Drie op een rij voor Groenewegen in Vierdaagse van Duinkerke

Drie op een rij voor Groenewegen in Vierdaagse van Duinkerke

foto: Cor Vos

donderdag 16 mei 2019 om 16:14

Dylan Groenewegen kreeg gisteren nog de zege in de schoot geworpen, maar vandaag kwam de kopman van Jumbo-Visma daadwerkelijk als eerste over de finish. Groenewegen was in finishplaats Compiègne sneller dan de Fransen Marc Sarreau en Christophe Laporte. De Nederlander blijft uiteraard ook leider.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Dylan Groenewegen kwam gisteren dan wel niet als eerste over de finish, de kopman van Jumbo-Visma wist de etappe wél te winnen. De Nederlander profiteerde van een declassering van Clément Venturini, die op onreglementaire wijze naar de winst snelde. Groenewegen kon vandaag met andere woorden voor een heuse hattrick gaan.

Favoriet Keukeleire in de aanval
De klassementsleider kreeg het echter niet op een presenteerblaadje, aangezien de derde etappe behoorlijk pittig was met in totaal vijf beklimmingen. De finale was ook allesbehalve vlak, maar een sprint behoorde zeker tot de mogelijkheden. Al probeerden Jens Keukeleire, Dries De Bondt, Anthony Turgis en Elmar Reinders een sprint te ontlopen.

De vier koplopers wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van ruim twee minuten. Vooral de aanwezigheid van Keukeleire en Turgis – toch twee favorieten voor de eindzege – was opvallend. Veel ruimte kregen de vluchters echter niet. Sterker nog: op ruim zeventig kilometer van de streep vond er een hergroepering plaats.

Van Ginneken op avontuur 
Het duurde niet lang vooraleer er een nieuwe kopgroep wegreed. Lotto Soudal had opnieuw een mannetje vooraan met Stan Dewulf. De jonge Belg kreeg Sjoerd van Ginneken, Yoann Paillot en Kenny Dehaes met zich mee. Dit viertal reed een tijdje voor het peloton uit, maar een massasprint bleek onvermijdelijk.

Alhoewel, Total Direct-Energie en Jumbo-Visma probeerden nog een waaier op te zetten, maar de wind stond niet strak genoeg om het peloton uit elkaar te ranselen. En dus kregen we een derde massasprint op rij. Ditmaal kregen de renners een minder technische finale voorgeschoteld, waardoor we ook minder chaos kregen.

Groenewegen met de hattrick 
De Franse ploegen probeerden hun sprinter zo goed mogelijk te piloteren, maar Jumbo-Visma kwam ditmaal wel op het juiste moment naar voren. Mike Teunissen nam zijn sprintkopman op sleeptouw. Het bleek vervolgens een koud kunstje voor Groenewegen om zijn derde ritzege te boeken.

Dit artikel delen:

11 Reacties

KimJungPoels 16 mei 2019 om 16:19

Weer een overwinning voor Groenewegen, en weer een Venturini die sprint als een debieltje.

0
Jandepandaman 16 mei 2019 om 16:28

Lijkt wel Viviani met die slinger, echt belachelijk…

Verder easy win, Sarreau kon niet eens het wiel houden.

0
leegloper 16 mei 2019 om 16:33

Appeltje eitje die laatste honderden meters. Groenewegen stopte al vroeg met trappen.
En Venturini staat inmiddels op 2 uit 2 hoop ik.

0
rahimns 16 mei 2019 om 16:58

Weer teruggezet inderdaad… hardleers

0
Dolfy 16 mei 2019 om 17:18

Moet oppassen dat-ie geen slechte naam krijgt zo…

0
Belkinrabo 16 mei 2019 om 17:17

haha valt me nu pas op dat de VIERdaagse
6 etappes heeft

0
SolitaryShell 16 mei 2019 om 18:30

Hebben ze gedaan om de Driedaagse De Panne te compenseren.

0
Verweggistan 16 mei 2019 om 19:07

t/m 2016 waren het er gewoon vijf.

0
Borsje 16 mei 2019 om 17:43

Teunissen voor het klassement?

0
Witte Trui 16 mei 2019 om 18:00

Greipel is ook wel over hè? Zit er hier niet eens bij. Lekker voor de moraal van Groenewegen.

0
HSV 16 mei 2019 om 21:09

Roj Jans ook telkens kort. Corendoncircus rijdt weer goed.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone