Edward Theuns twee jaar langer bij Trek-Segafredo

vrijdag 16 augustus 2019 om 17:47
Edward Theuns twee jaar langer bij Trek-Segafredo

foto: Cor Vos

Edward Theuns blijft langer in dienst bij Trek-Segafredo. De Gentenaar heeft zijn handtekening gezet onder een contractverlenging voor twee seizoenen.

Theuns keerde begin dit seizoen terug bij de Amerikaanse ploeg na een jaar bij Team Sunweb. Bij de Duitse ploeg zat hij niet op zijn plek en liet hij in samenspraak met de ploeg zijn contract ontbinden, waardoor hij kon terugkeren bij Trek-Segafredo. In 2016 en 2017 droeg de 28-jarige renner ook al het shirt van Trek-Segafredo, en diens voorgangers.

“Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe contract. Na een jaar weg te zijn geweest, werd mij duidelijk dat het gras niet groener is aan de overkant”, zegt hij in het persbericht van de ploeg. “Dit team voelt als familie voor mij. Het voelde in januari als thuiskomen. Ik hou van de sfeer en de mensen in het team. Ik ken iedereen en iedereen kent mij. Dat is een enorm voordeel. Ik hou ook van de uitdagingen die ik binnen het team krijg. In het verleden was de samenwerking uitstekend, dat zal in de toekomst ook zo zijn.”

“Ik hoop in de toekomst zoveel mogelijk te winnen voor het team. En ik hoop ook mijn rol te spelen in ons klassieke team. We hebben daarin een sterke kopman met Jasper Stuyven, en een opkomend talent met Mads Pedersen. Persoonlijk wil ik vaker meegaan in de ontsnapping, zoals ik dit jaar deed in Gent-Wevelgem. Ik denk dat die rol me ligt. Ik wil verder ook weer meer mijn kans gaan in massasprints. Dat is er de voorbije twee jaar niet van gekomen. Ik werd de voorbije weken twee maal tweede in een groepssprint, in de Adriatica Ionica Race en in de eerste etappe van de BinckBank Tour. Ik voel dat ik het nog kan.”

Momenteel is Theuns actief in de BinckBank Tour. In de vijfde rit met aankomst in Venray eindigde hij vandaag op de derde plek. Op zijn palmares prijken zeven profzeges, waaronder etappes in de Baloise Belgium Tour (2016), de BinckBank Tour (2017) en de Ronde van Turkije (2017).

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair