Dubbelslag Magnus Sheffield in tijdrit Ronde van Denemarken, Olav Kooij is leider af

woensdag 17 augustus 2022 om 17:36
Dubbelslag Magnus Sheffield in tijdrit Ronde van Denemarken, Olav Kooij is leider af

foto: Cor Vos

Magnus Sheffield heeft de macht gegrepen in de Ronde van Denemarken. De 20-jarige Amerikaan van INEOS Grenadiers wist de individuele tijdrit op de tweede dag te winnen en zo de leiderstrui over te nemen van Olav Kooij. Op het traject van 12,2 kilometer was Sheffield drie seconden sneller dan Mattias Skjelmose en zes seconden sneller dan Christophe Laporte.

Op het programma stond een individuele tijdrit van 12,2 kilometer rond Assens, met het tussenpunt na 5,6 kilometer. Al redelijk vroeg stond Geraint Thomas aan het vertrek en hij klokte een tijd van 13.50 minuut aan de finish, goed voor een gemiddelde snelheid van 52,9 kilometer per uur.

Van de vroege starters was Johan Price Pejtersen, die namens de Deense selectie zeven seconden toegaf op de nummer drie van de voorbije Tour de France. De eerstvolgende renner die in de buurt kwam van de tijd van Thomas was Mattias Skjelmose. Wat heet, de talentvolle Deen van Trek-Segafredo, die al weken aast op zijn eerste profzege, reed 13.38 minuut en was daarmee ruim elf seconden sneller dan de kopman van INEOS Grenadiers.

Sheffield klopt thuisfavoriet Skjelmose
Søren Kragh Andersen (Team DSM) beet zich stuk op de tijd van Skjelmose, net als Christophe Laporte. De Fransman van Jumbo-Visma had nog wel de snelste tussentijd, maar was aan de finish drie seconden langzamer dan Skjelmose. Die moest wel de hot seat uit om zijn plek af te staan aan Magnus Sheffield. De jonge Amerikaan van INEOS Grenadiers klokte met 13.35 minuut een nieuwe toptijd.

Christophe Laporte werd derde – foto: Cor Vos

Een andere schaduwfavoriet, Magnus Cort, wist zich op een zesde plaats te nestelen op 20 seconden van Sheffield, terwijl Jasper Stuyven 24 seconden moest toegeven op de Amerikaanse leider. In de slotfase kwamen vooral sprinters in actie en die waren niet bij machte om aan de tijd van Sheffield te komen, waardoor hij een dubbelslag sloeg.

Olav Kooij, de ritwinnaar van de openingsetappe, verloor uiteindelijk 1.47 minuut op Sheffield en raakte daardoor de blauwe leiderstrui kwijt.

Dit artikel delen:

8 Reacties

kelderfan 17 augustus 2022 om 17:53

Die Magnus Sheffield is echt goed bezig. In Polen al goed en nu weer.

0
Drossard Kudus 17 augustus 2022 om 17:58

Hopelijk kan hij het in de heuvelrit vasthouden. Zou een mooie bekroning zijn van een sterk debuutjaar.

0
Geel Zwarte Bril 17 augustus 2022 om 18:29

Ik hoop eigenlijk dat Laporte dit rondje wint. Zou hij verdienen na een heel jaar in dienst te hebben gereden. Voor JV ook mooi om UAE bij te halen qua aantal overwinningen. Dan kunnen ze zegekoning van het jaar worden.

0
ChefSpijker 17 augustus 2022 om 19:00

Ach Sheffield en Laporte hebben hun prijzen al te pakken dit jaar. Laat Skjelmose maar z’n eerste pakken voor eigen volk.

0
bswinkelss 17 augustus 2022 om 18:35

Kijk, Laporte eindelijk met een custom TT stuur. Dat had hij in Parijs-Nice nog niet als ik het me goed herinner

0
Wheely 17 augustus 2022 om 18:36

Hij heeft natuurlijk die van Dumoulin gekregen. ;-)

0
De Poezelige Poeksel uit Poekistan 17 augustus 2022 om 18:52

Toch niet een reservefiets, hoop ik?

0
WielerFrits 17 augustus 2022 om 19:34

Ah, het is weer woensdag.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone