Van Baarle: “Denk vrijwel altijd aan de Ronde van Vlaanderen”

woensdag 9 januari 2019 om 17:34

foto: Cor Vos

Voor Dylan van Baarle begint volgende week met de Tour Down Under het nieuwe wielerseizoen. De Nederlander hoopt dit jaar een plekje in de Tourselectie van Team Sky af te dwingen, maar richt zich eerst op de voorjaarsklassiekers. Met name de Ronde van Vlaanderen heeft zijn speciale aandacht.


“Ik kijk echt uit naar de klassiekers. Daar denk ik al aan sinds het begin van deze winter”, laat Van Baarle weten in een persbericht van zijn ploeg. “Het is iets speciaals en het heeft een bijzonder plekje in mijn hart, met name de Vlaamse wedstrijden. De Ronde van Vlaanderen is één van mijn favoriete wedstrijden en ik denk er vrijwel altijd aan. Ik wil er dan ook een goed resultaat behalen.”

De klassiekers vormen weliswaar het hoofddoel, maar de Nederlander droomt tevens van een startbewijs voor de Tour de France. “Mijn hoofddoel zijn natuurlijk de klassiekers en mijn tweede doel is proberen een plekje in de Tourselectie af te dwingen. Dat zijn mijn twee belangrijkste doelen van het seizoen.”

Valpartij in Vuelta a España
Voor Van Baarle kwam er een abrupt einde aan vorig seizoen, nadat hij de Vuelta a España vroegtijdig moest verlaten. Hij kwam in de etappe naar Mañón als tweede over de streep, maar botste vervolgens op een official. Een dag later probeerde hij nog weer op te stappen, maar even later moest hij toch de strijd staken. Door een bekkenbreuk moest hij zijn jaar beëindigen.

Van die blessure is hij inmiddels helemaal genezen. “We werkten hard aan mijn terugkeer en ik ben echt blij dat ik weer kan rijden. Ik had veel pijn na de Vuelta, maar nu kijken we vooruit naar komend seizoen.” Omdat de Vuelta zijn laatste koers was, wilde Van Baarle het nieuwe jaar vroeg beginnen en staat hij daarom volgende week voor het eerst aan de start van de Tour Down Under.

Dit artikel delen:

14 Reacties

JayJay 9 januari 2019 om 18:10

Sky zal wel gebrand zijn op een goed voorjaar. Rowe en Van Baarle als kopmannen die veel goesting gaan hebben om te knallen!!

Sjonge Jonge 9 januari 2019 om 18:14

Ik geloof dat Moscon zich ook ging richten op de Vlaamse Klassiekers. Wordt knokken voor een beschermde status voor deze mannen.

Martino87 9 januari 2019 om 18:18

Tja, een goede renner, maar ik zie hem niet snel winnen. Een goede sprint heeft hij niet, en solo’s zoals Terpstra of Cancellara heb ik hem ook nooit zien doen.

Fast Freddy 9 januari 2019 om 19:19

Van Terpstra hadden we het ook niet gezien, tot hij won. Cancellara is natuurlijk hors categorie, maar de Ronde is ook gewonnen door mindere klasbakken dan hij. Het moet allemaal goed op z’n plek vallen maar kansloos is hij zeker niet. Met nog 10 anderen.

Mwielerfan 10 januari 2019 om 00:55

Heeft wel laten zien goed te kunnen tijdrijden dit jaar.

albertocontador1 9 januari 2019 om 18:31

gaat moscon vlaanderen eignenlijk rijden?

Jans Koerts 9 januari 2019 om 19:12

@Martino87 helemaal mee eens. Beresterke gast die tot diep in de finale mee kan, maar geen afmaker!

Romāns Vainšteins 9 januari 2019 om 19:53

Serieuze, vroegvolwassen harde werker is het. Weinig tot niks sprankelends en daardoor misschien wat makkelijker te onderschatten qua talent.

Dat ‘geen afmaker’ vind ik te vroeg gezegd want ik heb zo het vermoeden dat hij een beste uitval in de poten heeft.

HSV 9 januari 2019 om 20:06

Ja in zijn poten wel maar in zijn kop vraag ik het me af. Vind zijn keuzes vaak niet erg slim, inclusief zijn keuze voor Sky.

Mwielerfan 10 januari 2019 om 00:56

Inderdaad vrij absurd om sky te doen als je bij 14 andere wt teams wel één van de top renners bent in Vlaanderen.

Titaantje 9 januari 2019 om 21:38

Die tour selectie lijkt me onwaarschijnlijk. Vorig jaar was er nog een kassei rit en hij reed een daverend NK ITT. Daarmee leek zijn selectie daarmee logischer. Dit jaar is er weinig reden om hem te selecteren ipv 1 van de andere renners die eerder al de voorkeur hadden.

HSV 10 januari 2019 om 06:55

oa dit bedoel ik hierboven

Javier 10 januari 2019 om 08:04

Niet helemaal eens met wat ik hier lees. Terpstra was pas 27 jaar toen hij voor het eerst top10 reed in de RvV of PR. Dylan van Baarle werd op z’n 23e al 6e in de RvV.

Kortom: Van Baarle heeft wel degelijk veel talent en nog jaren om een echte winnaar te worden. Het zou me niks verbazen als hij deze wedstrijd later ook kan winnen.

polke57 10 januari 2019 om 11:46

heb mijn bedenkingen over rowe, ik geef hem nog een jaartje om zich terug te bewijzen na zijn accident , van baarle zou er dit jaar moeten staan, in 2017 was hij al sterk en moscon die kan toch wat, hopelijk blijft hij nuchter in zijn kopje

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.