Drie keer is scheepsrecht voor Pascal Ackermann in Tour of Guangxi

zaterdag 19 oktober 2019 om 08:52
Drie keer is scheepsrecht voor Pascal Ackermann in Tour of Guangxi

Pascal Ackermann - foto: Cor Vos

Na twee achtereenvolgende tweede plaatsen is Pascal Ackermann er eindelijk in geslaagd om een etappe te winnen in de Tour of Guangxi. De leider in het klassement was in de derde rit met start en finish in Nanning veruit de beste in de sprint van een uitgedunde groep.

Van bij de start kozen drie renners het ruime sop. Brian van Goethem (Lotto Soudal) vertegenwoordigde het Koninkrijk der Nederlanden in de kopgroep en hij kreeg met Nic Dlamini (Dimension Data) en Jacopo Mosca (Trek-Segafredo) een Zuid-Afrikaan en een Italiaan mee in de spits van de wedstrijd. Voor de kopgroep bleef het enkel bij hopen op een stunt, want al op 34 kilometer voor de meet was hun verhaal uit. Mosca hield wel de prijs voor de strijdlust en de bergtrui over aan zijn ontsnapping.

Mitchelton-Scott verzorgde in de finale het leeuwendeel van het kopwerk, maar ze werden slechts ten dele beloond voor hun labeur. Kopman Matteo Trentin pakte bij voorlaatste finishpassage nog wel een paar nuttige bonificatieseconden, maar hij zou de macht in het klassement niet kunnen grijpen.

Martin probeert, Ackermann wint
De beklimming van Qingxiu Mountain, die in totaal vijf keer op het programma stond, zorgde diverse malen voor verbrokkeling. Op de laatste beklimming was het met name Guillaume Martin (Wanty.Gobert) die hard doortrok, maar de 26-jarige Fransman kwam niet echt weg en hij slaagde er evenmin in alle sprinters te lossen. In de slotkilometers probeerden Rémi  Cavagna (Deceuninck-Quick Step) en Victor Campenaerst (Lotto Soudal) de meute nog te verrassen met een late aanval, maar ook hun inspanningen leverden geen succes op.

Alex Edmondson (Mitchelton-Scott) knalde als eerste de laatste bocht door, met Trentin in zijn wiel. Klassementsleider Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) kwam er echter met speels gemak overheen. Alexandr Riabushenko (UAE Emirates) werd gewoonweg uit het wiel gesprint. Trentin vervolledigde voor de derde dag op rij het podium.

Dit artikel delen:

7 Reacties

lander luypaert 19 oktober 2019 om 09:07

Wat een sterke sprint ook van Riabushenko!

Viktrodriguez 19 oktober 2019 om 12:30

Was bij de beloften ook niet een van de traagste. Zeker heuvelop/na een heuvelfinale een geduchte sprinter.

CasS 19 oktober 2019 om 13:39

Idd mooi om te zien dat het er nu langzamerhand uit begint te komen bij hem, groot talent.

lander luypaert 19 oktober 2019 om 14:25

Ja klopt zeer groot talent en nog maar 24 jaar. Volgend jaar zet hij hopelijk nog stappen.

gavirialaphilippe 19 oktober 2019 om 11:00

En wat te denken van Vakoc. @redactie Hij was het (zie instagram vakoc) die aanviel en met 3 km werd teruggepakt. En dan nog 5e worden in de sprint. Lijkt helemaal terug te gaan komen volgend seizoen

Mbogers 19 oktober 2019 om 11:02

Inderdaad. Goed gezien van Corendon om hem te contracteren!

CasS 19 oktober 2019 om 13:40

Nou, uit het wiel sprinten vind ik ietwat overdreven als je de beelden ziet, maar overmacht zeker. Je ziet dat Riabushenko amper uit zijn wiel kan komen.

Headlines

Materiaalzone

Populair