‘Domenico Pozzovivo zet carrière mogelijk voort bij NTT’

zondag 29 december 2019 om 09:41
‘Domenico Pozzovivo zet carrière mogelijk voort bij NTT’

foto: Cor Vos

Is Domenico Pozzovivo volgend jaar dan toch nog profrenner? Als we diverse Italiaanse media mogen geloven wel. De pocketklimmer zou mogen rekenen op interesse van twee WorldTour-teams, waarvan Team NTT de belangrijkste gegadigde zou zijn.

Het zit de intussen 37-jarige Italiaan de afgelopen maanden niet mee. Afgelopen augustus brak Pozzovivo een arm en een been bij een aanrijding tijdens een trainingsrit. Hij moest liefst vijf keer onder het mes en pas na drie weken kon mocht hij het ziekenhuis verlaten. In oktober kwam daar het nieuws overheen dat hij volgend seizoen niet meer voor Bahrain Merida zou rijden.

Zijn carrière leek als een nachtkaars uit te gaan, maar nu gloort er toch weer hoop aan de horizon. Het Italiaanse wielermedium TuttoBiciWeb schrijft dat twee WorldTour-ploegen de laatste interesse hebben getoond in de kleine klimmer. NTT – de opvolger van Dimension Data – wordt genoemd als meest waarschijnlijke ploeg. Er wordt gesproken over een tweejarig contract, al is het nieuws vooralsnog onbevestigd.

Naar verwachting zal er de komende dagen meer duidelijk worden over de sportieve toekomst van Pozzovivo.

Dit artikel delen:

9 Reacties

KnightBiker 29 december 2019 om 10:15

Hoewel hij beter gedijt in de Giro, zou hij zomaar een goede renner voor de komende Tour kunnen zijn.. hij heeft dan ook de tijd om goed terug te komen.

Hoe dan ook, goed voor hem, gedwongen stoppen door een ongeval zoals hij had zou niet leuk zijn…

IlPirata 29 december 2019 om 10:21

Goed voor hem, aanvallende klimmer altijd. En NTT heeft alleen Meintjes voor AK grote rondes dacht ik.

ChefSpijker 29 december 2019 om 10:40

O'Connor is een talent en was vorig jaar terug goed op weg richting top 10 Giro. Pech met valpartij toen. Maar hij heeft het, net als zowat al z'n ploeggenoten, niet kunnen waarmaken in 2019. Die hele ploeg lijkt 'ziek' wat dat betreft. Ook maar afwachten of Pozzovivo, zeker na zo'n zware blessure, gaat gedijen daar.

Kannibaal van Schepdaal 29 december 2019 om 11:44

Nizzolo was nog wel redelijk op niveau, maar hij was inderdaad de uitzondering.

Groningen 29 december 2019 om 13:16

Hij lijkt me wel het type dat zijn eigen gang gaat en weet wat hij moet doen, wat dat betreft lijkt me NTT geen verkeerde keuze voor hem. Ik hoop dat hij nog eens een paar mooie uitschieters kan laten zien.

Scott Sunderland 29 december 2019 om 10:49

Ik zou het voor Pozzovivo zelf vooral leuk vinden als hij door mag gaan. Maar ik denk dat je geen uitslagen mag verwachten van hem in 2020. Met zulke verwondingen mag je blij zijn als hij überhaupt nog een wedstrijd kan uitrijden of de ploeg kan helpen als ervaren helper.

Scott Sunderland 29 december 2019 om 12:45

Ervan uitgaande dat Pozzovivo behouden wordt voor het wielrennen en dat Amador ook gewoon gaat rijden in 2020 zijn er nog maar een paar renners uit de WT 2019 die zonder ploeg zitten en nog niet officieel gestopt zijn :

– ENRICO BATTAGLIN
Die zal nog wel ergens tekenen. Waarschijnlijk of bij Israel Cycling Academy, waar hij een doorlopend contract heeft. Of bij Bahrein, waar hij zelf wil rijden.

– JAN BAKELANTS
Ik zie het somber in voor Bakelants. Mindere prestaties en een wat lastigere persoonlijkheid maken het lastig nog iets fatsoenlijks te vinden.

– BERNHARD EISEL
Cavendish gaat verder zonder hem. Gezien zijn leeftijd en de vele blessures uit het verleden einde oefening, lijkt me toch.

– LEOPOLD KÖNIG
Die is al geen wielrenner meer. Sinds maart 2018 geen wedstrijd gereden. En lijkt letterlijk van de aardbodem verdwenen.

– VALERIO AGNOLI
Zal ook wel moeten stoppen in verband met geen ploeg meer gevonden.

– IAN BOSWELL
Misschien vindt hij nog een plekje in een continentale ploeg, als hij dat überhaupt zou willen.

– MEIYIN WANG
Niet meer gewenst bij Bahrein. Ken hem verder niet. Terug naar het Chinese circuit wellicht.

-ALEX FRAME
Ken deze renner niet hoor. Bij TREK laten ze hem gaan. Zien we waarschijnlijk niet terug.

Opvallendste namen in PCT en CT zonder contract :

REBELLIN, HORNER, WEENING, VAN WINDEN, BARBIN, DUNNE, INTXAUSTI, REGUIGI, DEBESAY, CHRISTIAN, MEIJERS, LOOIJ, KONING, RABOTTINI, PUTT, ARIESEN.

Melkzuur 29 december 2019 om 13:55

Gisteren nog eens naar de beelden van San Sebastian gekeken. Wat ik niet wist, is dat Bakelants in de achtervolgende groep van max. 40 renners zat op 13 km van het einde (begin laatste beklimming). Dan lijkt hij me toch op zijn minst goed genoeg om voor een pro-continentale ploeg uit te komen.

kelderfan 29 december 2019 om 16:04

Als dat doorgaat, dan hebben alleen Trek en TJV 27 renners, want cyclingnews geeft Bora 28 renners.
Wat – ENRICO BATTAGLIN betreft heeft Israel inmiddels al 30 renners; dus zal hij elders moeten tekenen.
Wat – JAN BAKELANTS betreft denk ook, dat hij toch wel een plek moet kunnen vinden bij een WT-ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair