Dries De Bondt: “Ik snap niet dat andere ploegen niet méér anticipeerden”

dinsdag 17 mei 2022 om 17:56
Dries De Bondt: “Ik snap niet dat andere ploegen niet méér anticipeerden”

foto: Cor Vos

Dries De Bondt had in de tiende etappe van de Giro d’Italia met Mathieu van der Poel een van de grote favorieten voor de overwinning in de ploeg. Uiteindelijk legde de Nederlander het in Jesi af tegen die andere grote kanshebber, Biniam Girmay. De Bondt was verbaasd over het verloop van de koers en het gedrag van de concurrerende teams.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“We verwachtten dat de start zwaarder zou zijn en dat meer ploegen mee probeerden te zijn in de ontsnapping. Als de finale zoals nu met een klein peloton zou zijn, zouden er twee favorieten zijn: Mathieu en Bini. Ze waren ook eerste en tweede, dus ik snap niet dat de andere teams niet meer hebben geanticipeerd op deze situatie”, vertelde De Bondt na afloop van de rit.

Vervolgens nam Alpecin-Fenix samen met Intermarché-Wanty-Gobert de verantwoordelijkheid om de koers te controleren. “De ontsnapping was slechts drie man sterk, dus het was niet moeilijk om die onder controle te houden, maar fuck, De Marchi was heel sterk. We kennen hem natuurlijk en we wisten dat we hem geen groot gat moesten geven. Oscar Riesebeek was heel sterk. Hij kon ons in de wachtkamer houden om de finale voor onze rekening te nemen. Het plan was om op de laatste klim met Mathieu volle bak te gaan. Ik denk dat we een goede leadout hebben gedaan en hij zat perfect gepositioneerd.”

Uiteindelijk moest Van der Poel in Girmay zijn meerdere erkennen en zich tevreden stellen met de tweede plaats. “Ik heb niet veel gezien van de laatste kilometers, maar ik begreep dat het een close call was tussen Bini en Mathieu. We hebben alles gegeven en uiteindelijk kwamen we net tekort. We zijn strijdend ten onder gegaan. We hadden een goede dag en hebben onze kansen gepakt. Tweede is niet slecht, maar we kwamen voor de overwinning. We zijn allemaal een beetje teleurgesteld. Bini heeft het echter goed gedaan, denk ik”, aldus De Bondt.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Alfons Haavers 17 mei 2022 om 18:07

Warme oproep van Dries om het hen wat moeilijker te maken.

Murcia 17 mei 2022 om 18:13

Zo komt het inderdaad wel over LOL De les die zijn eigen ploeg moet trekken is dat zij samen met Wanty de koers controleerden maar dat alleen de laatste haar kopman kon bijstaan toen het er echt om ging. AF rijdt hier met een ploeg rond die in mijn ogen niet sterk genoeg is wat de instinctieve aanvalslust van Matthieu doet toenemen en hij dus krachten verspeeld. Jongens als Leysen en Krieger zijn niet goed genoeg voor dit niveau.

Ab Normaal 17 mei 2022 om 18:17

Hij heeft toch ook gelijk? Als je geen klassement man (meer) hebt of puncheur, dan probeer je toch iets in zo’n etappe?

Turtlehead 17 mei 2022 om 18:19

Wake-Up call: de meeste ploegen rijden niet om deze etappe te winnen (maar met andere doelen), óf ze weten ook wel dat 1 of 2 ploegen zo’n etappe prima kunnen controleren tot 20km voor de streep. Dus wacht iedereen, zoals altijd.

Handige Harry 17 mei 2022 om 18:20

Hij heeft wel een punt maar ze hebben nu al moeite om Matthieu fatsoenlijk te ondersteunen, dus deze uitspraak is nogal dom.
Ze moeten hartstikke blij zijn dat de koers niet zwaarder was want dan waren ze nog eerder weg.

NiM 17 mei 2022 om 18:48

Dezelfde De Bondt die op die slothelling in rit 1 de volle 40 meter kop deed voor VDP en vervolgens op kant ging ?

uitdewaaier 17 mei 2022 om 18:27

Die Girmay had nog 3 ploeggenoten voordat hij ging sprinten.

Comments 18 mei 2022 om 04:28

Je snapt er inderdaad niets van. De zwakste schakel aan het woord.
Niets geleerd in de Binkbanktour van enige tijd terug bij voorbeeld?
Pontificaal voor m rijden en dan na een minuut moeten opgeven…