Dries Van Gestel na podium in Gent-Wevelgem: “Bekroning van sterk voorjaar”
Van Gestel (rechts) - foto: Cor Vos
maandag 28 maart 2022 om 10:23

Dries Van Gestel na podium in Gent-Wevelgem: “Bekroning van sterk voorjaar”

Niet de oud-winnaars Peter Sagan en Edvald Boasson Hagen of Anthony Turgis waren de beste renners van TotalEnergies in de uitslag van Gent-Wevelgem, maar Dries Van Gestel. De 27-jarige rouleur kwam als derde over de streep en was daarmee ook nog eens de beste Belg.

Van Gestel won dit seizoen al de Albert Achterhes Profronde van Drenthe. Na een solo van drie kilometer kwam hij als winnaar over de streep in Hoogeveen. Dat hij niet per se alleen hoeft te finishen, bewees hij wel in Kuurne-Brussel-Kuurne waar in de eindsprint hij zesde werd. “Net daarom vertrouwde ik ook nu op mijn spurt”, vertelde hij na Gent-Wevelgem in gesprek met Het Nieuwsblad.

“Aan het eind van een klassieker acht ik mij in een spurt nooit kansloos. Dat ik mee voorop raakte, was geen toeval. Turgis gaf aan dat hij alles op de spurt zou zetten, ik mocht niemand weg laten rijden.” De 27-jarige Van Gestel haalt veel voldoening uit zijn podiumplaats. “Het is de bekroning van een sterk voorjaar. Uiteraard is dit mijn mooiste resultaat ooit. Gent-Wevelgem is toch een Monument, hé.”

 
10 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2022
Rijdt al weken met veel zelfvertrouwen rond en heeft die podiumplek dus niet gestolen. Een derde of een vierde plaats, een wereld van verschil. Stuyven zag de bui al kilometers hangen. ‘Toch niet weer vierde’ spookte het al lang voor de laatste kilometer door zijn hoofd. Het spook van Leuven, de angst voor de sprint van een kleine groep, het zit er ondertussen diep in… Hopelijk kan mental coaching helpen…
28 maart 2022
“Ik mocht niemand weg laten rijden” dus dan maar lekker zelf gaan haha
28 maart 2022
Ehhh… nee Dries, Gent-Wevelgem is geen Monument. Toch gefeliciteerd.
  28 maart 2022
  Officieel niet, al is het wel een monument van een koers.
28 maart 2022
Van Gestel zal nog geen fractie verdienen van wat Sagan en zijn clan opsoupeert maar hij levert dit jaar wel. Keurig gedaan en net als Turgis zorgt hij voor veel punten terwijl de grote baas van teleurstellend resultaat naar weer een domper sukkelt.
  28 maart 2022
  Van Gestel brengt ook geen fractie van de exposure van Sagan. Overigens wordt Sagan toch grotendeels betaald door Specialized? En Total profiteert nu ook van dat topmateriaal.
  28 maart 2022
  Met die exposure van Sagan valt het allemaal wel mee als de resultaten wegblijven, er is een reden dat Bora graag van hem af wilde. De baten wogen niet meer tegen de kosten op. De nieuwe helden zijn er al en Specialized doet er verstandig aan in mijn ogen om eens verder te kijken.
  Inderdaad, enkele jaren terug was iedereen all-over Sagan. Maar met de nieuwe garde (Pogacar, Bernal, VDP, Van Aert, Evenepoel, Girmay zijn verhaal nu) kijken er nog maar weinig mensen om naar Sagan. Ik denk als hij zo'n typisch ludiek filmpje à la Grease plaatst, dat het nog amper gedeeld zou worden. Bora heeft dat verstandig gedaan; ik vond Vlasov en Higuita vreemde transfers en betwijfel of ze bij de ploeg passen maar het levert wel op.
  28 maart 2022
  Ach eens de carrière er op zit, wordt weer ingezoomd op wat Sagan allemaal wél heeft gepresteerd. Het is op vrij vroege leeftijd dat de neerwaartse trend bij hem is ingezet, maar op zich loopt het wel vaker zo voor groten dat die carrière wat doodbloedt. Zie ook mannen als Gilbert, Nibali en andere Froomes (al heeft het niveau bij die laatste wel een enorme duik genomen). Op zich waren de afgelopen seizoenen van Sagan niet eens zo slecht als je zijn resultaten er op nakijkt. Maar natuurlijk in niks meer te vergelijken met zijn topseizoenen. Het heilige vuur kwijt, nooit helemaal hersteld van die zware val in de Tour (van '18 dacht ik) of gewoon fysiek een beetje op na al die jaren aan de top? Sowieso valt me op dat er nog maar weinig dertigers zijn die op kunnen tornen tegen het jonge geweld de laatste jaren. Beetje zuur natuurlijk voor zijn team dat hem enorm dik schijnt te betalen (al was dat sowieso een gok), maar op zich heeft Sagan nog maar weinig te bewijzen. Sterren komen, sterren gaan. Zo zal het altijd zijn. Laat van Aert en vdP maar eens het palmares bijeen rijden van de Tsaar.
  28 maart 2022
  Murcia >>> Dat jij in een artikel over Van Gestel begint over Sagan is juist een teken dat Sagan nog genoeg exposure heeft. Als Sagan in een koers start, trekt dat simpelweg bekijks bij bijvoorbeeld de teambus en wordt hij zelfs als hij lost of achterin rijdt continu in beeld gebracht. Start Van Gestel, zal er hooguit een opa of oma komen kijken bij hun kleinzoon. Niet lullig bedoeld naar Van Gestel, maar het verschil in marktwaarde is enorm tussen die twee. Laat Van Gestel eerst eens één grote koers winnen.

Reacties zijn gesloten.