E3 Saxo Classic: Astana met Cavendish en Bol, Politt voert BORA aan
foto: Cor Vos
donderdag 23 maart 2023 om 19:23

E3 Saxo Classic: Astana met Cavendish en Bol, Politt voert BORA aan

Mark Cavendish en Cees Bol zijn de meeste opvallende namen bij Astana Qazaqstan voor de E3 Saxo Classic. Bij BORA-hansgrohe zal het vooral van de Duitser Nils Politt moeten komen. Verder heeft de ploeg ook Jordi Meeus en Maximilian Schachmann opgesteld voor de Vlaamse klassieker.

Cavendish startte één keer eerder in de E3 in 2007, toen hij de wedstrijd niet uitreed. Voor de Nederlander Bol is het zelfs zijn debuut in de wedstrijd. Beide renners wachten nog op hun eerste overwinning van het jaar. Een echte kopman is niet aan te wijzen bij de Kazachse formatie. Bij de selectie zitten geen renners die noemenswaardige uitslagen hebben gereden in de Vlaamse voorjaarsklassiekers.

Bij BORA-hansgrohe lijkt Politt de aangewezen kopman. De Duitser, die in 2019 vijfde werd in de Ronde van Vlaanderen, wordt onder andere bijgestaan door zijn landgenoot Schachmann, die zijn debuut zal maken in de E3 Saxo Classic. Ook heeft de ploeg de snelle Belg Meeus nog achter de hand.

Arkéa-Samsic met Le Berre
Arkéa-Samsic start onder andere met Mathis Le Berre. De nog maar 21-jarige Fransman viel eerder dit jaar positief op doordat hij in de Omloop het Nieuwsblad vanuit de kopgroep de laatste was die winnaar Dylan van Baarle kon volgen. Verder neemt de Franse formatie de snelle Italiaan Luca Mozzato mee naar Vlaanderen.



RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2023 19:25
Cav in de E3, armoede troef bij Astana qua voorjaarsrenners.
23 maart 2023 21:35
Nog 3 jaar Astana in Worldtour, jeej
    24 maart 2023 06:10
    Cav, mclay hebben hier niks te zoeken. Haller is misschien nog wel noemenswaardig.
23 maart 2023 22:27
Drie selecties in één bericht. Wow.
23 maart 2023 23:11
Bericht met hoog “et alors…” gehalte
24 maart 2023 07:04
Meer sportief dan hier een beetje zuchten en steunen is noemen welke teams hier dan beter aan de start hadden kunnen komen. En misschien een mooie discussie er bij hoe teams zonder waardige selectie hun startplicht kunnen doorschuiven zonder er meteen voor aangepakt te worden.

Nu is het ach en wee zonder tegenidee.

Zijn er dan betere teams die we hier missen?

Reacties zijn gesloten.