Domenico Pozzovivo tekent tweejarig contract bij NTT

dinsdag 31 december 2019 om 10:08
Domenico Pozzovivo tekent tweejarig contract bij NTT

Domenico Pozzovivo - foto: Cor Vos

De transfer van Domenico Pozzovivo van Bahrain Merida naar NTT hing al een paar dagen in de lucht, maar deze is nu door NTT bevestigd. De Italiaanse pocketklimmer heeft een contract voor twee seizoenen getekend.

De carrière van Pozzovivo (37) leek als een nachtkaars uit te gaan. Afgelopen augustus brak Pozzovivo een arm en een been bij een aanrijding tijdens een trainingsrit. Hij moest liefst vijf keer onder het mes en pas na drie weken kon mocht hij het ziekenhuis verlaten. In oktober kwam daar het nieuws overheen dat hij volgend seizoen niet meer voor Bahrain Merida zou rijden.

Einde carrière, tenminste, dat dachten velen. Maar NTT ziet nog wel wat in de ervaren Italiaanse klimgeit. Hij zal in ieder geval tot het einde van 2021 in dienst van de opvolger van Dimension Data rijden.

Pozzovivo is het management van de ploeg dankbaar, zo stelt hij in een persbericht. “Vanaf het moment dat ik in het ziekenhuis lag ben ik aan mijn herstel gaan werken. Komende maanden zal het genezingsproces doorgaan. Ik kan niet wachten om mijn ploegmaten en de staff te ontmoeten op het eerstvolgende trainingskamp en daarna terug te keren in het peloton.”

Ploegbaas Douglas Ryder is blij met de gerekruteerde Italiaan. “We hadden een klimspecialist met klassementsambities nodig om ons team voor 2020 aan te vullen. Met zijn ervaring zal Domenico van waarde zijn voor de jongere klimmers in ons team.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

Pizzi 31 december 2019 om 10:30

Mooi!

hartstikkebedankt 31 december 2019 om 10:39

Als hij weer een beetje op niveau kan komen dan heb je er een uitstekende renner aan

Scott Sunderland 31 december 2019 om 10:44

Netjes van deze ploeg. Hij is tenslotte al 37 jaar én zwaar geblesseerd. Een tweejarig contract is essentieel. Dat geeft de rust om dit jaar langzaam terug te komen op niveau. Het meest realistische is om gewoon maar te kijken hoever hij nog komt, zonder al te hoge verwachtingen. Dan valt het misschien mee. Ervaring heeft Pozzovivo in overvloed.

Samlambeej 31 december 2019 om 10:48

Iemand waar je altijd iets aan hebt. Presteerde de voorbije jaren zeer gelijkmatig op een zeer hoog niveau zonder rare uitschieters of diepe dalen. Een schat aan ervaring.

Pietspeed 31 december 2019 om 16:26

Eens!

Kevin Lowagie 31 december 2019 om 11:11

Mooi voor Pozzovivo! Hopelijk haalt hij opnieuw zijn oude niveau. Vooral in het najaar kan hij de ploeg enorm van dienst zijn.

De Brigadier 31 december 2019 om 11:23

Prachtige mix bij NTT van nimmer ontluikende talenten, pensioengerechtigde uitfietsers en Dlamini.

Barbero, Walscheid, Campenaerts en Pozzovivo in een ploeg. Wat een ratjetoe, maar hup Domenico! Twee bergetappes ala Ben King in de Vuelta is hem gegund.

Dayer Quintana 31 december 2019 om 11:29

Mooi want dat verdiende hij ook wel! Tweede in Oman, zevende in Zwitserland en een sterke Giro in dienst van Nibali, slecht was zijn seizoen zeker niet.

De Giro rijden in topvorm lijkt me wat vroeg, focus op de Tour of Vuelta dan maar?

freirefreire 31 december 2019 om 12:03

Mooi voor Pozzo, en hij verdiende zeker een contract in de WorldTour, maar ik weet niet of ik dit gedaan had als ik NTT was geweest. Die ploeg onderscheidde zich vroeger met talentvolle Afrikaanse renners (Teklehaimanot), aangevuld door wat Europeanen zoals Cummings. Tegenwoordig heb ik het gevoel dat de grote namen uit Europa (Cavendish, Valgren, Bo Hagen) de Afrikaanse talenten wat verdringen en er weinig prestaties voor terugbrengen. Pozzo is er nog zo een.

Polleke 31 december 2019 om 12:45

Mooi verhaal de nek omgedraaid door de UCI…toen ze een paar jaar terug de WorldTour niet eens vol kregen werden ze bijna gedwongen een WT licentie te nemen. Nu zoveel later is hun overgebleven missie om net genoeg punten te verzamelen om te mogen blijven…geen ruimte en tijd meer om Afrikanen op te leiden…way to go UCI…

Brabander 31 december 2019 om 12:10

Pozzo is wel de ultieme ‘pocketklimmer’ hè? Bij elk bericht over hem zie ik die toevoeging. Heerlijk.
Verder 1 van de mooiste namen uit het peloton: Domenico Pozzovivo. Dat klinkt gewoon bijna als een gedicht

:)

De Brigadier 31 december 2019 om 12:18

Een gedicht dat immer rondpeddelt alsof hij op een driewieler zit met z’n O-benen van worstenbroodjes en de glimlach van een 14-jarige harlekijn.

wimpy 31 december 2019 om 14:17

De man heeft zijn naam dan ook laten veranderen :)

Jovic 31 december 2019 om 12:34

Niet om moeilijk te doen , de man is 37 jaar op die leeftijd worden de sport prestatie minder en minder.
Beter investeren in jonge opkomende renners.

fabioaru 31 december 2019 om 14:04

Niet bekend met een zekere Valverde begrijp ik?

Pietspeed 31 december 2019 om 16:29

Of met ene mijnheer Bjoerndalen in het Biathlon?

Barry Batsbak 31 december 2019 om 17:41

De aardigheid is Ole Einer Bjoerndalen even oud is als Sven Nys, en beiden legden in de herfst van hun carrière nog steeds het overgrote deel van de jonge garde erop. Als je trouwens kijkt naar de gemiddelde leeftijd van de winnaars van Ironman triathlons dan komen de prestaties letterlijk met de jaren. Leeftijd zegt zeker niet alles.

eddyvv 1 januari 2020 om 06:22

maar die waren altijd al beter dan de rest

Headlines

Materiaalzone

Populair