Eddy Merckx: “Quick Step gaat er weer staan in het voorjaar”

vrijdag 21 januari 2011 om 15:43

Eddy Merckx denkt dat Quick Step komend voorjaar weer een rol van betekenis kan gaan spelen. Dat vertelde de wielerlegende vandaag bij de presentatie van de Belgische formatie in Kortijk. Merckx zit in de raad van bestuur van de ploeg en daarnaast als fietsenleverancier bij Quick Step betrokken.

Eddy Merckx

foto: Quick Step

Quick Step stelde in 2010 teleur tijdens de voorjaarsklassiekers, maar volgens Merckx zal dat in 2011 anders zijn. Hij denkt dat de ploeg opnieuw hoge ogen zal gaan gooien. “Met Boonen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en Chavanel in de Waalse klassiekers hebben ze twee renners die voor de winst zullen gaan,” vertelde Merckx tegen WielerFlits. Daarnaast is hij te spreken over de komst van Nederlands kampioen Niki Terpstra. “Ik vind hem een goeie renner. Ik heb hem van nabij meegemaakt in Qatar en Oman. Het is een jongen die erg hard kan rijden, hij is niet voor niets Nederlands kampioen.”

Hoewel Patrick Lefevere niet over een uitgesproken kopman beschikt, denkt Merckx dat Quick Step zeker in de Tour thuis hoort. “Quick Step heeft jongens die zich dit jaar kunnen verbeteren. Er zit misschien geen Tourwinnaar in deze selectie, maar met Chavanel en Pineau beschikt het zeker over renners die hun mannetje kunnen staan.”

Dit artikel delen: