Dwars door Vlaanderen: AG2R Citroën met Naesen en Van Avermaet

maandag 27 maart 2023 om 16:58
Dwars door Vlaanderen: AG2R Citroën met Naesen en Van Avermaet

Greg Van Avermaet - foto: Cor Vos (archief)

Oliver Naesen en Greg Van Avermaet zijn de meest in het oog springende namen, als we de selectie erbij pakken van AG2R Citroën voor Dwars door Vlaanderen. Naesen was afgelopen zondag nog achttiende in Gent-Wevelgem, Van Avermaet liet zich als vroege vluchter eveneens zien op weg naar Wevelgem.

Naesen en Van Avermaet waren in het verleden al erg succesvol in het Vlaamse kasseienwerk, maar zijn dit seizoen nog op zoek naar hun topvorm. Van Avermaet boekt langzaam progressie, nadat hij wegens ziekte moest passen voor Milaan-San Remo. De vraag is wel of de 37-jarige Belg al goed genoeg is om woensdag mee te doen in de finale van Dwars door Vlaanderen.

AG2R Citroën rekent woensdag ook op outsider Stan Dewulf, Lawrence Naesen en de Fransen Pierre Gautherat, Damien Touzé en Valentin Retailleau.

Turgis kopman TotalEnergies
Een andere Franse formatie, TotalEnergies, heeft eveneens zijn selectie vrijgegeven voor Dwars door Vlaanderen. Anthony Turgis zal de ploeg aanvoeren. De 28-jarige Fransman was dit voorjaar al negende in Milaan-San Remo en wist zich in Gent-Wevelgem in aanvallende zin te onderscheiden.

Edvald Boasson Hagen, Dries Van Gestel, Thomas Bonnet, Sandy Dujardin, Emilien Jeannière en Geoffrey Soupe zijn de overige namen in de selectie.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Dwars door Vlaanderen 2023 – Gouden kans voor ‘outsiders’

Dit artikel delen:

7 Reacties

Westland95 27 maart 2023 om 18:47

Wat zijn die 2 matig dit jaar zeg.

0
Bimbo Visma 27 maart 2023 om 19:25

Heel AG2r doet het dit jaar matig

0
mokum the best 28 maart 2023 om 07:56

Al jaren toch. Gva nog wel is de laatste jaren een uitschieter. Maar Neasen ja wat moet je daar mee. Heb ik nooit wat gevonden. Is een gezellige gozer maar geen coureur. Hij zou een café moeten beginnen. Kan hij daar aan ze gasten ze mooie praatjes vertellen.

0
go Ineos 27 maart 2023 om 21:49

Zonder een goed presterendennor Cosnefroy is het vrij weinig bij AG2R

0
go Ineos 27 maart 2023 om 21:50

Presterende O’connor en Cosnefroy, excuus

0
Jos_Jas 28 maart 2023 om 00:37

Vergane glorie. O’Connor heeft het niet dit jaar en Cosnefroy richt zich op het drieluik in het zuiden. Wat zullen Parvenu en co. balen van alle kosten die de Flandriens met zich meebrengen. Hopelijk kan Gouden Crack nog 1 keer vlammen voor eigen volk in de Ronde. Vlak hem

0
Jos_Jas 28 maart 2023 om 00:39

Ook niet uit voor Roubaix. Claessen is nu echt klaar, tenzij de Canadese koersen en Koolskamp nog meetellen. Ik heb meer vertrouwen in Claessen dan in GVA. Sinds CCC is het niets meer. Ik had gehoopt dat hij de tweede Vansummeren (ik mag Sumit zeggen) zou worden, maar helaas gaat hij als een nachtaars uit. Over en sluiten voor Crack. Hij was eens zo goed. En st

0

Headlines

Populair

Materiaalzone