Drielandenomloop verdwijnt door gebrek aan financiering

vrijdag 21 oktober 2016 om 21:12
Drielandenomloop verdwijnt door gebrek aan financiering

foto: Leon van Bon/Topcompetitie

De Drielandenomloop verdwijnt van de wedstrijdkalender. De organisatie van de Limburgse amateurklassieker slaagt er niet in de financiering rond te krijgt en heeft daarop besloten om te annuleren.

“Het gaat ons niet lukken om in 2017 een editie van de Drielandenomloop te organiseren”, zegt John Waterreus, voorzitter van stichting Drielandenomloop op de website van de Topcompetitie. “We zaten met z’n drieën een beetje voor ons uit te kijken en durfden deze lastige beslissing niet te nemen. Het was toch ons project waar we alles voor deden. Op een gegeven moment kwam het besef dat het niet langer kon en toen hebben we besloten de koers af te lasten.”

“We willen gewoon eerlijk zijn, naar de ploegen en het publiek, maar vooral naar de vrijwilligers die vaak al ver van te voren hun dagen vrijplannen. We willen de mensen niet op het laatste moment teleurstellen door de wedstrijd niet door te laten gaan. Daarnaast is ook dit het moment om kosten te gaan maken en dat is natuurlijk helemaal zonde.”

Oorzaak van het annuleren is de beperkte interesse van sponsoren. “Er is niet genoeg geld en de sponsors die wij hadden waren nou niet echt sponsors voor hele grote bedragen. Met een sponsor van 500 euro red je het gewoon niet. Veel vrijwilligers die betrokken waren bij de koers hadden al aangegeven om komend jaar een stap terug te doen. Zelfs in het bestuur werd het lastig om alle posten in te vullen. Er zijn teveel omstandigheden die ervoor hebben gezorgd dat we niet voldoende mensen hebben om deze koers te organiseren.”

De organisatie laat weten haar best te doen in 2018 weer een wedstrijd voor mannen en vrouwen te organiseren. Dit jaar ging de overwinning in de Drielandenomloop, dat onderdeel uit maakt van Topcompetie, naar Jetse Bol.

Dit artikel delen:

2 Reacties

nederbelg 22 oktober 2016 om 00:54

‘Drielandenomloop zet er een Drielandenpunt achter’ (inkoppertje)

RiGHT 22 oktober 2016 om 03:28

klinkt alsof het niet eens echt door gebrek aan financiering verdwijnt, maar door gebrek aan de juiste mensen. en daarmee zijn misschien ook wel wat sponsorgelden opgedroogd
jammer… ik snap het voornemen/wens voor 2018, maar dat gaat niet zo makkelijk worden als er meerdere sleutelfiguren opgehouden zijn (en niet alleen de sponsoren).
hopelijk komen ze terug in 2018, maar zoals het klinkt, betwijfel ik het helaas.

Headlines

Materiaalzone

Populair