Dylan Groenewegen voor Scheldeprijs: “Belangrijk om in het begin mee te zitten”
foto: Cor Vos
woensdag 6 april 2022 om 13:14

Dylan Groenewegen voor Scheldeprijs: “Belangrijk om in het begin mee te zitten”

Dylan Groenewegen is een van de kanshebbers voor de Scheldeprijs, een wedstrijd die ook wel het WK voor sprinters genoemd wordt. “Dat wordt nu bijna elke vlakke koers gezegd”, lacht Groenewegen voor de start, als het Het Laatste Nieuws hem op deze bijnaam wijst. “Ze zeggen het ook over De Panne (de Minerva Classic Brugge-De Panne, red.).”

“Maar nee, het klopt”, vervolgt de sprinter van BikeExchange-Jayco. “Het is een van de oudste Belgische klassiekers, zo niet de oudste. Het zou leuk zijn om hem een keertje te winnen. Tot nu toe heb ik het niet geweldig gedaan hier. Het gaat een zware koers worden met sterke tegenstanders, maar we gaan alles geven.”

Belang van openingsfase
Door de harde wind zouden er in de openingsfase al waaiers kunnen ontstaan. “Het laatste deel van de koers is natuurlijk ook belangrijk, maar het begin gaat ook belangrijk zijn om mee te zitten en erbij te zijn om mee te doen in de finale”, aldus Groenewegen, die ook gevraagd wordt wie hij in de gaten zal houden. “Natuurlijk Philipsen en Merlier. Volgens mij gaan ze voor Philipsen rijden, maar die moet er dan natuurlijk wel bijzitten. Hetzelfde geldt voor Merlier.”

“Jakobsen, die al een heel sterk voorjaar reed, is natuurlijk aanwezig. Het gaat lastig zijn om ze echt in de gaten te houden. Maar we hebben een goed plan gemaakt en nu is het zaak om dat tot uitvoer te brengen”, sluit de Nederlander af.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
6 april 2022 13:42
Zielige en onzinnige reactie. Ik zou zeggen, teveel aan je zadel gesnuffeld?
6 april 2022 13:43
Deze koning gaat hem gewoon pakken vandaag, let maar op!
Zou ik hem zo gunnen
6 april 2022 13:43
Het is niet altijd nodig te zijn over iemand. Ook hij kan leren en groeien als mens.
Ik vind het wel knap dat hij zich opricht en probeert een nieuwe start te maken. Dat is niet makkelijk met alles wat hij heeft meegemaakt en uiteindelijk de vreselijke val die hij veroorzaakte.
6 april 2022 13:44
En een nietszeggend onbeduidend leeghoofd als jij zou voor het leven van deze site geband moeten worden…
6 april 2022 14:01
Yep:
PHILIPSEN Jasper
MERLIER Tim
SELIG Rüdiger
KRISTOFF Alexander
THIJSSEN Gerben
BENNETT Sam
MEEUS Jordi
MULLEN Ryan
VAN POPPEL Danny
VAN UDEN Casper
WELSFORD Sam
THEUNS Edward
MCLAY Daniel
WÆRENSKJOLD Søren

Reacties zijn gesloten.