‘Edward Theuns blijft Trek-Segafredo trouw’

woensdag 17 juli 2019 om 11:40
‘Edward Theuns blijft Trek-Segafredo trouw’

Volgens Het Nieuwsblad rijdt Edward Theuns langer in dienst van Trek-Segafredo. De Belgische krant meldt dat hij ook de komende twee seizoenen voor de Amerikaanse ploeg zal uitkomen.

De 28-jarige Gentenaar keerde aan het begin van het seizoen terug bij Trek-Segafredo, waar hij in 2016 en 2017 ook reed. Afgelopen seizoen reed Theuns voor Team Sunweb, maar daar liet hij zijn contract ontbinden vanwege een verschil in visie. Vervolgens werd de Gentenaar weer met open armen ontvangen bij zijn oude werkgever. Beide partijen liggen elkaar blijkbaar zo goed dat ze in principe ook de komende twee jaar met elkaar door zullen gaan.

Theuns stond op de longlist voor de Tour de France, maar hij kwam uiteindelijk niet voor in de plannen voor La Grande Boucle.

Dit artikel delen:

6 Reacties

ThorHushovd 17 juli 2019 om 12:31

Zal wel een prettig persoon in de groep zijn en geen probleem vinden om voor anderen te werken, want eigen resultaten heeft ie nog niet behaald; dus daarop kan de verlenging niet gebaseerd zijn.

Brabander 17 juli 2019 om 12:58

Ja. Dat leek een goede renner te gaan worden, maar rijdt nu vooral in de anonimiteit. Hij wordt nog wel vaak genoemd hier, maar dan bedoelen ze Dylan Teuns

Grobbel 17 juli 2019 om 13:02

Dat leek inderdaad zo te worden, maar dat je alles aan gort rijdt in de Belgische 1.1 koersen biedt niet echt een garantie dat je een stapje hoger ook wel kunt blijven winnen. Zie ook Van Asbroeck, Baptiste Planckaert en (in zekere mate, gezien de vele wildcard-uitnodigingen voor de ploeg) Timothy Dupont.

Scott Sunderland 17 juli 2019 om 13:14

Klopt natuurlijk. Ander voorbeeld is bijvoorbeeld Wippert. Ik snap best wel dat wanneer het goed gaat en je de kans krijgt het in een WT ploeg te proberen, je dat doet. Al was het alleen maar om uit te vinden of je dat niveau aankan of niet.

Scott Sunderland 17 juli 2019 om 13:11

Ik denk ook vooral dat de ploeg Theuns trouw blijft. Hij vertrok naar Sunweb om hopelijk voor eigen kans te mogen rijden. Toen dat spaak liep mocht hij terug en nu mag hij blijven. Zo voelt het meer. Hij heeft zich kennelijk ook geschikt in het helper zijn ipv zelf scoren. Want dat laatste hebben we ook dit jaar niet gezien.

supermario 17 juli 2019 om 15:12

Overroepen coureur… veel praatjes, weinig resultaten…

Headlines

Materiaalzone

Populair