Drie maanden na aanrijding met hond hervat Mikaël Chérel zijn wegtraining

maandag 22 februari 2021 om 10:14
Drie maanden na aanrijding met hond hervat Mikaël Chérel zijn wegtraining

foto: Vincent Curutchet / AG2R Citroën

Drie maanden nadat hij door een loslopende hond ten val kwam, mag Mikaël Chérel weer buiten fietsen. De renner van AG2R Citroën liep bij het ongeval meerdere breuken op.

Chérel was op 24 november in het Zuid-Franse Cagnes-sur-Mer aan het trainen, toen hij hard ten val kwam. Het ongeval werd veroorzaakt door een hond die was ontsnapt aan zijn baasje. Chérel brak bij zijn buiteling zijn rechtersleutelbeen op twee plaatsen en ook twee ribben. Daarnaast liep hij een klaplong op.

AG2R Citroën maakte bekend dat de 34-jarige renner op maandag 1 maart zijn wegtraining mag hervatten. Acht dagen later, op dinsdag 9 maart, gaat hij onder het mes om enkele pinnen te laten verwijderen. Wanneer hij mag terugkeren in competitie is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Merlinappa 22 februari 2021 om 11:53

Gisteren ook nog bijna een hond tussen de spaken op een 60-weg, omdat z'n baasje vond dat ie wel los kon lopen. Ik vind honden over het algemeen leuke dieren, maar er zou wel een soort verplichte training moeten komen voor baasjes wat mij betreft. Dit soort dingen gebeuren veel te vaak en zijn onnodig.

fijn dat Cherel weer kan trainen natuurlijk!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair