Dylan Groenewegen: “Vorm is goed, maar overwinning laat op zich wachten in najaar”

zaterdag 1 oktober 2022 om 10:27
Dylan Groenewegen: “Vorm is goed, maar overwinning laat op zich wachten in najaar”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen is bezig aan zijn laatste wedstrijden van het seizoen. In september reed de Nederlander van BikeExchange-Jayco vijf keer top-5, maar winnen lukte hem nog niet. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we iets zullen kunnen vieren binnenkort.”

Tweede in de GP de Fourmies, derde in het Kampioenschap van Vlaanderen, vijfde in de Gooikse Pijl, derde in de Omloop van het Houtland en tweede in de Classique Paris-Chauny. Groenewegen toonde in september dat hij over goede benen beschikt, maar winnen lukte vooralsnog niet in de eendagskoersen in het najaar.

De Amsterdammer zal de komende week veel koersen met de Münsterland Giro, Binche-Chimay-Binche, Parijs-Bourges en de Memorial Rik Van Steenbergen binnen de periode van zes dagen. “Het is een druk einde van het seizoen. We hebben de afgelopen koersen een goede vorm laten zien, maar we hebben nog niet kunnen winnen”, vertelt Groenewegen op de site van BikeExchange-Jayco.

“Ik kijk ernaar uit om de komende week alles te geven en met het team dat we hebben, heb ik er alle vertrouwen in dat we iets zullen kunnen vieren.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

zietemgaan 1 oktober 2022 om 13:21

De sprinttop is gewoon breder geworden de voorbije jaren, dus hoofd niet laten hangen :)

1
Johnny7 1 oktober 2022 om 10:48

Wat ik elk jaar weer opmerkelijk vind is dat topsprinters die alleen de Tour hebben gereden niet meedoen aan de Vuelta. Groenewegen had daar meerdere etappes kunnen winnen zelfs in de eerste week of 10 dagen alleen al. Nu (en voorgaande jaren) zagen we in de Vuelta niet de B maar C-garnituur sprinters meerdere etappes winnen. Vreemd toch elk jaar weer.

0
ChefSpijker 1 oktober 2022 om 11:00

Vorig jaar wonnen Philipsen en Jakobsen zowat alle sprintetappes. Dit jaar was Bennett de koning tot z'n positieve test. Hoezo zijn dat 'C-garnituur sprinters'? Bovendien had BEX al een andere sprinter de Vuelta toegezegd en die pakte ook gewoon een etappe. Je kunt je ook afvragen of Groenewegen wel ff meerdere etappes had gewonnen, als je ziet tegen wie hij het de laatste weken aflegt.

0
GekkeHenkie 1 oktober 2022 om 10:53

Oktober is vandaag pas begonnen en toch heeft hij al 5x top 5 gereden, dat is toch wel sterk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone