Dylan van Baarle hoopt Olympische tijdrit in Tokio te betwisten

woensdag 10 maart 2021 om 14:29
Dylan van Baarle hoopt Olympische tijdrit in Tokio te betwisten

foto: Cor Vos

Dylan van Baarle eindigde gisteren knap als achtste in de individuele tijdrit van Parijs-Nice, achter wereldtoppers als Rémi Cavagna, Primož Roglič en Rohan Dennis. De renner van INEOS Grenadiers hoopt later dit jaar ook de Olympische tijdrit te betwisten, zo laat hij weten aan De Telegraaf.

Van Baarle hoopt de komende weken en maanden bondscoach Koos Moerenhout te overtuigen, die uiteindelijk de selectie zal samenstellen voor de Olympische Spelen van Tokio. Van Baarle is niet de enige renner die interesse heeft in een Olympisch startbewijs. “Het zou mooi zijn, meedoen aan de Olympische Spelen”, schuift Van Baarle zijn ambities niet onder stoelen of banken.

Van Baarle is ambitieus, zeker nu ongewis is hoe de toekomst van Tom Dumoulin, die vijf jaar geleden nog een zilveren tijdritmedaille wist te veroveren op de Spelen in Rio de Janeiro, eruitziet. Van Baarle: “Ik snap best dat het geen uitgemaakte zaak is, aangezien Nederland momenteel ontzettend veel goede klimmers heeft. Het gaat er bovendien om wat Koos beslist.”

Keuzes
Wie geselecteerd wordt voor de Olympische tijdrit, maakt automatisch ook deel uit van de (vijfkoppige) selectie voor de wegrit. “Neemt Koos een extra gast mee die goed omhoog rijdt en dus uit de voeten kan op het zware wegparcours in Tokio en een degelijke tijdrit in de benen heeft? Of wordt het de keuze voor een betere tijdrijder die ook redelijk kan klimmen?”

“Ik praat weleens met Koos, al hebben we het dan niet expliciet over de tijdritplek. Zolang er niks vaststaat, ben ik van plan om er vol voor te gaan.” Aan de werklust van Van Baarle zal het niet liggen. “Tijdrijden is in de jeugdcategorieën altijd mijn specialiteit geweest. Ik heb er deze winter wat meer op getraind, omdat ik eindelijk weer wil laten zien dat ik deze discipline ook als prof beheers.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

hartstikkebedankt 10 maart 2021 om 14:36

Vind het wel leuk dat hij er een doel van maakt, al zijn de kansen op podium in de tijdrit voor iedere tijdrijder uit Nederland momenteel beperkt. Je zou daarom ook kunnen inzetten op maximering van de kans op succes in de wegrit, bijvoorbeeld met Mollema en een goede ondersteuning. In het geval van Van Baarle sluit het een het ander niet uit, want heeft meerdere keren laten zien een zeer goede klimknecht te zijn. Doet dan misschien niet onder voor een Gesink en dan spreekt zijn tijdrit in het voordeel.

Westland95 10 maart 2021 om 14:36

Van Baarle kan je er toch gewoon prima bij hebben in de wegwedstrijd? Toch een aardige klimmer.

Groetjesaandevoetjes 10 maart 2021 om 15:03

Inderdaad. Zie hem liever dan Gesink op de OS (al vind ik Gesink ook gewoon een held).

Wheely 10 maart 2021 om 15:59

Zou wel fair zijn om hem daar snel duidelijkheid over te geven zodat hij er een doel van kan maken. Wat dat betreft mag Dumoulin snel een knoop doorhakken want zowel voor de Tour selectie, OS als WK zijn er genoeg goede mannen die daar dan naar toe kunnen werken.

john 10 maart 2021 om 16:43

Ja een hele goede zelfs ,verliest op een heuveltje al 1.22 min vandaag ja die zou ik mee nemen naar Tokio al is het zo dat de lossers niet alleen achterop rijden

Groningen 10 maart 2021 om 17:12

Van Baarle kan, als het moet, prima knechten op een zwaar parcours. Zal er in de finale niet meer bij zijn, maar kan er uitstekend voor zorgen dat de rest tot dan geen trap teveel hoeft te doen.

ivo001 10 maart 2021 om 15:18

Kelderman
Poels
Mollema
Kruijswijk
Van der Poel

Bassie55k 10 maart 2021 om 16:20

Ik geloof dat Kruiswijk al aangegeven heeft niet naar de olympische spelen te gaan. En daarnaast is volgens mij ook al een plek gegeven on Van Schip, omdat we ons meer op de baan richten. Verder zal ik een Van Baarle meenemen naast een Mollema en Van der Poel.

CechRepublic 10 maart 2021 om 16:20

Van Baarle lijkt mij een betere kandidaat dan Poels. Bij Poels kan het alle kanten op, maar helaas steeds vaker niet de goede. Bij Van Baarle weet je precies wat je kan verwachten en hij kan een serieuze berg over tegenwoordig.

Remco metselaar 10 maart 2021 om 16:43

Rijdt Van der Poel ook de wegwedstrijd? Ik dacht dat hij alleen zou mtb’en op OS

Wheely 10 maart 2021 om 16:00

Zou wel fair zijn om hem daar snel duidelijkheid over te geven zodat hij er een doel van kan maken. Wat dat betreft mag Dumoulin snel een knoop doorhakken want zowel voor de Tour selectie, OS als WK zijn er genoeg goede mannen die daar dan naar toe kunnen werken.

antilek 10 maart 2021 om 16:12

Volgens Karsten Kroon doet Dumoulin veel hardlopen en schijnt hij erg goed te zijn. Misschien gaat hij wel voor de marathon.

Wheely 10 maart 2021 om 16:16

Kan hij ook goed zwemmen?

EricV 10 maart 2021 om 16:36

Slim om zo je wegplekje te bemachtigen. Gaat natuurlijk nooit podium rijden in de tijdrit dus beter een goeie klimknecht mee

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair