Dorian Godon boekt zege in Tour du Doubs

zondag 5 september 2021 om 16:56
Dorian Godon boekt zege in Tour du Doubs

foto: Cor Vos

Dorian Godon heeft de Tour du Doubs gewonnen. De Fransman sprintte na meer dan 200 kilometer naar de zege voor Biniam Ghirmay en Tom Paquot. De grote kanonnen toonde zich op de slotklim, maar bleven niet weg.

Tegen de Zwitserse grens stond zondag in departement Doubs de volgende Franse 1.1-wedstrijd op het menu. Benoît Cosnefroy, zaterdag nog winnaar in de Tour du Jura stond opnieuw aan de start. Verder kon de organisatie ook uitpakken met Nairo Quintana en Thibaut Pinot op de startlijst.

Cosnefroy, Quintana en Pinot vallen aan op slotklim
Zowel Cosnefroy als Quintana en Pinot probeerden op de laatste klim van de dag, Le Larmont, weg te komen uit het peloton, dat even daarvoor een vlucht met onder meer de Nederlander Jesse Raas (X-Speed United Continental), vluchtkoning uit de Giro Mattia Bais en Anthony Delaplace tot de orde had geroepen.

Even leken zij, en ook de sterk rijdende Elie Gesbert, het te gaan halen, maar op anderhalve kilometer van de meet volgde dan toch nog een hergroepering. Godon wist het in de sprint vervolgens alsnog af te maken. Eerder won de Fransman al een rit in de Tour du Limousin en Parijs-Camembert.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dolfy 5 september 2021 om 17:02

Sterke overwinning van Godon. Weer aanvallustige Quintana. Jammer dat die laatste aanval van hem niet op beeld was te zien, de finish gelukkig wel… Beelden van de koers via https://www.youtube.com/watch?v=Nx6dm7LmJX0.

0
nkunku1244 5 september 2021 om 17:07

Godon toch wel stevig aan de weg aan het timmeren afgelopen jaar

0
Arry1337 5 september 2021 om 18:05

Ik heb hem gekocht in een spelletje begin dit jaar en iedereen alvast verteld dat we hem aan het eind van dit jaar allemaal zouden kennen. Tot op heden laat hij zich prima zien!

0
Dikke vrouw 5 september 2021 om 17:08

Bini 1ste 7de en 2de in de triptiek

0
A.M.M. Jonkers 5 september 2021 om 17:32

Die Biniam Ghirmay Hailu is echt een grote belofte!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone