Dylan Groenewegen met camper naar start Tour de France in Kopenhagen

Dylan Groenewegen met camper naar start Tour de France in Kopenhagen

Foto: Raymond Kerckhoffs

donderdag 30 juni 2022 om 12:30

Dylan Groenewegen is met de camper van zijn vader naar de start van de Tour de France in Kopenhagen gereden. De Amsterdammer had de situatie op vliegveld Schiphol in de gaten gehouden en zag dat hij daar voor het inchecken zeker twee à drie uur lang in de rij moest staan.

“Zolang in een rij staan zag ik niet zitten. Ik heb mijn vader gebeld of hij me niet met de camper kon brengen. Op die manier reizen vond ik veel relaxter. Het heeft niks te maken met een extra bescherming tegen corona”, vertelde Groenewegen op de persconferentie van zijn ploeg voor de Tour-start.

Groenewegen kijkt vol vertrouwen uit naar de eerste week van de Tour. “We hebben hier een team dat vrijwel volledig is ingericht voor de sprinttrein van Michael Matthews en mij. Vooral in de eerste week zijn er diverse kansen voor mij. Het gevoel bij Team BikeExchange-Jayco, waar ik sinds begin dit jaar in dienst ben, is goed. Ik kan hier in iedere wedstrijd net als in het verleden bij Jumbo-Visma altijd met een sprinttrein om me heen vertrekken.”

De rolverdeling tussen Groenewegen en Matthews is duidelijk. Matthews: “Dylan is als het op pure snelheid aankomt in mijn ogen de snelste sprinter van de wereld. In de vlakke ritten is hij onze man en zal ik mijn werk voor hem doen in de lead-out. In de zwaardere ritten, waar Dylan een van de klimmen niet kan overleven, wordt mijn kaart getrokken.”

“Wat dat betreft komen er ook genoeg kansen voor Michael, want er zitten genoeg zware overgangsritten in waar hij goed uit de voeten komt”, vult Groenewegen aan.

Foto: Cor Vos

Waar de 29-jarige Amsterdammer vooral in de eerste week hoopt toe te slaan, denkt hij ook al aan de Champs Elysées. De boulevard in Parijs waar hij in 2017 zijn eerste ritzege (de teller staat tot dusver op vier) pakte.

Champs Elysées
“Ik wil inderdaad de Alpen en Pyreneeën overleven en de Tour uitrijden om die kans in Parijs weer te pakken”, reageert Groenewegen. “Bewust hebben we in mijn voorbereiding voor het Critérium du Dauphiné gekozen. Andere jaren reed ik altijd vlakkere rittenkoersen, zoals de ZLM Tour. Nu heb ik meer aan mijn hardheid en inhoud kunnen werken, zodat ik de bergen overleef maar ook frisser aan de finales van de sprintritten kan beginnen.”

Na de Dauphiné wist Groenewegen nog een rit te winnen in de Ronde van Slovenië. “Dat was goed voor het vertrouwen en de moraal in de ploeg. Na zo’n zware Dauphiné was het ook nog goed om een keer voluit te kunnen sprinten voor de overwinning.”

Over zijn voorbereiding is Groenewegen dan ook tevreden. “Ik voel me momenteel echt sterk. De snelheid en de power is heel goed. De cijfers benadrukken dat ook. Ja, ik ben heel tevreden over het niveau dat ik in de aanloop naar deze Tour heb gehaald.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Romāns Vainšteins 29 juni 2022 om 14:12

Goed dat dit niet bij kort nieuws staat, wat voor camper, gouden velgen?

platteprijs 29 juni 2022 om 15:11

Speciaal in het groen gespoten.

johnie 29 juni 2022 om 14:22

De vakantie is begonnen!!! Overal Hollanders in campers

Wheely 29 juni 2022 om 14:39

Heerlijk, Dylan houdt de traditie in ere. Gouden kettinkje om z’n nek, Hazes over de speakers en gaan!

Alfons Haavers 29 juni 2022 om 16:57

En naar iedereen die in de file geërgerd richting camper kijkt vanwege oorverdovende Hazes die uit de ruiten galmt, het vingertje?

Oblomov 29 juni 2022 om 14:31

Tsja, hardheid en inhoud…

Klinkt mooi, maar een beetje oefenen met die sprinttrein zou toch ook geen overbodige luxe zijn geweest.

Japsie 29 juni 2022 om 15:17

Intrinsiek wellicht de snelste, met Jakobsen en Ewan, maar ik vind zijn trein en het positioneren nog wel erg twijfelachtig. Het in positie komen om te sprinten zal lastiger zijn dan het sprinten.

lo squalo dello Stretto 29 juni 2022 om 15:22

Het is naar verluidt een peperdure camper

KissMyAce2.0 29 juni 2022 om 15:44

Die rijdt ook prima over Groenewegen

xistnc 29 juni 2022 om 16:43

En bij elk viaduct stapt hij uit om met de fiets een sprintje te trekken?

Kopinkas 29 juni 2022 om 18:08

Speciaal voor Groenewegen leg ik ‘Good Guys & Bad Guys’ van Camper Van Beethoven nog eens op.

Bontempi1962 30 juni 2022 om 09:54

Lijkt me geweldig, met je vader in een camper naar de Tour start. Gezellig.

Team Spaak 30 juni 2022 om 12:58

Breaking bad in de Tour???

Mystieke_Monnik 30 juni 2022 om 13:43

Als een kleine jongen door papa gebracht en afgezet bij de start van de koers. Prachtig toch?

mokum the best 30 juni 2022 om 15:16

Hieruit blijkt dat de familie Groenewegen hele normale hardwerkende mensen zijn. En niet zoals hier vaak wordt geschreven over gouden Rolexen en bling bling. Deze jongen werkt er keihard voor. En tsja mag hij dan van mooie spullen houden. Wij kopen een mooie klok. In Brabant kopen ze een dure Duif. En in Friesland een koe. En in Drenthe een geit. Als Dylan een rit wint loopt iedereen weer achter hem aan mag ik je bidon mag ik een foto mag ik dit mag ik dat. Laat die jongen gewoon in zijn waarde als je hem zou kennen weet je dat hij goudeerlijk is. En ze vader en moeder ook. En wat is er nou mooier als door je vader naar de koers gebracht te worden. En niet door zogenaamde vage vrienden.

Headlines

Populair

Materiaalzone