Dylan van Baarle: “Presteren op de fiets is het mooiste wat ik mijn moeder kan teruggeven”

zondag 17 april 2022 om 14:00
Dylan van Baarle: “Presteren op de fiets is het mooiste wat ik mijn moeder kan teruggeven”
Ride

Met een tweede plaats achter Julian Alaphilippe op het WK in Leuven onderstreepte Dylan van Baarle dat hij in het eendagswerk bij de wereldtop behoort. Een zilveren medaille die bij de renner het besef aanwakkerde dat hij zich op zijn terrein met de besten van de wereld kan meten. RIDE Magazine reisde naar zijn woonplaats Monaco om hem aan de Côte d’Azur een etmaal lang te volgen richting het nieuwe seizoen.

Het steile, verkeersluwe weggetje Lai Barrai naar de Monte Carlo Golf Club is niet alleen ideaal voor bloktrainingen, het biedt ook nog eens één van de meest schitterende uitzichten op het vorstendom Monaco. Wanneer Dylan van Baarle bij een haarspeldbocht stopt om over het dwergstaatje uit te kijken, lijkt hij overvallen door onze vraag.

Voelt dit nu als je thuis? Even valt hij stil. “Ja, als ik terugkeer van de koersen, dan heb ik het gevoel dat ik hier naar huis ga. Al blijft mijn echte thuis Nederland. Verhuizen naar Monaco is echter de beste stap die ik als wielrenner had kunnen zetten. Trouwens, als je me op de middelbare school had gezegd dat ik voor mijn dertigste al ruim drie jaar in Monaco zou wonen, dan had ik je voor gek verklaard. Het is ook een schitterend avontuur.”

Van Baarle heeft zeker niet voor de glitter & glamour van de Côte d’Azur gekozen. Zijn leven in het rijke staatje is vooral Spartaans. Zijn dagen bestaan veelal uit trainen, zelf koken en vervolgens ‘s avonds nog een paar uurtjes in zijn eentje op de bank televisiekijken. Natuurlijk zijn er de fiscale voordelen, maar tijdens de dag dat wij hem volgen laat Van Baarle ons zien waarom de omgeving van Monaco ideaal is om te trainen. Een fietstocht zonder honderden hoogtemeters is ondenkbaar. Alleen wanneer je de kustweg richting Italië of Nice neemt, vind je nog vlakkere wegen. In de binnenlanden achter Monaco is het echter een wirwar van smalle, steile wegen door onherbergzame gebieden. We rijden richting het schilderachtige Peille om vervolgens koers te zetten naar de roemruchte haarspeldbochten van de Col de Braus, waar op de duizendtwee meter hoge top een monument voor de lokale Tour-held René Vietto staat. Via het eveneens karakteristieke dorpje Sospel keren we terug richting de kust. Het aantal automobilisten dat we in het schitterende natuurgebied van de Alpes-Maritimes zijn tegengekomen is op twee handen te tellen.

De volledige reportage met Dylan van Baarle in Monaco lees je in de Seizoengids van RIDE Magazine. In 180 pagina’s blikken we vooruit op het nieuwe wielerseizoen, met veel aandacht voor alle wielerploegen, de voorjaarsklassiekers, de laatste materiaaltrends en de mooiste fietsavonturen. De RIDE Seizoengids 2022 is nu in de winkels te koop en online te bestellen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

EricV 27 maart 2022 om 20:56

Kan me niet voorstellen dat je als vrijgezel niet savonds de bloemetjes buiten gaat zetten

0
C de Vries 28 maart 2022 om 11:03

Goh, hij zit er ook voor de fiscale voordelen.

0
vanSpringel 28 maart 2022 om 16:27

Ja, ja, dat komt er dan nog voorzichtig achteraan. Is geen hoofdzaak natuurlijk. Want na training ’thuiskomen’ in zo’n troosteloze flat en daarna nog met een 1 pans gerecht de laatste uurtjes op de bank slijten, zijn natuurlijk van groter belang :-)

0
Japiejo 30 maart 2022 om 23:08

Goed verhaal

0
JVD 1 april 2022 om 22:12

Ride en Wielerflits, dat is toch gewoon 1 mediaplatform? Ik begrijp niet wat je verhaal met onafhankelijkheid te maken heeft. Dat je voor een deel van de content moet betalen is bepaald niet ongebruikelijk bij onafhankelijke media. Leuk is anders, zeker met een kop die van alles belooft, maar de schoorsteen moet ook roken…

0
Pitufa 5 april 2022 om 18:40

EricV……daarom zit jij hier van dat soort lullige commentaren te schrijven!!

0
De Rooie 5 april 2022 om 20:49

Wat een zure reacties voor een fantastische wielrenner die net zoals vele andere topsporter, waaronder onze Max, waar ik niemand over hoor, zich vestigd in Monaco om aan het eind van zijn carrière een leuk bedrag over te houden. In vergelijking met oa voetballers , tennissers en golfers een bescheiden bedrag. Vanwaar deze negativiteit, weer een NL er die boven het maaiveld uitsteekt ?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone