‘Domenico Pozzovivo dicht bij overeenkomst met Israel-Premier Tech’
foto: Cor Vos
dinsdag 28 februari 2023 om 11:55

‘Domenico Pozzovivo dicht bij overeenkomst met Israel-Premier Tech’

Zien we Domenico Pozzovivo binnenkort in de kleuren van Israel-Premier Tech? Het zou zomaar kunnen, volgens La Gazzetta dello Sport. Twee bronnen melden aan de Italiaanse sportkrant dat de 40-jarige klimmer dicht bij een overeenkomst met het ProTeam is.

Pozzovivo reed in 2022 voor Intermarché-Circus-Wanty, maar kreeg om budgettaire redenen geen nieuw contract, vertelde Aike Visbeek deze winter in gesprek met WielerFlits. Toch sloot de Italiaan eind januari een nieuwe verbintenis met de Belgische ploeg nog niet uit. Hij zei toen, in gesprek met La Gazzetta dello Sport, dat een stap naar Israel-Premier Tech hem minder waarschijnlijk leek: “Israël lijkt me eerlijk gezegd moeilijk, ze hebben al veel renners en ze zijn niet langer een WorldTour-team.” Nu zou hij dan toch op weg zijn naar de ploeg van onder anderen Chris Froome.

Vorig jaar bewees Pozzovivo nog meermaals zijn sportieve waarde. Hij werd achtste in de Giro d’Italia, negende in de Ronde van Zwitserland, vijfde in de Coppa Agostoni, derde in de Giro dell’Emilia en achtste in Tre Valli Varesine. De pechduivel reed echter ook meerdere malen mee in 2022: zo moest Pozzovivo ziek opgeven in de Vuelta a España en kwam hij zwaar ten val in de Ronde van Lombardije, zijn laatste koers van het seizoen.

 
15 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2023
Help me even, gaat de gemiddelde leeftijd bij IPT dan omhoog of omlaag?
28 februari 2023
Israel toen duidelijk werd dat het B&B project er niet ging komen: "We hebben geen budget meer" Israel nadat ze Williams aankondigden: "Nu hebben we echt geen budget meer" Israel nadat ze Schultz aankondigden: "Nu zitten we echt helemaal vol" 2 maanden later haalt Israel Pozzo binnen. Bodemloze put geld. Goed voor Pozzo natuurlijk dat hij nog één keertje de Giro kan gaan rijden. Dat gun je de man wel.
28 februari 2023
Hopelijk komt het ook echt in orde, deze vechter verdient beter dan een afscheid in mineur!
28 februari 2023
Israel Premier Tech is pure liefdadigheid. En daar is niks mis mee, ik zou niets anders doen met een enorme zak geld en een liefde voor de sport.
Pozzovivo voor de Giro ! Fuglsang is even uit de roulatie met een ontstoken testikel. Ben Hermans komt niet van de long covid af. Het kan ook noodzaak zijn om de ploeg wat te versterken bergop. En aan motivatie ligt het niet bij de oude,kleine, scheefzittende Italiaan die al zoveel gevechten aanging.
28 februari 2023
Die ploeg is alweer aan de toekomst aan het bouwen.
  28 februari 2023
  Hahaha, een omgekeerd DSM. Sterfhuisconstructie...
28 februari 2023
Oliedom dat ze dan niet achter Cav zijn aan gegaan ...die genereert zo en zo meer aandacht dan, met alle respect, een aanklamper die voor maximaal plaats 7 gaat...
  28 februari 2023
  Het "met alle respect" heeft geen enkele waarde als je net daarvoor "zo en zo" schrijft
  28 februari 2023
  Voor die 'aanklamper' zullen ze dan ook maar een fractie moeten neerleggen van wat Cav kost. Zo bodemloos zal de geldzak nu ook weer niet zijn.
  28 februari 2023
  Cav zal echt wel te duur geweest zijn vrees ik!
  28 februari 2023
  Wie van Israël kan beter? Williams? Frigo? Froome? En daarbij, cav is veel te jong voor die ploeg.
28 februari 2023
Tekenen voor 1 jaar met optie voor verlenging wanneer Froompie op pensioen gaat in 2024 ?
28 februari 2023
Het bericht dat moest komen. Israël als laatste rustplaats
1 maart 2023
En Total dan?

Reacties zijn gesloten.