EF Education-Nippo bevestigt komst 19-jarig talent Georg Steinhauser
foto: Tirol KTM
dinsdag 12 oktober 2021 om 17:48

EF Education-Nippo bevestigt komst 19-jarig talent Georg Steinhauser

EF Education-Nippo heeft de komst bevestigd van Georg Steinhauser. De 19-jarige Duitse renner van Tirol KTM tekende als neoprof een contract voor twee jaar bij de Amerikaanse ploeg en mag zich daardoor opmaken voor zijn debuut in de WorldTour. Steinhauser won dit seizoen onder meer een etappe in de Giro Valle d’Aosta en eindigde onlangs derde in de Ronde van Lombardije voor beloften.

Steinhauser treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Tobias, die in de jaren ’90 en ’00 voor onder andere Mapei-Quickstep, Gerolsteiner en T-Mobile koerste. In eerste instantie had de jonge Duitse renner ook een aanbod van EOLO-Kometa op zak en Iván Basso liet zelfs ontvallen dat het al rond was, maar op het allerlaatste moment kwam er een WorldTeam op de proppen met een contract en dat was EF Education-First. Bij die ploeg maakt hij in 2022 zijn debuut op het hoogste niveau van de wielersport.

Dat hij goed over de bergen kan rijden, vertelt Steinhauser op de website van zijn nieuwe ploeg. “Mijn tijdritten zijn niet slecht. Ik doe graag lange en harde wedstrijden, vooral etappekoersen. Ik hou ervan dat ze niet afhangen van één moment, ik denk dat ze beter bij me passen als renner”, aldus de jonge Duitser, die komend jaar ook voltijds student blijft. Hij moet proberen de balans te vinden tussen zijn stage in de metaalbewerking, en koersen en trainen. “Ik werk elke ochtend van zeven tot half een. ’s Middags zit ik op de fiets. Dat is hoe ik het doe. Het is een beetje druk.”

Tobias Steinhauser, de vader van Georg, koerste in 2004 en 2005 voor T-Mobile – foto: Cor Vos

Ploegmanager Jonathan Vaughers is niet alleen onder de indruk van zijn resultaten tot nu toe, maar ziet ook veel groei in de toekomst van de jonge renner. “Georg is, denk ik, potentieel de meest getalenteerde U23-renner ter wereld op dit moment. Dat wil niet zeggen dat hij op dit moment de beste U23-renner ter wereld ís. Wat je moet begrijpen is dat zijn vader een profrenner was en hij erop stond dat Georg zijn schoolopleiding afmaakte voordat hij zich op het wielrennen stortte, wat eigenlijk heel zeldzaam is in de wielerwereld.”

Volgens Vaughters is Steinhauser een soort parttime wielrenner. “Hij heeft beperkt programma omdat hij zijn school moet afronden. Ik heb met zijn zaakwaarnemer en zijn vader afgesproken dat hij zijn studie mag afmaken. Natuurlijk gaat hij koersen met de ploeg, maar er zullen momenten zijn dat hij wat tijd nodig heeft voor zijn schoolwerk, en daar gaan we met hem aan werken.”

 
12 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2021
Studies metaalbewerking? Kan je later toch ook nog in avondschool ofzo, daar zet je toch geen profcarrière voor op het spel!?
  12 oktober 2021
  Hij is amper 19 en kan eigenlijk nog 2 jaar belofte zijn, nooit slecht om ook nog een plan B te hebben.
  12 oktober 2021
  Hangt af van de metaalbewerking. Op de millimeter draaibank en freeswerk is echt minder makkelijk dan het klinkt. Heb 6 jaar saxofoononderdelen gemaakt en perfect was het zelden. Kan aan mij liggen natuurlijk:)
  14 oktober 2021
  Dat is een net beroep, met banen voor het oprapen en heel fatsoenlijke verdiensten, dus helemaal niet zo gek.
12 oktober 2021
Volgend jaar is hij 20
12 oktober 2021
Vaughters heeft weer een bizarre redenatie met het verhaal dat deze jongen in potentie de beste onder 23 renner ter wereld is. Dat hij het niet is komt dus volgens Jonathan door zijn huidige schoolverplichtingen en vader die er op stond dat hij zijn studie zou afmaken. Compleet gelul en het maakt de druk alleen maar groter als deze jongen straks volledig voor de fiets kan gaan. Laat het nu gewoon eens een keer bij de opmerking dat je een talentvolle aanvulling voor het klimwerk bij de ploeg hebt gekregen.
  12 oktober 2021
  Tja, we hebben ook nog steeds wat grote zeges tegoed van Slagter, Hofland, Maaskant cum suis.
  14 oktober 2021
  Dit is een jaarlijkse standaardtekst inderdaad. Zeg dan iets over: 'nog veel groeipotentieel', zoals sommige andere ploegen dat doen ;)
12 oktober 2021
Neefje van Jan Ullrich dus (of ben je niet langer neef als de zus van je vader niet langer samen is met de man die je nonkel noemde? Belangrijke info voor elke commentator die het weetje volgend jaar ongetwijfeld meermaals gaat vertellen.)
  12 oktober 2021
  godja hij heeft geen Ullrich genen dus "neefje" voor wat het waard is. Zoon van Tobias Steinhauser lijkt me interessanter en accurater.
  13 oktober 2021
  Papa en Ullrich deelden geen genen nee, wel een snoeppot.
  13 oktober 2021
  Daar zullen papa en nonkel Jan het echter niet over hebben rond de kerstdis…

Reacties zijn gesloten.