Een-tweetje voor Jumbo-Visma in Ronde de l’Isard

vrijdag 1 oktober 2021 om 16:07
Een-tweetje voor Jumbo-Visma in Ronde de l’Isard

foto: Cor Vos

Johannes Staune-Mittet heeft de derde etappe gewonnen in de Ronde de l’Isard. In Bagnères-de-Luchon kwam de renner uit de opleidingsploeg van Jumbo-Visma solo over de streep, nadat hij op de beklimming van de Col d’Aspin was weggereden bij de overblijfselen van de vroege vlucht. Gijs Leemreize maakte op de tweede plaats het feest voor de ploeg compleet.

Staune-Mittet maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep met bijna twintig renners, die na een lange strijd om de vlucht van de dag was ontstaan. De 19-jarige Noorse renner, onlangs tiende in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften, reed vervolgens vijf kilometer onder de top van de tweede klim van de dag, Col d’Aspin, weg en in de afdaling naar de finish in Bagnères-de-Luchon wist hij zijn voorsprong vast te houden.

Niet alleen pakte Staune-Mittet de etappezege; ook werd zijn sterke solo beloond met de leiding in het algemeen klassement. Gijs Leemreize kwam als tweede over de streep, op ruim een minuut van zijn ploeggenoot. De Nederlander schoof zo op naar de tweede plek in het klassement.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wim Kruithof 1 oktober 2021 om 16:10

Grote klasse en mooie zege voor op het belofte-palmares.

0
josi 1 oktober 2021 om 16:20

Mooi resultaat. Staune-Mittet solo over de meet als enige overblijver uit een vluchtgroep, Leemreize mee met de favorieten. Staune-Mittet zal ook de nieuwe leider zijn.

0
Murcia 1 oktober 2021 om 17:31

Geweldig om één en twee te worden, Leemreize zie je voor je ogen beter worden en voor Staune-Mittet is dit zijn eerste zege als belofte. Een pluim voor de renners en de staf bij de opleidingsploeg. Er wordt daar iets goeds neergezet.

0
kelderfan 1 oktober 2021 om 17:34

Zeker een mooie zege voor Staune-Mittet en ook Gijs Leemreize zit er goed bij.

0
Bob en Niek 1 oktober 2021 om 19:03

Wij wisten altijd al dat Gijs hier zou schitteren. Morgen wordt smullen. Bob heeft alvast een 34 achter gestoken.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone