Dusan Rajovic wint chaotische massasprint in Tour of Antalya
foto: Cor Vos
vrijdag 11 februari 2022 om 13:43

Dusan Rajovic wint chaotische massasprint in Tour of Antalya

Dusan Rajovic heeft de tweede etappe van de Tour of Antalya gewonnen. Na ruim 180 kilometer tussen Kemer en Antalya was de Serviër van Team Corratec de beste in een chaotische massasprint. De tweede plaats was weggelegd voor Matthew Gibson van WiV-Sungod.

Drie renners kleurden de etappe. Kort na de start in Kemer reden Daniel Turek (Felbermayr-Simplon Wels), Jacob Scott (WiV-Sungod) en Vasili Bialiauski (Minsk Cycling Team) weg uit het peloton. Zij reden al snel meer dan drie minuten weg, maar Turek bleek de beste klimmer. In de openingsfase lagen namelijk meerdere beklimmingen.

Het ging te hard voor Scott en Bialiauski, al wist de Brit zich nog wel terug te knokken in het wiel van de Tsjech. De twee bleven samen over en lieten de Wit-Rus zwemmen. Bialiauski werd uiteindelijk ingerekend en niet veel later overkwam Turek en Scott hetzelfde. Dat gebeurde nog voor de laatste klim van de dag, waar overigens geen bergpunten te scoren waren.

Een voorjaarszonnetje aan de Turkse Rivièra – foto: Cor Vos

Massasprint niet te voorkomen
Op die klim, ruim zeventig kilometer voor de finish, werd het peloton even in meerdere stukken gereden. In de afdaling keerden de meeste renners namelijk terug. Een compact peloton, aangevoerd door Gazprom-Rusvelo en Bingoal Pauwels Sauces WB, begon daardoor aan de laatste nagenoeg vlakke vijftig kilometer. Dat bleef zo tot in de zonnige straten van Antalya, waar de massasprint niet te voorkomen was.

Een renner van Leopard probeerde de sprintersploegen nog te verrassen in de laatste vier kilometer, maar die aanval mislukte. Human Powered Health probeerde vervolgens Arvid de Kleijn vooraan af te zetten, terwijl ook klassementsleider Matteo Malucelli goed vooraan werd afgezet.

Rajovic verrast in de sprint
De Italiaan kon het echter niet bolwerken, want het was de Servische kampioen Dusan Rajovic die verrassend en met overmacht wist te winnen. Matthew Gibson (Wiv-Sungod) werd tweede en Filippo Tagliani (Drone Hopper-Androni Giocattoli) derde. De vierde plaats was weggelegd voor Antti-Jussi Juntunen van het Nederlandse ABLOC CT.

De finale was erg chaotisch en werd nog ontsierd door een valpartij van Karl Patrick Lauk. De Est, donderdag nog derde in de openingsrit, zat in het wiel van zijn lead-out toen hij door een manoeuvre voor hem hard ten val kwam tegen een stoep.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
11 februari 2022 13:49
De Tiet op plek 23!

Edit: 136e PCS gaf nog uitslag van gisteren.
  11 februari 2022 13:59
  Ik vind het toch wel bijzonder dat hij met veruit de minste pelotonervaring de lead-out man is in een massasprint.
  11 februari 2022 14:02
  Die sprinter van Bingoal vloog er naar af, Tietema nog een sprintkansje de komende dagen?
  11 februari 2022 14:03
  Zegt misschien wat over het deelnemersveld maar blijkbaar heeft ie het lef en de kwaliteit om zich er tussen te smijten.
  11 februari 2022 14:23
  Hij gaat als 'n Tiet!
  11 februari 2022 15:39
  Eerste etappe was ie 23e, vandaag zat ie er niet meer bij.

  "Toen liep het nog soepel. Het moment dat de ploeg zei: “we gaan tempo rijden om nog wat sprinters te lossen”, toen was het ook voor mij gedaan. Binnen in de grupetto en op naar morgen"

  Aldus Bas op Twitter.
11 februari 2022 14:23
Tietemans is natuurlijk niet helemaal nieuw hè. Enige ervaring heeft hij wel.
Wel een poosje er tussenuit geweest, maar des te knapper hoe hij zich handhaaft.
11 februari 2022 15:27
Bas is zeker geen pannenkoek op de fiets, voor zijn YouTube carrière was hij een getalenteerde renner. Mooi die grote glimlach van hem, geniet weer volledig van het fietsen.
11 februari 2022 16:47
Vreemd volgens het verslag van de redactie heeft De Kleijn meegedaan aan de sprint, maar in de uitslag komt hij op 12 minuten binnen. Heeft hij het laatste stuk op zijn Echternachs afgelegd?
  11 februari 2022 17:33
  Misschien gevallen buiten de drie km? Of het was achteraf niet De Kleijn voor wie ze reden, maar was het wel de meest voor de hand liggende renner.
  11 februari 2022 18:10
  Het was inderdaad voor Colin Joyce en niet voor Arvid. Het is voor een commentator en helemaal voor een nieuwssite lastig in te schatten, vooral als zo'n hele uitslag zo lang op zich laat wachten.

  Commentatoren waren er ook pas na enkele minuten achter dat Rajovic won. Maar beter even wachten dan dat je 3x Walscheid de winst geeft terwijl het Cees Bol is

Reacties zijn gesloten.