOpNul 5 november 2021 om 21:28

Ineos liet afgelopen Tour zien dat ze eigenlijk maar één manier van koersen beheersen (ondanks alle ronkende verhalen van Brailsford eerder), alleen ontbrak een serieuze kopman (met alle respect voor Carapaz).
Met Bernal hebben ze in elk geval iemand waar Pogi op moet blijven letten (mits in vorm).

Cochise 5 november 2021 om 21:35

Op de klassieke Ineos-manier gaat het voor Bernal ook niet lukken tegen de Slovenen. Ik kijk uit naar hun alternatieve strijdplan.

Chaba Jimenez 5 november 2021 om 23:32

Klare taal.

November, ik moet er nog niet aan denken. Vind het ook maar een saaie wedstrijd.

Jean Dumas 6 november 2021 om 01:54

Hopelijk in topvorm. Zal niet makkelijk zijn met die tijdritten.

LaDoyenne 6 november 2021 om 10:49

Dat denk ik ook. Alhoewel Bernal een zeer goede eindtijdrit in de benen heeft, cfr. de Vuelta, vrees ik dat 53km tijdrijden in een ronde wat veel is voor hem, vooral indien hij het moet opnemen tegen Roglic en/of Pogacar.

Mystieke_Monnik 6 november 2021 om 09:18

Ondanks de enorm brede selectie bij ineos lijkt momenteel een Bernal in vorm de enige serieuze tourpretendent bij die club. Een sterk team is belangrijk om te winnen, maar het individu is belangrijker!

Headlines

Materiaalzone

Populair