Dylan van Baarle na vierde plek in Vlaanderen: “Ik hoop hier ooit te winnen”
foto: Sirotti
zondag 2 april 2017 om 18:53

Dylan van Baarle na vierde plek in Vlaanderen: “Ik hoop hier ooit te winnen”

Dylan van Baarle was vandaag opnieuw op de afspraak in de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander, die vorig jaar nog zesde werd, finishte in Oudenaarde na een slopende race als vierde. “Meestal kan ik nog wel sprinten maar dat zat er vandaag niet meer in”, zei hij na afloop. De renner van Cannondale-Drapac verloor de strijd om de twee overige podiumplekken van Greg van Avermaet en Niki Terpstra.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

 
26 Reacties
Sorteer op:
2 april 2017
Zelfde interview, maar ander perspectief :)
Ik hoop het ook.
2 april 2017
Goed gereden en heeft nog veel potentie, gezien de 30-gers in de top 3!
2 april 2017
Dylan heeft naar vermogen gereden. Slimme renner omdat hij de goede kant koos op de Oude Kwaremont. Leek eraf te moeten maar enfin. Volgende week hopelijk een goede Roubaix. Het zal van hem, Terpstra en misschien Langeveld en hopelijk ook een paar Sunwebbers moeten komen....
2 april 2017
Van Baarle is duidelijk sterk genoeg om een finale te rijden, maar om te winnen denk ik dat hij toch tactisch voordeel moet gaan halen uit een ploegenspel en dan denk ik niet dat hij momenteel bij de juiste ploeg zit. Zou eigenlijk zo'n krachtmens als Kristoff/Degenkolb of zelfs Demare/Colbrelli als ploegmaat moeten hebben.
2 april 2017
Was na gilbert en sagan de sterkste van vandaag maar waarom op kop rijden de laatste 10km. Als hij krachten had gespaard minimum podium geweest vandaag!
2 april 2017
Prachtig gereden, goed gezien om weg te rijden uit die vrij grote groep. Nu kwam hij in een behoorlijk kansrijke positie. Parijs-Roubaix ligt hem misschien nog wel beter. Ik zet hem op mijn lijstje outsiders voor volgende week.
2 april 2017
Panter dan was de achterop komende groep er wellicht nog bij gekomen
2 april 2017
Vorig jaar 6, nu 4... Halloooooooooo
2 april 2017
Zag net een interviewtje met hem op nu.nl. Daar zei hij op de vraag of hij ooit het idee had dat hij samen met Van Avermaet het gat met Gilbert dicht kon rijden: "Nee, want wij waren met ons tweeën en Gilbert was met drie". Eerlijker kan het niet.
2 april 2017
Terpstra telt voor twee Tuubke?
2 april 2017
Zou hem volgend jaar graag als kopman zien in deze koersen bij een ploeg met geel tricot ;-)
2 april 2017
Wat ik zie nu is de onmacht van de knegten. Het niveau-verschil is best groot op die bergjes... Volgende week ligt het iets anders. Je moet dan zorgen dat je 2-3 teammaten van voren hebt zitten. Haymen heeft zo vorig jaar gewonnen...
2 april 2017
Hij is 24. Tactisch voordeel nodig hebben om te kunnen winnen is wel een beetje voorbarig, hij is nog jong en zal alleen maar groeien.
2 april 2017
Oh, genoten! :-) Relatief werd ie sterker en sterker, tot de laatste 10km blijkbaar. Chapeau!
2 april 2017
Ik zie het em flikken in de komende tien jaar. Hij heeft de inhoud.
Zijn hele ploeg was ook sterk vandaag.
2 april 2017
@Lennimator. Ik heb het zo begrepen: wij (Van Baarle en Van Avermaet) reden met z'n tweeën (Terpstra mocht natuurlijk niet meerijden) en Gilbert reed voor drie.
2 april 2017
Van mij mag hij volgend jaar winnen, zolang hij die lelijke bril maar niet meer op zet.
2 april 2017
Budgettair absoluut niet realistisch maar stel je voor; Terpstra, van Baarle, Langeveld, van Emden en Boom in de gele ploeg en dan het QS spel spelen. Dan heb je een mooie kans. Nog mooier als Westra zijn spirit terug vindt. Dromen is mooi.
2 april 2017
@Arjando Ik vrees toch dat dit Nederlandse team niet goed genoeg is om het beter te doen dan vandaag. Van Baarle was goed maar niets zat tegen (de laatste 100km). Terpstra had het geluk dat ie niet hoefde te rijden, al was ook hij sterk als een beer. Mijn punt is dat als je zelf de koers moet maken je toch uit meerdere goede vaatjes moet tappen, en met een Boom, Van Langeveld en Van Emden speelde je vandaaf helemaal niets klaar. Betekent niet dat ik lekker met je meedroom, dromen hoeven niet realistisch te zijn. ;-) Helaas zit TLJ in een regelrechte nachtmerrie; ze hadden de RVV veel beter kunnen overslaan.
2 april 2017
@Assen Helemaal met die laatste zin eens.
2 april 2017
Rare relativering Assen. Van Baarle heeft vandaag de nodige pech (tweemaal lek) gehad (net als Langeveld maar dat was gelijk met Boonen dus dat zien we dan niet) en heeft verder slim gereden (geanticipeerd met Felline). Was de sterkste overblijver vlak achter het gevallen trio en liet daarna zien over kracht, inhoud en de juiste mentaliteit te beschikken. Dus wat mij betreft niks geen 'alles zat mee' pure klasse; dat heb ik gezien
3 april 2017
@Benderbeach We zijn het eens; pure klasse, sterkste overblijver. Leg alleen nadruk anders; geen pech laatste 100km (wel voor GVA, Sagan, Naessen). :-)
3 april 2017
Er is nu toch niemand die zwaar onder de indruk is van de prestatie van van Baarle? Ok, netjes gereden, maar toch nooit een enkel moment angst ingeboezemd? Komt ook op geen enkel moment ter sprake in de nabeschouwing van renners of volgers. Enkel bij de Ollanders dan.

Reacties zijn gesloten.