EF Education-Nippo verlengt contract met Hideto Nakane

dinsdag 2 november 2021 om 15:24
EF Education-Nippo verlengt contract met Hideto Nakane

foto: Cor Vos

EF Education-Nippo kan ook komend seizoen beschikken over Hideto Nakane. De Amerikaanse ploeg van Jonathan Vaughters heeft het contract met de 31-jarige Japanner namelijk verlengd, laat het team weten op zijn website.

Nakane, die eerder uitkwam voor Nippo-Delko-One Provence en Nippo-Vini Fantini-Faizanè, kijkt uit naar het nieuwe seizoen met EF Education-Nippo. “Ik wilde mijn contract met de ploeg verlengen omdat er zo veel geweldige renners en stafleden uit zo veel verschillende landen zijn. Het is een wereldwijde ploeg, wat betekent dat ik hier zo veel kan leren en dat interesseert me. Ik heb verbeterd hoe ik train, hoe ik herstel, hoe ik koers en ook is mijn Engels verbeterd. Dit zal allemaal helpen voor een nog sterker 2022.”

Humor
Ploegmanager Vaughters is blij met de aanwezigheid van de Japanner. “Hij is niet alleen iemand met wie we graag koersen, maar hij heeft ook een geweldig gevoel voor humor en voegt een hoop plezier toe aan deze groep. Ons team is echt mondiaal. Dat is een van de dingen die ik het leukst vind aan onze renners en staf, en dat Nakane het Japanse wielrennen vertegenwoordigt, is belangrijk; we willen meer Japanse renners in de WorldTour zien en helpen talent te ontwikkelen buiten de traditionele grenzen van het profwielrennen.”

Nakane begon het afgelopen seizoen in Frankrijk, waarna hij de Ardense klassiekers afwerkte. In de maanden daarna reed hij in een ondersteunende rol onder meer het Critérium du Dauphiné en de Vuelta a Burgos, waar hij zijn ploeggenoot Hugh Carthy de laatste etappe zag winnen. “Ik was zo blij om Hugh de laatste etappe te zien winnen en om daar deel van uit te hebben gemaakt. Dat was het moment afgelopen seizoen waarop ik het trotst ben. Ik ben er trots op dat ik naast zulke sterke ploeggenoten mag koersen en ik wil hard voor ze werken.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 2 november 2021 om 15:53

Natuurlijk een geste aan de sponsor. Heeft bijzonder weinig koersdagen maar als hij zoals in de Dauphine zijn werk in de eerste uren kan doen en Nippo dit voldoende acht voor een renner uit eigen land dan is het logisch om een extra jaar te krijgen.

katerkop 2 november 2021 om 15:57

Een renner waar je geen reet aan hebt maar wat de sponsor belangrijk vindt. Hopelijk voegt hij wel weer veel plezier toe

Tdf 2 november 2021 om 16:08

Ben nog wel benieuwd of Langeveld en Van den Berg mogen blijven bij EF. Ze zitten nu op 24 renners voor volgend jaar en dit jaar reden ze met 30, dus laten we uitgaan van nog 6 plekjes over.

renners met een aflopend contract daar,
Langeveld
van den Berg
Keukeleire (bijgetekend volgens wielerflits)
Craddock ( andere ploeg)
Morton (Past perfect bij EF, dus die mag blijven lijkt me, ook met zijn gravelraces)
Beppu
Howes
Caicedo
Scully
Owen
Whelan

met Keukeleire en Morton nog maar 4 plekjes, ja dan vraag ik het mij af of ze mogen blijven.

Murcia 2 november 2021 om 16:29

Beppu zou je nu (want in het verleden echt een waardevolle knecht) met Nakane kunnen vergelijken ware het niet dat hij al bijna 39 is. Kan mij niet voorstellen dat ze met hem doorgaan. Reed nog minder wedstrijden dan zijn landgenoot dit jaar. Caicedo was erg matig dit jaar maar die blijft wel vermoed ik. Net als de zeer degelijke knecht Scully. Dan mogen Langeveld en Julius het uitvechten met Howes, Owen en Whelan.

Ronellenfitsch 2 november 2021 om 18:05

Wordt wel verwarrend mocht zowel Julius als Marijn Van den Berg volgend jaar bij EF rijden …. Ondanks Julius z’n Poolse ritzege denk ik niet dat hij mag blijven. Al hebben die Amerikanen nog minder resultaten om voor te leggen.

Geel Zwarte Bril 2 november 2021 om 16:42

Ze hebben betere renners om te verlengen. Maar ja alles voor de sponsor.

Lay On 2 november 2021 om 20:08

Als Beppu zelf prof wil blijven, dan is hij natuurlijk een zekerheidje vanwege Nippo.

En verder sluit ik niet uit dat de ploeg een gravel-ploegje start met Morton, Howes en Owen.

Headlines

Materiaalzone

Populair