EF Education-Nippo kondigt komst Esteban Chaves aan

dinsdag 10 augustus 2021 om 08:14
EF Education-Nippo kondigt komst Esteban Chaves aan

foto: Cor Vos

EF Education-Nippo heeft zich voor volgend jaar versterkt met Esteban Chaves (31). De klimmer verlaat na acht seizoenen Team BikeExchange en tekende een contract dat hem zeker voor een seizoen aan het Amerikaanse WorldTeam bindt.

“Ik wilde om verschillende redenen naar EF Pro Cycling. Van buitenaf lijkt het namelijk een grote familie waarin iedereen door de passie van wielrennen wordt gedreven. Ook was een van de ploegleiders een renner die ik zeer bewonderde toen ik begon te fietsen, namelijk Juanma Garate. Daarnaast kijk ik ernaar uit om weer enkele Colombiaanse ploeggenoten te hebben”, laat Chaves weten. Bij zijn nieuwe ploeg komt hij zijn landgenoten Diego Camargo, Rigoberto Urán en Daniel Arroyave tegen. “Maar het belangrijkste: het shirt is heel cool hè, vind je niet?”

Ploegmanager Jonathan Vaughters is blij met de komst van Chaves naar EF Education-Nippo. “We denken dat Esteban een paar geweldige jaren gaat hebben. Hij heeft de problemen met zijn gezondheid overwonnen en toonde dit jaar consistentie. We hebben het gevoel dat hij op het punt staat erdoor te komen en hij dat weet om te zetten in overwinningen. Hij past helemaal bij de natuur van onze ploeg, die de menselijke kwaliteiten van elke renner bovenaan plaatst”, aldus Vaughters.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Ronellenfitsch 10 augustus 2021 om 08:44

Ha ha, mooi blij commentaar. Succes Chaves, haalt gelukkig weer een goed niveau

toiletduck 10 augustus 2021 om 08:53

Leuke transfer. Was deze al bekend? Past qua mentaliteit denk ik goed bij de ploeg.

Turtlehead 10 augustus 2021 om 10:12

Ja, dat lijkt me een goede match. Ben benieuwd.

Franco Bitossi 10 augustus 2021 om 08:56

Cool shirt als argument. Het bier in de kantine is ook lekkerder.

Chasse_patate 10 augustus 2021 om 11:37

Hopelijk gaat hij nu veel aanvallender rijden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair