Drievoudig Olympisch kampioen gaat samenwerken met Uno-X

vrijdag 5 juni 2020 om 09:07
Drievoudig Olympisch kampioen gaat samenwerken met Uno-X

foto: Cor Vos (archief)

Johannes Høsflot Klæbo gaat samenwerken met de Noorse ProContinentale ploeg Uno-X. Dat maakte de drievoudig Olympisch kampioen in het langlaufen bekend op zijn Instagram-account.

Uno-X wordt privé-sponsor van Klaebo, die kennis op het gebied van training en voeding met de wielerploeg zal uitwisselen. “Ik kijk er naar uit om vijf jaar met het Uno-X Development Team samen te werken. Ik denk dat we onze ervaringen kunnen delen om nog betere atleten te worden. This is going to be lit.”

In tegenstelling tot eerdere berichten, heeft Klæbo geen profcontract bij de ploeg getekend

Dit artikel delen:

19 Reacties

Binda 5 juni 2020 om 09:21

Typische langlaufer, met dat vachtje op zijn benen

Cyclinglife 5 juni 2020 om 09:22

Beide duursporten. Kan hij mooi in de zomer trainen voor de winter.

Blurry 5 juni 2020 om 09:37

Klaebo is de naam die eigenlijk voor hem gebruikt wordt (in het langlaufen) grote naam hoor vooral op de (eind)sprint

thorsen 5 juni 2020 om 09:58

Klaebo inderdaad :)

zipp404 5 juni 2020 om 09:50

Zou mij niet verbazen dat dit de ''opvolger'' is van Roglic.
Ik zou deze jongen met belangstelling volgen, als ik JV was.

Boomie1 5 juni 2020 om 10:48

Wat is VJ? Nou niet de opvolger, wel eentje die vanuit een wintersport ook zo’n indruk kan maken op de fiets.

LB108 5 juni 2020 om 10:17

Les 1 heeft hij echter nog niet gekregen zo lijkt: benen scheren als echte wielrenner

James Highsand 5 juni 2020 om 10:33

En voor de handschoentjes hebben ze kennelijk nog geen sponsor gevonden.

Boomie1 5 juni 2020 om 10:49

Mwah er zijn meer wielrenners die zonder handschoentjes rijden hoor… Tom Boonen reed heel vaak zonder om maar een voorbeeld te noemen…

Romāns Vainšteins 5 juni 2020 om 11:43

Het is maar net wat voor handen je hebt en op welk terrein je rijdt.

Ikzelf ben op de weg een notoire zonder handschoenen, zonder bril en zonder bandana rijder. Op de mountainbike of langere tochten over onverharde stukken gebruik ik de handschoenen wel.

OT > Leuke piste die interessant is om uit te zien pakken, ik vind het nog altijd suf dat Sven Kramer nooit wielrenner is geworden.

Ligthning 5 juni 2020 om 10:32

Langlaufen, de zwaarste sport die er bestaat, samen met roeien (maar wel veelzijdiger dan roeien). Uiteraard te combineren met wielrennen (zomer/winter). Wel een probleem. Bij langlaufers is het bovenlichaam sterk ontwikkeld. Dat extra gewicht brengt helemal geen baat bij het wielrennen. Een langlaufer zou dus na elk winterseizoen moeten gaan voor atrofie van schouders, arm- en rugspieren. En omgekeerd na de zomer. Dat zal nooit volledig lukken, en er vooral voor zorgen dat pas laat in de lente de langlaufer op fietsgewicht komt. De spiermassa in het bovenlichaam zal pas in de loop van het winterseizoen weer volledig opgebouwd zijn. Dus als wielrenner en als langlaufer zal er telkens een deel van het seizoen verloren gaan. Algemeen conditioneel is de combinatie van langlaufen en wielrennen wel benefiek. Al moet er ooi wel een rustperiode ingebouwd worden. Wanneer dan wel ? Lijkt me niet zo gemakkelijk. Tenzij de langlaufer van mei t.e.m. augustus voluit gaat voor het wielrennen, na einde februari, begin maart enkele weken gerust te hebben. Idem dito, begin september. Na het wielrennen, een korte rustperiode (cardiovasculair) in combinatie met spieropbouw van het bovenlichaam.

Boomie1 5 juni 2020 om 10:51

Wat een enorm uitgebreid verhaal dat helemaal niks zegt. Ik weet niet of je je Cancellara bijvoorbeeld nog herinnerd? Die had ook genoeg massa mee en een hele sterke onderrug. Maar wat voor carriere bouwde die uit? Juist ja…

thorsen 5 juni 2020 om 11:33

Mathieu heeft ook te veel armspieren voor een (weg)wielrenner, maar die heeft die nodig voor het mountainbiken.

Arie den Blanken 5 juni 2020 om 10:56

Succesvolle combinatie lijkt me heel goed mogelijk. Denk aan de schaatsen/wielren voorbeelden als Eric Heiden , Gerben Karstens, Piet Kleine , Dries van Wijhe , Arnold Stam

Ligthning 5 juni 2020 om 11:45

Het gaat hier om de combinatie langlaufen-wielrennen. Niet om schaatsen-wielrennen. Niet om veldrijden-wielrennen.
Cancellara had van nature uit zo’n lichaamsbouw. Een “kas”, zeg maar. Maar die lichaamsbouw heeft niets te maken met de bovengemiddeld ontwikkelde bovenlichaamspieren van een langlaufer. Indien Cancellara intensief en langdurig aan langlaufen gedaan had tijdens de winter, zou hij er niet aan te pas gekomen zijn bij het wielrennen. Tenzij door zowel het langlaufseizoen als het wielerseizoen in te perken, en telkens een paar maanden uit te trekken om de spiermassa af te bouwen en weer op te bouwen.
Greg Lemond deed tijdens de winter aan langlaufen (uiteraard puur recreatief, maar toch vrij intens). Hij had telkens grote problemen om in de lente van zijn spiermassa af te komen, wat toch invloed had op de indeling van zijn wielerseizoen. En die spiermassa is dan nog niet te vergelijken met de spiermassa van een competitieve langlaufer.

zipp404 5 juni 2020 om 14:09

Joh, die gaat echt niet in willen leveren op zijn ''langlaufbody'' als dat zijn hoogste prioriteit blijft. Hij zal inderdaad geen topklimmer zijn/ worden, maar kan wellicht prima uit de voeten op het vlakken of het Vlaamse werk.

Ligthning 5 juni 2020 om 14:53

Dat denk ik ook. Op kasseien en in het tijdrijden, zal hij wel kunnen scoren. Maar dan toch op voorwaarde dat hij na de winter zijn bovenlichaam wat “verlicht”. En of er hiervoor vanaf half februari (als hij zijn langlaufseizoen dan nog vervroegd afsluit) tijd genoeg is om in de Vlaamse voorjaarskoersen en P-R te schitteren, is maar de vraag.

maanvogel 5 juni 2020 om 15:57

Ik ben benieuwd. Ik volg het langlaufen aardig en ben een fan. Klæbo is een beest,

Lalsacien 5 juni 2020 om 19:05

Pinot langlauft ook regelmatig in de winter.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair