Edward Theuns na zesde plaats in sprint: “Démare kwakte mij uit wiel Cavendish”

zondag 8 mei 2022 om 19:59
Edward Theuns na zesde plaats in sprint: “Démare kwakte mij uit wiel Cavendish”

foto: Cor Vos (archief)

Edward Theuns werd zondag zesde in de eerste massasprint van de Giro d’Italia. De Gentenaar van Trek-Segafredo had na de finish in Balatonfüred gemengde gevoelens. “Ik zat eigenlijk zeer goed, tot Arnaud Démare mij een kwak geeft. Dat vond ik niet echt fair, maar bon“, aldus Theuns.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Ik zat in het wiel van Mark Cavendish toen Michael Mørkøv versnelde, maar Démare kwakte mij eruit”, beschrijft Theuns in gesprek met Sporza. “Ik ben daar een paar plekken verloren. Ik heb het nog geprobeerd, maar de snelheid lag te hoog. Ik kon enkel mijn plek houden.” Uiteindelijk zag Theuns de zege gaan naar Mark Cavendish, voor Démare en Fernando Gaviria. Ook Biniam Girmay en Jakub Mareczko eindigden nog voor hem.

“Op zich ben ik tevreden. Het is geleden dat ik zo’n sprint gedaan heb. Het heeft tijd en werk nodig om dat bij te schaven, dus ik hoop dat de kansen blijven komen”, geeft hij aan. “Otto Vergaerde heeft mij nog goed beschermd de 30, 40 kilometer. Op anderhalve kilometer van de meet heeft hij mij alleen gelaten. Ik zat daar goed van voren en heb weinig krachten verspeeld. Het was geen super sprint, maar ik ben tevreden dat ik mij gemengd heb.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

DonQuijote 9 mei 2022 om 08:30

Precies, dat zag ik ook.
Vervelende kerel die Démare, een echte wegrenner waar iedereen die heeft gekoerst wel voorbeelden van kent .

Kopinkas 9 mei 2022 om 08:50

Tja, sprinters… Amper nog van opkijken als zo'n kerel met een ideale schoonzoon-uitstraling op de fiets dan een klootzakje blijkt te zijn.

Chaba 9 mei 2022 om 09:32

lastig, een sprinter moet duwen en trekken en soms gaan ze over de schreef.
Hoort beetje bij het type wil je een goede zijn.

Barry Batsbak 9 mei 2022 om 13:20

Als je het niet fair vind, maar wel bon dan is er toch eigenlijk niks aan de hand?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair