Teambaas Ryder hoopvol over toekomst NTT

donderdag 5 november 2020 om 11:16
Teambaas Ryder hoopvol over toekomst NTT

foto: Cor Vos

De kans bestaat dat NTT Pro Cycling volgend jaar toch in het peloton actief is. Ploegbaas Doug Ryder heeft op een online conferentie gezegd dat hij binnen aanzienbare tijd nieuws heeft over de toekomst van de ploeg. “We zijn heel dicht bij een bevestiging dat we koersen volgend jaar”, aldus Ryder.

In oktober bevestigt NTT dat het zich terugtrok als hoofdsponsor van de Zuid-Afrikaanse WorldTour-ploeg. Sindsdien neemt de onzekerheid over de toekomst alleen maar toe. Zo zijn alle renners vrijgegeven om een nieuwe ploeg te zoeken. Bovendien heeft de ploeg de benodigde documentatie voor 2021 niet voor de deadline bij de UCI ingeleverd.

“Vandaag is de bekendmaking van de ploegen die hun documenten hebben ingediend, en wij zullen niet op die lijst van de UCI staan”, bevestigt Ryder. “Maar over een paar dagen denk ik dat we in staat zijn om te zeggen dat we een plan hebben richting 2021.”

Ryder geeft aan dat hij veel reacties een steun heeft gehad na het nieuws dat de ploeg een nieuwe hoofdsponsor zocht. “Maar momenteel gaat het economisch lastig in de wereld. Veel ondernemingen hebben het echt moeilijk, maar sommigen ook niet”, legt hij uit. Toch is Ryder hoopvol. “We zijn heel dicht bij een bevestiging dat we volgend jaar actief zijn op de weg.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Tuttipazzi 5 november 2020 om 11:22

Maar met welke renners dan? De meesten zijn onderhand weg, toch?

0
Harm Zijlstra 5 november 2020 om 11:29

Veel "betere" renners zijn onderhand vertrokken, maar er zijn nog tientallen profs zonder contract.

0
Koersmaniak 5 november 2020 om 11:31

Wie heeft daar nu de touwtjes in handen? De ene keer denk je Ryder, de andere keer Riis..
Straks ga je nog zien dat de ene een deal rond heeft, maar de andere niet wilt tekenen.
Ik hoop dat de ploeg verder gaat, al was het maar op Procontinentaal-niveau. Dat er niet teveel renners en personeel hun job verliezen.

0
Verweggistan 5 november 2020 om 11:32

Die communiceren totaal langs elkaar heen. Twee kapiteins op een schip, volgens de een is het gezonken en volgens de andere gaat het nog volle kracht vooruit.

0
hartstikkebedankt 5 november 2020 om 11:40

Battistella, Campenaerts, Gogl, Pozzovivo, Sobrero, Stokbro, Sunderland en Walscheid hebben in principe nog een contract voor 2021.

O’Connor, Gibbons, Valgren en Tiller gaan sowieso vertrekken. Barbero vertrekt waarschijnlijk. En Hagen denk ik zelf ook.

Van die overblijven zou ik zelf verlengen: De Bod, Dlamini, Gasparotto, Ghebreigzabhier, Van Rensburg, Mäder, Meintjes, Nizzolo, Thomson en Wyss. En eventueel Kreuziger. Dan heb je 18-19 man.

Typische aankoop van deze ploeg zou natuurlijk Sergio Henao zijn, net als Mareczko. En Grossschartner zou een goede aanwinst zijn.

Verder zijn een aantal van deze renners wellicht haalbaar voor NTT:
– Pernsteiner
– Smith
– Barta
– Dowsett
– Rosskopf
– Tratnik
– Polanc
– Claeys
– Frankiny
– Power
– Dillier
– Padun

0
Polleke 5 november 2020 om 12:34

Sobrero gaat naar Astana… Riis en zijn entourage krijgen, logisch, de zak…

0
Casar 5 november 2020 om 11:49

Ben wat sceptisch maar ik hoop het van harte

0
FDJ 5 november 2020 om 12:45

Aan de ene kant hoop je altijd dat een sponsor gevonden wordt, de andere kant is wel dat deze ploeg in het begin echt ergens voor stond als MTN Qhubeka. Ik vind het de laatste jaren niet meer dan één van de velen in het peloton.

0
negti 5 november 2020 om 12:54

En Manuela Fundacion kom er maar in

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone