Dubbel gevoel voor Zdenek Stybar na tweede plaats: “Wel blij dat ik weer kan koersen om te winnen”

zondag 7 augustus 2022 om 19:48
Dubbel gevoel voor Zdenek Stybar na tweede plaats: “Wel blij dat ik weer kan koersen om te winnen”

Teleurstelling na de finish bij Stybar - foto: Cor Vos

Zdenek Stybar is op een tweede plaats gestrand in de Tour of Leuven-Memorial Jef Scherens. De Tsjech van Quick-Step-Alpha Vinyl was in de finale weggereden met Victor Campenaerts, maar moest zich gewonnen geven in de sprint met twee. “Toen ik aanging voelde ik direct dat mijn benen moe waren, in de laatste 50 meter schoot ik zelfs in de kramp.”

Castelli

“Het is een zeer dubbel gevoel. Ik vind het enorm spijtig dat ik niet heb kunnen winnen, maar aan de andere kant ben ik heel blij dat ik eindelijk terug kan meedoen voor de winst. Dat is zeer lang geleden na mijn gezondheidsproblemen”, vertelde Styby na afloop in het flashinterview. De oud-wereldkampioen veldrijden was onlangs in de vierde etappe van de Ronde van Polen ook zeer dicht bij de overwinning.

In de sprint op de Bondgenotenlaan in Leuven ging Stybar de sprint van kop aan, wat hij op voorhand wou vermijden. “Ik wist natuurlijk dat dat niet de juiste positie was, maar dat wist Victor ook. Er was ook nog eens tegenwind, wat niet ideaal was. Toen ik aanging voelde ik direct dat mijn benen moe waren, in de laatste 50 meter schoot ik zelfs in de kramp.”

“Victor reed al vanaf het begin van de koers aanvallend en aandachtig, hij verdient het om te winnen. Uiteindelijk heb ik geen spijt, de beste heeft gewonnen vandaag.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

plattenband 7 augustus 2022 om 20:13

Dus geen Styby meer bij SQS volgend jaar!

Was toch een meubelstuk geworden. Dat wordt aanpassen…

0
evanderwel 7 augustus 2022 om 21:14

Waar maak je dat uit op?

0
plattenband 7 augustus 2022 om 21:50

bron Sportwereld;
Stybar is einde contract bij Quick-Step – Alpha Vinyl. “En ik heb te horen gekregen dat ik niet mag bijtekenen”, klonk het. “Ik wil alleszins nog blijven koersen omdat het de twee voorbije jaren gewoon niet goed genoeg was. Of er interesse is? Dat is een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen die ik heb gehad.

0
Blackcanyon 8 augustus 2022 om 05:39

Aimabele kerel. Hoop dat DSM hem oppikt en hij dan weer de sterren van de hemel rijdt zoals vroeger in het veld. Of terugkeert naar het veld.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone